10.8.14

Mangustikakkua täysi-ikäiselle

Pikkuveljeni halusi yllättää täysi-ikäistyvän tyttöystävänsä täytekakulla. Kovasti pohdittuaan hän päätyi toivomaan vihreää kakkua, nimeä, ikää ja mangusteja kakun päälle. Ja mitä ilmeisimmin onnistui näin täyttämään tyttöystävän jokaisen kakkuhaaveen!

Välissä on raikas appelsiinituorejuustomousse ja vadelmahilloa, kostututtelin kakun laimealla appelsiinimehukatilla. Oli kuulemma sopivan raikas ja kesäinen, päällinen kun on sokerimassaa, niin raskaat täytteet tuntuisivat nopeasti tunkkaisilta.Kuvat on napattu vasta perillä mökkikeittössä, sillä elikoita ei voinut kuljettaa kakun päällä, kupu ei olisi mahtunut kiinni..


Hellettä kun oli viime viikonloppuna reippaasti yli 30, oli kakkujen tekeminen ja kuljettaminen melkoinen haaste. Ongelmia meinasivat tuottaa myös nuo eläimet, korkea muoto ja kapea kaula eivät tykkää lämpimästä ja kosteasta kelistä, vaan meinasivat lysähtää. Onneksi muistin taas riisimuromassan ja sain siitä tukevan ja lysähtämättömän pohjan koristeille, pinta näissä on marsipaania. 

Harmillista räpeltämistä näkyy tässä kakussa omaan silmään. Puollustuksekseni tein näitä sydän kurkussa ja kyyneleet silmissä. Normaalisti teen viikonloppuiltaisin kakut niin, että mies istuu sohvalla ja puuhaa omiaan, aina välillä huikaten miten hyvältä näytän työskennellessäni innoissani lempijuttujeni parissa. Essustakaan ei kuulemma ollut haittaa. Nyt tein näitä hiljaisuudessa, koska radiokin tykkäsi tökkiä tikulla silmään. John Legend lauloi "All of me" enkä halunnut tietää, mitä radioaallot seuraavaksi toisivat muistuttamaan kaikesta siitä mitä menetin yhdellä puhelinsoitolla.

Hän etsi lapsiperhearjesta suurta onnea. Minä olin onnellinen niistä pienistä asioista, suukosta niskaan kun kädet olivat kermassa ja kakunmuruissa.

9 kommenttia:

 1. Voi itku :/ ihan tosi pahalta kyllä tuntuu teidän puolesta. Ajatuksissa olette, vaikea sanoa mitään kun lohtua ei saa konkreettiseksi. Älä ruoski itseäsi liikaa. Toisen puutokset eivät ole sinun vikoja. Kovasti, kovasti valoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on näin. Ja tästäkin pitäisi taas onnelliseksi muuttua.

   Poista
 2. Ei ole todellista! Oon tosi tosi pahoillani puolestanne, sinun ja Tirpan, vaikka se kolmas menettääkin varmasti eniten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas on ilmoittanut olevansa nyt onnellisempi kuin pitkään aikaan. Sitä se vapaus, vastuuttomuus ja elämä ilman velvollisuuksia teettää.

   Poista
 3. Se pelkuri sitten teki sen pahimman mahdollisen tempun. Leikki isää hetken ja poistui taas takavasemmalle.

  VastaaPoista
 4. Ymmärsinkö oikein, ettei isä aio pitää myöskään tyttöönsä enää mitään yhteyttä.

  Niin surullista, ja niin hankala ymmärtää!

  Voimis teille, ootte mahtava tehokaksikko, ja elämällä on teidän
  Varalle varmasti vielä vaikka mitä hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoo tavata. Tavata. Mutta jokainen joka on joskus lasta kasvattanut ymmärtää, että vanhempana oleminen ei ole vanhempana olemista, jos sitä on vain kolme tuntia joka toinen viikko.

   Poista
 5. Tsemppiä, voimia, uskoa siihen että jossain vaiheessa on tosi paljon paremmin.

  Itseäsi älä syytä, olit tosi rohkea uskaltaessasi. Vaikka tilanne on lapsen kannalta epäreilu, oli minusta ihan oikein vielä antaa perheelle mahdollisuus.

  Eniten tässä melkein isäihmistä silti tulee sääli. Aikamoiset tytöt tuli vaihtaneeksi huolettomuuteen. Ehkä Tirpan elämään joskus vielä tulee sellainenkin mies, joka todistaa, etteivät geenit vielä tee kenestäkään isää vaan se, että elää arkea lapsen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mitäs mun tytöt" kysymystä tulee kyllä ikävä. Mutta ehkä elämä kuljettaa, täytyy vain luottaa siihen että asiat järjestyvät.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)