21.7.14

Sirkusnorsuja kangaskaupassa

Ostin jo huhtikuussa lapsimessuilta herkullisen palan luomupuuvillatrikoota, joka on kuitenkin odotellut sopivaa hetkeä. Tuollainen muutaman kuukauden hautominen ei paljon ompelevalle varmaan ole mikään kauhistus, mutta itseäni harmittaa kun kaunis kangas ei anna mitään, vie vain kaappitilaa. Jotain oli siis tehtävä.

Teen kummitädillä on kangaskauppa, ja tänään matkasimme takaisin vanhalle kotipaikkakunnalle kolmen naisen ompelupiiriä pitämään. Metriheikki toimi mallinukkena ja vaativana asiakkaana, minä häsäsin mitä osasin ja ammattilaisen varmuudella kummitäti teki loput. 

Hirveästi ei siinä juoruilun, pitsansyönnin ja ipanan kaitsemisen välissä ehtinytkään ommella, mutta tulipahan se eniten vaivannut kangas käytettyä. Siitä tuli simppeli kesämekko reiluilla kasvuvaroilla, malli on H&M :n vitosen kesämekoista apinoitu (koossa 110/116) ja hyväksi todettu.

Mittatikku. Tänä vuonna säärimittainen mekko, ensi vuonna vähän lyhyempi. 


Ei olisi pelkästään mun ompelutaidoilla tullut tälläistä jälkeä. Resorit ja rypytykset eivät tottele minua, ja saumuri on vieläkin vähän pelottava kaveri..


Yritin ommella vähän nukenvaatteitakin, mutta innostus lopahti pitsalla täytettyyn mahaan, ja pakkonysäyksen lopputuloksena oli vauvan housut, joissa toinen lahje oli nurja puoli ylöspäin. Myönsin tappioni ja laitoin tavarat kasaan.

Ihana kun tässä työssäkäyvän ihmisen arjessa on tälläisiäkin inspiroivia hetkiä hyvässä seurassa. Jaksaa taas herätä puoli viideltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)