25.5.14

Ison tytön sänky

Lapsi kasvaa ja tarvitsee enemmän nukkumatilaa ja enemmän leikkimistilaa. On oikeastaan vain yksi vaihtoehto toteuttaa molemmat, muuttamatta isompaan asuntoon. Tirppa muutti yläsänkyyn.


Sängyn alle on näiden kuvien ottamisen jälkeen rakennettu lukunurkka tyynykasoineen, leikkikeittö rakenneltiin ihan itse ja nukeillekin löytyy nukkumistilaa. Tavallaan Tirppa sai oman leikkimökin, sisätiloihin tosin. Sen esittelen sitten, kun tuparit on kavereiden kanssa pidetty.


Vaikka neiti muuttikin isojen lasten sänkyyn ja viihtyy siellä yönsä hyvin, tuntuu harppaus taaperosängystä täysimittaiseen sänkyyn hirveän isolta.


Siis ihan hirveän isolta.

Tämä on kuitenkin ollut hyvä valinta. Tirppis nukkuu paremmin kun on tilaa pyöriä, öisin neiti ei vaeltele mihinkään, ei edes pissalle, niin tokkuraista portaissa kiipeilijää ei tarvitse jännittää, ja päivisin sängyn alla on tilaa leikkiä. Vanhaan sänkyyn verrattuna tämä Ikean versio on kolho, mutta käytännöllisyys pesi estetiikan näillä neliöillä 6-0.

Pinnasängyssä Tirppis ei nukkunut yhtäkään yötä, taaperosängyssä hyvän tovin ja nyt tämä. Vaatteista ulos kasvaminen ei tunnu yhtään näin isolta harppaukselta!


4 kommenttia:

  1. Voi että. Tunnistan tunteen. Mun neljävuotias oppi juuri ajamaan ilman apupyöriä ja jotenkin se kosketti ihan hirmuisesti. Mikään ei oo enää niinku ennen.

    ps.sänkykin on jo jatkettu lähes täysimittaiseksi, vielä sinne sopii lelut jalkopäähän mutta tulee päivä kun ei. Kiitos taas arjen jakamisesta, tulin hyvälle mielelle.

    VastaaPoista
  2. Mikä siinä onkin, että nykyisin pian neljävuotiaan veijarin äitinä näitä "Nytkö jo? Ei kai vielä? Voisko ajan pysäyttää?"-hetkiä tulee todella usein aiempaan verrattuna. Ennen sitä jotenkin oikein odotti niitä opittavia taitoja (kävely, puhuminen ym.), koska se oli varmaa että se lapsi pysyi kuitenkin siinä lähellä. Nyt nää jutut alkaa olla vähän toista: "Kyllä mä osaan jo ite tosta mennä. Ei sun tarvi enää auttaa. Kato äiti, mä näytän yhen tempun. Käy sä sisällä, mä ootan sua täällä pihalla." Tai että tyyppi menee luvan kanssa naapuriin leikkimään, soittaa ovikelloa, esittää asiansa ja lampsii sisään. Nyt tää ajan kuluminen alkaa vähän jo riipaisemaan... niisk :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)