19.3.14

Huomaavainen lapsi

"Aion äiti nyt pitää rasittavaa mekkalaa" totesi hän kun toi minulle kuulosuojaimet ja poistui tamburiininsa kanssa makuuhuoneeseen.

Eilen kun neiti heräsi kuumetokkuraisena vessasta kuuluvaan huutoyrjöämiseen, se toi lasin vettä ja sanoi "voinko mie äiti helpottaa sun oloa jotenkin, juo vähän."

Se jopa söi lähes mukisematta hätävarapurkkiruuan lounaaksi kun oma olo on vielä aika heiveröinen.


Kolmevuotias on huomaavainen ja ihana.
Se käyttää samoja lauseita muiden hoivaamiseen, kuin mitä käytän itse lasta hoitaessani. Pehmopuput saatellaan päivähoitoon "vietä ihana päivä päiväkodissa, nähdään ennen päikkäreitä, olet ihana ja rakas" sanoin. Lääkäriin joutuvat nuket saavat paljon paijauksia, tsemppitarroja ja mielikuvitushellokittylaastareita.
Mieletöntä miten lapsen mieli kehittyy. Siinä missä kaksivuotiaalle käsite ihan kohta oli täysin käsittämätön, kolmevuotias odottaa vuoroaan ja ottaa muut huomioon. Se antaa pienempien keinua ensin ja auttaa päiväkodissa kavereiden haalarinpuntit alas.

Vaikka on päiviä, kun T on kauhea riiviö ja suoraan sanottuna maanvaiva jatkuvine jankkaavine kysymyksineen, suurimman osan ajasta Tirppa on jo ihmislapsi. Kaikki sanoivat minulle, kun tuskailin yksivuotiaan vaativuuden kanssa, että se menee ohi. Siinä rankassa ja raskaassa elämänvaiheessa ja kehitysvaiheessa sitä oli vaikea uskoa, mutta ihan todella ne lapset kasvavat ja ajat muuttuvat.

Perjantaina otan suunnan pääkaupunkiin ja tulen takaisin vasta sunnuntaina. Enkä tunne tippaakaan huonoa omaatuntoa. Mummeille en jätä edes hoito-ohjeita, maalaisjärkeä löytyy tarpeeksi, jotta päiväunet, ruuat, ulkoilut ja yöunet tulee hoidettua. Kaikesta muusta kolmevuotias kyllä neuvottelee ihan itse. Etukäteen on jo ilmoittanut, että haluaa saunoa, tehdä hamahelmillä ja syödä lettuja. Kuulostaa siltä, että myös pikkulikka pitää mukavan viikonlopun, erossa siitä kauheasta maanvaivaäidistään..

2 kommenttia:

  1. Voi ihana pikku tyttö<3 Täytyy kyllä sanoa, että tuollainen huomaavaisuus ja kaunis puhe kyllä kertoo varmasti paljon myös siitä, miten Tirpalle on itselleen puhuttu :)

    VastaaPoista
  2. Mulle tuli niin kokonaisvaltaisen hyvä mieli tästä tekstistä etten oikein tiedä miten päin olisin! :) Kaksivuotiaan ja viittä vaille kaksikuukautisen tyttöduon äitinä on kyllä todella kiva tietää, että ajat vielä muuttuvat. :) Vaikka kai tätäkin aikaa tulee vielä haikailtua, ja paljon...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)