12.6.14

Sadepäivän lohturuoka


Kammottavalla kaatosadekelillä poljin kiireesti töistä kauppaan ja "mitähän tänään syötäisiin" iski. Aikaa ostoksiin oli huikeat 5min, päiväkodillekin piti ehtiä ajoissa, joten reseptin piti olla joku tuttu ja turvallinen. Jotain lämmintä, mausteista, lihaisaa ja lohdullista.

Viikko ilman isäihmistä takana, kaksi edessä. Ajattelin sitten muistaa toista lämmöllä ja tehdä yhtä hänen suosikkiruoistaan. (En kyllä kerro tätä puhelimessa, metsäviikot kaatosateessa sissimuonalla on tarpeeksi ikäviä ilman tälläisiä terveisiäkin..)


Kaksi märkää naisihmistä kotiutui taloon josta katkesivat vedet (tiesin kyllä, unohdin vain) juuri kun sain kattilaan spagetin keitinveden ja kahvin tippumaan. 


Tässä reseptissä on kaikkea. Sipulia, pekonia, jauhelihaa, kikherneitä, tomaattia, chiliä, balsamicoa ja muita mausteita. Muhevaa, täyttävää ja vähän tulista.

Tykkään taittaa tulisia ruokia creme fraisella. Tämä ei kyllä tätä ihan välttämättä olisi kaivannut..

 Umh. Niin hyvää.


Yleensä teen tätä aikalailla ohjeen mukaan. Tänään oikaisin ja jätin lihamurekkeen tekemisen vaivan pois, laitoin jauhelihan suoraan tomaattikastikkeeseen. Toimii!


Saan usein keittokirjoja ja leivontakirjoja lahjaksi, minut tuntevat ihmiset tietävät, että kirjahyllyssäni on aina tilaa vielä yhdelle hyvälle keittokirjalle. Käytän niitä ahkerasti, mutta jotkut ovat lähempänä sydäntä kuin toiset.

Tämän miehen keittokirjat ovat suosikkejani. Yhä edelleen olen ihastunut resepteihin ja aksenttiin, vaikka Alaston kokki -ohjelmasta on jo vuosia. Tätä nykyä en tarvitse enää äidiltä lupaa kokkailla, oma keittiö, oma lupa.


Jamie ❤ Mitä teillä syödään kun taivas on harmaa ja märkä?

10 kommenttia:

 1. Oooh Jamie!! <3 Myös mun ehdoton ruokaguru!! Jamien resepteillä tulee aina varmasti hyvää ja niiden pariin palaa aina kun kaipaa lohturuokaa!
  Tänään meillä sadepäivän ruokana jostakin Jamien kirjasta bongattua uunipossua... sellaista karamelisoitua! Slurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, olen niin pihalla tuosta trendinyhtöpossujutusta. En erityisemmin tykkää käsitellä isoja lihapaloja, joten jätän sen kokeilun miehelle. :D Syön kyllä ilolla!

   Poista
 2. Nam, näyttääpä hyvältä! Mutta kelpaako tuollainen tulinen ruoka Tirpalle, itse en voisi kuvitella tarjoavani omille muksuilleni tuollasta kastiketta. "Hyyyi mitä toi on ei kai siinä oo herneitä?!?" :D Voi onnea jos meidän muksuille joskus kelpaa se mitä me aikuisetkin syödään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirppa on tulisen ruuan ystävä, ollut pienestä saakka. Nyt nirsoilee sipulin kanssa, lähinnä silloin kun selkeästi tunnistaa sen sipuliksi. :D Eli tämä ruoka meni ensin seulan läpi, jossa epäilyttävästi sipulia muistuttavat kappaleet siirrettiin äidin lautaselle ja loput ääntä kohti! Kikherneet oli myös alkuun vähän nounou, mutta uppoavat parin maistamiskerran jälkeen jo hienosti.

   Poista
 3. Kikhernekeittoa kumotaan kylmällä ja kalsealla, spagetti valkosipulin ja öljyn kera(pasta aglio e olio) puolestaan nousee lohturuokien listaykköseksi säällä kuin säällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikhernekeittoresepti jakoon, kuulostaa hyvältä! :)

   Poista
 4. Tässä olkaa hyvä:) http://thebernardandbianca.blogspot.fi/2014/06/kikhernekeitto.html

  VastaaPoista
 5. Nam, näyttää hyvältä! Kikherneille pitäisi antaa toinen mahdollisuus, ei meinaan ollut eka kokeilu ihan mikään suosikkijuttu, hädintuskin syötävä... Meidän hiukan yli 1-veelle uppoaa myös sellainen ruoka, joka saa äidin posket pikkuisen punoittamaan ja nokan vuotamaan. Ihan hyvä, koska meikäläisellä on vähän raskas maustekäsi aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se on tuo mies joka maustaa raskaalla kädellä. Mutta pikkulikan lempiruoka onkin iskän tekemä chilirisotto, joka minulla vetistää silmiä.. :D

   Ja kikherneet on pop! Muistaa vaan huutoa ne ennen käyttöä ja antaa lillua kastikkeessa kunnes ne on pehmoisia. Eniten tykkään siitä, miten täyttäviä ne on, maha on täynnä monta tuntia eteenpäin.. Nim. aina nälkä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)