9.5.14

Leluevoluutio

Minun on pitänyt sanoa tästä aiheesta jo monesti. Älähtää. Silläkin vaaralla, että vaikutan paasaavalta kalkkikselta. 

En vain opi pitämään siitä, mihin suuntaan lelut ovat muuttuneet sitten oman lapsuuteni. Ja ei, en elänyt hippipuulelulapsuutta, vaan sain leikkiä kaikilla "muovihirvityksillä" mitä kuvitella saattaa. Minulla oli muoviset ponit, barbiet ja muut. Olen mankunut leluhyllyjen välissä uutuusleluja siinä missä muutkin.

Nostalgiaan taipuvaisena ihmisenä haluaisin tarjota tyttärelleni niitä samoja leikkielämyksiä, joita itselläni oli. Se vain on tehty kovin vaikeaksi:

My Little Pony 90-luvulta
My Little Ponyt nyt. Jäivät kauppaan.

Nalle Puh 90-luvun lopulta ja vuodelta 2013
 Enkä edes aloita puhumaan eläinlääkäribarbie vs. Monster High, Bratz yms. -osastosta. Tirpalle on ostettu Barbeja kyllä, mutta isosilmäiset, isopäiset, napapaitaiset nuket jäävät kauppaan, niin kauan kun minulla on asiaan jotain sanavaltaa.


Onneksi on jotakin pysyvää tässä lelumaailmassakin:

Sylvanian Families 90-luvulta, Pikkaraisina tunnetut. Minulla oli tämä karhuperhe.
Sylvanian Families vuodelta 2014, eilen avattu paketista
Sylvanian leluilla maailma on edelleen söpön vanhanaikainen, lapset ovat lapsia ja aikuiset aikuisia. Nämä lelut eivät käy bilettämässä, vaan piknikillä ja koko perheen autoajelulla. Ja vielä hetken aikaa haluaisin pitää lapseni leikit siinä maailmassa.

Muutaman vuoden päästä on ihan tarpeeksi aikaista siirtyä laihojen ponien ja minihameiden maailmaan, jos siihen on pakko lähteä.

Olenko nyt ihan yksin tämän mielipiteeni kanssa?

12 kommenttia:

 1. Minä ainakin olen ihan samaa mieltä! Itse olen bongaillut klassikkoja kirpparilta ja tytöllä on kunnon leluja. yksi bratz on ostettu, tyttö nimesi sen jo ostettaessa kiukkuiseksi barbiksi ja nykyisin kantaa nimeä pahatar satujen mukaan... Barbeja voin kuvitella ostavani ihan kaupasta, mutta kaikki nuo muut saavat jäädä... ainakin niin kauan kuin äiti pystyy asiaan vaikuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, Pahatar.. :D Mutta ne näyttää aina tosi kärttyisiltä! Niin muuten näyttävät poikien legotkin, ja tyttöjen legot ovat saaneet tissit. Ei se ole ainoastaan tuo Nalle Puh raukka joka on saanut muodonmuutoksen Legon tuotekehittelyssä..

   Millä teidän tyttö tykkää eniten leikkiä?

   Poista
  2. Sitähän ne sanovat, että leikkien sävy on päätetty etukäteen juuri noilla valmiilla ilmeillä (jotka yleensä ovat vielä negatiivissävytteisiä). Onko sitten huono juttu vai ei...

   Poista
  3. Mie tykkään näistä neutraalimman ilmeen omaavista, niillä leikki on aidosti vapaata ja mielikuvituksen varassa! :)

   Poista
  4. Meillä neljävuotias leikkii nyt mieluiten barbeilla ja vanhemmilla pet shopeilla. Tietysti muillakin mutta nuo ovat nyt mieluisimpia.

   Poista
 2. My little poneja oli muutama vuosi sitten vähän enempi sen näköisiä kuin omassa lapsuudessa, MUTTA nekin olivat aliruokittuja selkeästi. Kaikista on semmoinen pyöreys hävinnyt, vähän niinkuin tuolla Nalle Puh -raukallakin. Meillä toki isommalla jo Monster High nukkejakin, kun on 8 vuotias. 2,5 vuotias ei niillä kyllä vielä leiki, vaikka siskon barbit ja ponit (mun vanhat!) välillä houkuttelevatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsitä miksi kaiken pitää olla niin laihaa. Myös hunajaa rakastavan karhun..

   Oi, olispa munkin poneista useampi vielä tallessa! <3

   Poista
 3. Olet niin oikeassa. Olin kauhuissani, kun joululahja poneja etsin. Kirppareilta on kerätty vanhoja, mutta ne on ilmeisen haluttuja ja harvoin löytyviä. Annan varmasti vielä periksi nyky hirvityksille, mutta nostalgisesti tarjoan ensin näitä vanhoja "hyviä" leluja. Tuommonen pullukka nalle puh meiltä jo löytyykin, kirpparilöytö sekin. Sylvanit on suloisia mutta meillä ei kestä se nukkapäällys vielä leikeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vanhimmilta pikkaraisilta on korvankärjet kuluneet leikeissä sileiksi, mutta en lue sitä niille viaksi. :) Niitä on rakastettu lujasti ja leikitty hellästi, se saa vaikka vähän näkyäkin.

   Uskoisin, että itsekin joudun vielä taipumaan hirviönukkejen yms kohdalla, mutta tänä vuonna se ei vielä ole.

   Poista
 4. Elvillä on kasa vanhan mallin poneja, onneksi. En ollut noihin kaksijalkaisiin laiheliiniponeihin edes törmännyt. Jonnalla oli Bratz-kausi, mutta alkaa olla mennyt ohi. Nyt enemmän pop ovat hevoset, niitä löytyy iso läjä ja pahvilaatikoista rakentuu mielettömiä tallirakennuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niitä Schleis (?) hevosia ja eläimiä kanssa vino pino, niistä saa hyvät leikit aikaisiksi! :)

   Poista
 5. Mä niin kaipaan tytölleni -90luvun poneja. Ikää löytyy nyt 1v2kk ja ekat ponit olis kiva kotiuttaa, muttei vastaan ole tullut niitä -90 luvun ihanuuksia, vaan nykypäivän hirvityksiä mitä kierrän kaukaa, hyyii!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)