14.6.14

Mehujehu ja kikkakakkonen

Lauantai on meillä herkkupäivä, ja Tirppis saa valita millä herkutellaan. Tällä viikolla neiti halusi pillimehua ja karkkirasian. Herkkuhetken jaamme kummipoikasen kanssa, joka on tämän päivää meillä seurana.

Pillimehut ja -maidot ovat oikeasti älyttömän näppäriä reissussa, saapa samanlaisessa tetrassa myös lasten smoothieita. Niissä on vain yksi vika, se väistämätön sotku joka syntyy kun lapsi nappaa täpötäydestä pillimehusta kiinni. Mehua paidalla, mehua housuilla, mehua auton takapenkillä, junan lattialla..

Meillä asuu kaksi Mehujehua , ja pyrin ottamaan niistä ainakin toisen reissuun mukaan. Muovinen kotelo estää mehun puristelun, kiekura pitää pillin paikallaan ja takaosan klipsillä saa puoliksi juodun mehun näppärästi kiinni hoitolaukkuun, rattaisiin tai kantorepun lantiovyöhön. Kätevää!


Reissussa Mehujehu on korvaamaton apu. Tirppa on jo niin iso tyttö, että hoitolaukkua en enää raahaa mukanani, joten Mehujehu jää helposti lyhyiltä kaupunkipyrähdyksiltä pois. Onneksi sain kerran vinkin pillimehun siistiin juomiseen:


Opetin lapsen pitämään pillimehua "korvista".

Alle kaksivuotiaalle kummipojalle tämä vinkki ei vielä ole avautunut, joten hänen hoitolaukussaan kulkee mukana jehu, mutta Tirppa on osannut tämän tempun jo pidemmän aikaa. Ystäväperheissä jaksetaan joka kerta hämmästellä tätä kikkakakkosta, joten jaan sen teidänkin kanssanne. Lähipiirissä on jo aika monta lasta, jotka vastaavat "Miten pillimehu juodaan?" kysymykseen "KORVISTA!"

Nyt meillä on päiväunihiljaista, makkarissa tuhisee kaksi lempilastani. Taidanpa ottaa päiväkahvit ja sen oman lauantaiherkkupussini, ja laitan elokuvan pyörimään. Vilskettä ja vilinää riittä vielä iltapäivälläkin!

*ihan selvennykseksi, ite oon ostannu.

4 kommenttia:

 1. Ah, nerokasta! Meilläkin on mehujehu, jossain kai...? Ei ole näkynyt sitten(?) viime kesän (on vahva veikkaus) :D Kyllästyim siihen, kun puolitoistavuotias sai silläkin sotkun aikaan. Meillä nimittäin revitään pilli irti ja juodaan mehu siitä pienestä reiästä...

  Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täystuhoihin mehujehukaan ei auta, mutta sellaisiin "oho hups ja koko vaatekerta vaihtoon" tilanteisiin kyllä. :D Meillä on tehty sinnikästä kasvatustyötä, näinkin huikean tärkeässä asiassa, ja mehusotkut on historiaa. :DD

   Poista
 2. Riemastuin korvavinkistä ja ostin Elville pillimehun. Avasin korvat ja pyysin ottamaan korvista kiinni. Elvi sai tolkuttomat raivarit: "En HALUUUUUU korvia! Mehulla ei ole korvia!!!"

  Pöh, tytär ei ymmärrä yhteiskunnan nerokkaimpia keksintöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se meilläkin vaati vähän neuvottelua. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)