6.5.14

Kuplankasvattamo

Viime viikot olen tehnyt pieniä elvytystoimenpiteitä ystävälleni ruisjuurelle. Se suutahti muutosta (vuosi sitten!) ja kuoli pois, lakkasi vain toimimasta kun vein sen uuteen jääkaappiin. Pistin jämät pakkaseen ja toivoin, että joku kaunis päivä on jaksamista herättää se uudelleen.

Paria viikkoa myöhemmin on pientä muutosta nähtävissä:

Vk 1. säälittävän pieniä kuplia, haju lähes olematon

Vko. 2. Muutama isompi kuplarykelmä, hajusta vain pieni haisu.

Vk. 3. Kuplamössö, haju täydellisen hapan.
Tällä viikolla saa taas oman maun mukaista ruisleipää kotiuunista. Yksi parhaimmista asioista mitä tiedän.

6 kommenttia:

  1. Mikään ei kyllä voita itsetehtyä ruisleipää!

    VastaaPoista
  2. Mä olen niin kateellinen sulle tuosta juuresta. Ihan mahtavaa varmasti saada omasta uunista leipää.

    VastaaPoista
  3. Oivoi, meidän juuri on ollut pakkasessa ja varmaan vuoden... Mitähän sille on käynyt?
    Arvaan, että leivot kotileivän ilman hiivaa. Mulla on vain sellainen resepti, jossa hiiva on mukana. Voisitko vinkata mitä täytyy muuttaa, että hiivan voi jättää pois? Annanko juuren vaan tekeytyä pidempään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonhiiva on vähän henkimaailman juttuja. Itse olen saanut sen ihan vain ruisjauhoilla (luomu!) ja vedellä, jotkut lisäävät tilkan piimää tai vettä joissa on uitetu rusinoita kunnes se käy.

      Poista
  4. No kerro nyt jo ihmeessä, miten onnistuit- en epäile kyllä yhtään. Voisistkos laittaa pieniin pussukoihin pakkaseen talteen vähän sitä juurta, joten me muutkin ´kotileipurit´saisimme tehdä kotipolttoista ruisleipää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron sitten kun saan tämän leivottua leiväksi asti, tämä ensimmäinen leivonta aina ottaa vähän kärsivällisyyttä..

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...