23.7.14

Kirjaimien maailmassaTirppa ei ole erityisen innostunut piirtämisestä, pääjalkaisille on ilmestyneet mahat, mutta se on aikalailla siinä. Hän kun ei ensisijaisesti piirrä, hän kuvittaa tarinoita. Papereissa on ollut jo vuoden verran ns. vuoritekstiä enemmän kuin kuvia, joidenkin kuvien alalaitaan on sitten päiväkodin tätien tai minun toimestani tulkattu selostuksen perusteella, mitä tekstissä sanotaan ja mitä kuvissa esiintyy. Tarina on aina pääosassa, kuvia neiti piirtää, jos kauniisti pyytää..

Tänä kesänä on sitten harpattu sahalaitateksteistä ihan oikeiden aakkosten maailmaan.
Kylteistä bongaillaan tuttuja kirjaimia: "S niinkuin SIIRI, Äiti onko tämä Siirin kauppa? Apteekin kyltissä on T, mun nimessä on T myös!"
Papereihin on ilmaantunut myöskin noita ensimmäisiä kirjaimia merkkaamaan sitä, kuka kuvassa esiintyy. Tarhakavereiden nimet ja etukirjaimet taitavat olla suosituimpia, hyvänä kakkosena tulevat mummit, A ja K.
Jatkuva kyselyikä on nyt siirtynyt lukemiseen ja kirjoittamiseen, luonnontieteet on siis selkeästi hetkeksi unohdettu. (Paitsi klassikko, "Miksi maito on valkoista jos lehmät syö vihreää ruohoa? Mihin vihreä menee?") Kirjainkysymyksiin vastaan onneksi paljon mieluummin. Kas kun on helpompaa vastata mitä kirjaimia on sanassa kärpänen, kuin selostaa miksi kuu ja aurinko voivat näkyä yhtä aikaa taivaalla..

Ja tällä viikolla tapahtui sitten se kauhistuttavin:

"Äiti, kirjoita mulle malliksi mun nimi"

Ja niin vain neiti kopio nimensä paperille. Kirjain kirjaimelta, jokaisen viivan kohdalla kysyen, meneekö se ylhäältä alas vai toisinpäin.

Kynää hän ei vieläkään pitele joka kerta oikein, mutta nimensä hän osaa kirjoittaa.Sanon tämän nyt ensimmäisen kerran. Tahdon vauvani takaisin.

7 kommenttia:

 1. Voi kauhistus, kun ne kasvaa liian nopeasti. Mä näin sut joku aika sitten. Meinasin tulla sanoon moi, mutta jänistin sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän rohkaistua jos vielä joskus törmään :) Täällä törmäilee niin harvoin keneenkään :)

   Poista
 2. Meilläkin on ollut kirjainkiinnostus jo pitkän aikaa. Aluksi pyysi nimeämään kirjaimia ja niitä löytyikin joka paikasta. Muunmuassa rengaskeinussa on montakin, joista en ollut aiemmin tietoinen. Hienosti Tirppa jo kirjoittaa itse mallista! Siinä on paljon hahmottamista ja hienomotoriikkaa! Kynäotetta voi kehittää pyykkipojilla, äidin avuksi vain pikkupyykkiä ripustamaan :)

  VastaaPoista
 3. Herranenaika, mä oon seurannu tätä blogia jo ennen kun T syntyi. Missä välissä siitä noin iso tyttö on tullut?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatteleppa, tämä blogi on ollut olemassa kuukautta vaille neljä vuotta. Karmivaa. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)