2.5.14

Haaste: lapsi mukaan käsityöharrastukseen!


Blogimaailma on täynnä käsistään käteviä äitejä, neulojia, virkkaajia ja ompelijoita. Lapsille tehdään vaatteita ja leluja päiväuniaikaan, omalla ajalla ja yön hiljaisina tunteina. Voin ensimmäisenä myöntää, meillä lapsi ei juuri osallistu itse tekemiseen, koska lapsen "apu" on takuuvarma tapa saada tippuneita silmukoita ja vinoon leikattuja saumoja.

Itse kuitenkin muistan miten ihanaa oli kun joku aikuinen opetti käsitöitä. Mummi opetti maton kutomista pahvin palalla, äiti opetti sormivirkkausta ja käsityötunnit olivat helmi koulutuntien joukossa.

Kolmevuotiaalla olisi jo intoa tehdä samoja juttuja kuin äiti, mutta osaamista kovin vähän. Olin tänään neulonut kaikessa rauhassa tunnin lapsen puuhaillessa omiaan, kun päätin että nyt tehdään jotain yhdessä.

Tarvitset:


 • Tyhjän ja turhan (pienen) pahvilaatikon
 • Jämälankapätkiä, melko pitkiä
 • Tylpän neulan tai hätätilassa hiuspinnin
 • Jotain millä tökkiä pahvilaatikkoon isompia reikiä, esim paksu sukkapuikko tai sakset


Ei nyt puhuta siitä kuinka paljon jämälankoja voi olla..Hiuspinni neulana toi vähän lisähaastetta pujotteluun.. Äidin neulatyynyssä oli vain teräviä neuloja, ja niitä en anna kolmevuotiaalle.Tirppa vietti 45 minuuttia kanssani pujotellen  lankaa pahvilaatikossa, ihastuksesta kiljahdellen. Lopputuloksesta neiti oli erityisen otettu: "Kato äiti mä tein taideteoksen, nyt miekin osaan ommella ihan oikeasti!"

Koska tämä oli mahdottoman kivaa, haastan teidät tekemää saman!
Kuka tahansa saa kopioida idean vaikka sadepäivien ratoksi, mutta erityisesti haluan haastaa muutaman ahkeran käsityöihmisen lapsineen:

Piia Weekend chic -blogista
Veera Mehukekkerit -blogista 
Satu Kurkistus -blogista

Ota koppi ja laita haaste eteenpäin!

4 kommenttia:

 1. Ai kun ihanaa, Tirppis tahtoo oppia lisää ♥
  Tuli mieleen ne nostalgiset pahviompelut, joita itse tein paljon- viivojen mukaan piti ommella, kun ensin äiti oli reijittänyt ne pisteet viivojen välistä :)
  Varmasti osaat sellaisia piirtää ja tehdä Tirpalle ihan itsekin.........en tiedä, löytyyköhän sellaisia edes kaupoista enää....Niistä sitten tuli yleensä joku eläimen kuva tmv.........
  Ihania ompeluhetkiä teille toivottelen ♥
  Heh, olen niin ylpeä Teistä, vaikka emme edes tunne toisiamme :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin muistan ne pahvikuvat hyvin, niiden tekemiseen vaan saattaa vielä olla matkaa, ohjeiden noudattaminen ja viivojen seuraaminen ei ole kolmevuotiaille ihan helppo juttu. ;)

   Poista
 2. Kiitos vaan vinkistä, toteutettiin jo meidän sairastuvassa! 3v tyttö oli aivan innoissaan asiasta ja kun tuli valmista, pisti neiti tanssiksi. :D
  Nanne

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)