13.5.14

Yksinkertaiset ilot

Arkista leivontaa. Kaikessa kaaoksessa, ei mitään hienostelua, vaan neljä kättä ruislimassa.Kun leivonta venähtää pitkälle yli nukkumaanmenoajan, voi lapsen laittaa nukkumaan ja korkata yhden siiderin.

Jos ennen puolta yötä saa vielä palkinnoksi tämän..

ja tämän.
Tämä on ehkä parasta leipomisessa. Ei ne hienot ja pienet ja sievät, vaan jälkilämmöillä kypsynyttä ruisleipää omasta uunista. Iltapalaksi se yksi lämmin ja päältä rapea pala, oikeaa voita päälle ja niihin tunnelmiin päivä seis ja yöunet puhtaissa lakanoissa.

Isot ilot ovat pieniä asioita.

3 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä leipää! Voitaisko me lukijat saada resepti ja tutoriaali tähän hommaan? :)

  VastaaPoista
 2. Haha, samalla asialla kuin edellinenkin kommentoija :) Mua kiinnostaisi erityisesti juuriosuus, jos ei ole valmista juurta, niin voiko juurta tehdä itse alusta alkaen? Tai varmaan voi, mutta mikä olisi paras tapa siihen? Ruisleipä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuren voi tehdä itse, pitkällä pinnalla. :) Aloittamiseen tarvitsee tasan kahta asiaa: luomuruisjauhoa ja vettä. Niistä tehdään velli, jota pidetään huoneenlämmössä, annetaan sille aika ajoin vähän molempia lisää kunnes se haisee oikeanlaiselta (hapan, makea, ei pistävä tai ällöttävä) ja siitä sitten leivotaan raski, josta leivotaan leipä. :D

   Vähän voi huijata antamalla juurelle esimerkiksi seuraavia: pieni liru luomupiimää, vettä jossa on uitettu rusinoita kunnes se käy (siis ilman niitä rusinoita!) tai murennella joukkoon hapankorppua tai sitä lemppariruisleipää.. mallastettu ruisjauho on oma suosikkini huijaamiseen, jos muuten hommassa kestää liian kauan.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)