24.3.14

Toipumista


Välillä vaikeat ajat vain seuraavat toisiaan. Silloin tuntuu, että peilistä tuijottaa surkea epäonnistuja, ihmisraato. Sillä kasaantuvat laskut, tiskipöydällä on aina sotkua ja se hermostuu kaikesta turhastakin. Se unohtaa tärkeitä asioita, tökkii itseään silmään vanhoilla ja kertaalleen unohdetuilla asioilla. Sillä on harmaa tukka ja samea iho ja silmät syvällä päässä. Se ei ansaitse keneltäkään mitään hyvää, eikä osaa ottaa vastaan mitään. Se on surkea äiti ja puoliso, aina vain puoliksi läsnä, toinen puoli murehtii ja painii ajatusten kanssa. On vaikea löytää itsestään mitään kaunista ja hyvää. Ja jos itsestään ei löydä mitään rakastamisen arvoista.. se vaikuttaa aivan kaikkeen.


Minä ihan todella tarvitsin tätä. Onneksi minun oli pakko. Tarvitsin nämä itsekeskeiset prinsessapäivät, valkeat hotellilakanat, pitkät kävelyt sateisessa pääkaupungissa ja sata kohteliaisuuta. Tarvitsin hitaita heräämisiä ja myöhään valvomisia ja vapautta tehdä spontaaneja päätöksiä.

Pää tuntuu selkeältä. Tavoitteet tuntuvat selkeämmiltä. Uskallan taas katsoa kengänkärjistäni ylöspäin ja eteenpäin.

Uskallan sanoa oman pääni sisällä kyllä, haluan katsoa tämän tien loppuun asti. Matkata tässä seurassa niin pitkään kuin luoja suo. Tie on ehkä pitkä ja raskas, mutta voin elää sen kanssa. Kunhan saan elää osana tätä perhettä, puolisona miehelle, äitinä tyttärelle.

Ymmärsin myös, että tarvitsen omia tavoitteita ja haasteita. Ei lisää kiviä reppuun, vaan tuulta purjeisiin. Haluan suorittaa kisällintutkintoni leipurina ja pyrkiä kohti leipurimestarin pätevyyttä. Minussa on aina kipinä kilpailuhenkisyyttä, tarve olla aina vähän eilistä parempi. En saa antaa sen tukahtua arkiseen puurtamiseen. Teen tätä työtä koska rakastan sitä.

Kukaan ei kutsunut minua äidiksi perjantai aamun ja sunnutai illan välillä. Jaksan taas vastata tuhanteen "Äiti, äiti äiti äiti, MIKSI.. " kysymykseen lisää.

Jotenkin eilisen siirappisen onnellinen olo vain jatkuu. Ja hyvä niin.

5 kommenttia:

 1. Ihana paita! Mahtavaa myös kuulla että sulla on siirappinen olo, ei voi olla kuin innostneen kateellinen.

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että viikonloppu oli onnistuntu! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana pusero :).
  Ihana lukea onnellisuutta pursuava päivityksesi:)
  Olet todella tuollaisen prinsessapäivän ansainnut, ja hyvä että oli onnistunut ♥
  Nyt taas jaksaa lähes vaikka mitä ♥
  Kevein askelin kohti kesää ja suotuisia tuulia koko perheen purjeisiin ♥

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus, kuten oli edellinenkin :) Täällä on kahden pienen äippä melkein kateellinen :) Jospa se oma aika löytyy tännekin edes hetkeksi kunhan pienempi tuosta kasvaa :D Olet takuulla ansainnut aivan kaiken onnen ja ihanuuden <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä neljä vuotta vierähtänyt niin että olen joko a) ollut raskaana tai b) lapsen kanssa kaikki viikonloput. :D Kyllä se vapaapäivä koittaa kaikille äideille!

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)