11.8.14

Meidän maaseutu -festivaali Kouvolassa

Ulkoilutimme eilen laatikkoa lähes 20 kilometriä, kun suuntana oli lapsille suunnatut maaseutumessut. 


Pääpaino oli toiminnallisissa jutuissa, työnäytöksissä ja söpöissä eläimissä. Traktoreihin olisi päässyt sisälle tutustumaan, sai kokeilla leikkilehmällä lypsämistä, koneellisesta lypsystä annettiin työnäytös, paimenkoirat esittelivät lampaidenkaitsemistaitojaan, oli aasinratsastusnäytöstä, keppiheppakisaa ja eristevilloista rakennettu sokkelo. Vokkimyyrät soittivat pienille musiikkia ja meininki oli kaikinpuolin ihanan kesäinen ja, noh, maalainen.


Olen niin iloinen tälläisistä tapahtumista. Että eläimistä puhutaan muutenkin kuin "oi söpö", Tirppa sai kysellä sielunsa kyllyydestä mitä, miksi, milloin, ja kuinka. Miksi lampaita pidetään? Saako vasikatkin maitoa? Onko vuohenjuusto hyvää? Haiseeko possut? Miksi joillain lehmillä on pienet tissit? Voiko noin isolla hevosella joku ratsastaa?


Myönnän kasvattavani kaupunkilaiskakaraa. Vaikka asumme "maalla" niin kauppaan on kilometri ja lähimpään ostoskeskukseen viisi. Emme ole käyneet oikealla maatilalla. Kotieläinpihoja ei mielestäni vain lasketa..
En kuitenkaan haluaisi tytön vieraantuvan siitä mistä ruoka oikeasti tulee. Että leipä kasvaa viljana pellolla, että liha tulee eläimistä, että kaiken sen takana on hirvittävä määrä työtä. Tämä kuva on minun päiväni kohokohta. Entisen heppatytön sydäntä lämmittää, kun lapsi pääsi yli hevospelostaan, ja ihan halusi ratsastamaan. Tähän asti olemme maksaneet pienen ratsastusmaksun siitä hyvästä että olemme seisseet metrin päässä hevosesta ja jutelleet sille, joulun alla Tirppa suostui jo taputtamaan heppaa kerran. Nyt istui totisena pienen ponin selässä ja ratsasti koko kierroksen. Ja haluaa uudestaankin!


Palasimme kotiin vasta illansuussa, päivä hurahti ohitse ihan huomaamatta. 

5 kommenttia:

 1. Ja minuu niin harmittaa et tää silmä kiukuttelee vieläkin ja miun eilinen iltapäivä meni sohvalla silmät kiinni, ei tuolla niinkuin olisin halunnut.

  VastaaPoista
 2. Bongasin teidät Tirpan kanssa juuri tuossa kuvanottotilanteessa sillalla sunnuntai-iltana autolla ohi ajaessa :)
  Tuli ihan hassu tunne, kun tavallaan "tunnen" teidät, teki mieli pysähtyä juttusille :D
  Miten usein blogilukijat tulevat "tuntemattomina" sinut/ teidät bongatessaan juttelemaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti? Ei kukaan koskaan tule puhumaan meille. Välillä blogin puolella huikataan että nähtiin ja meinasin vetää hihasta mutten sitten kuitenkaan. Kouvola on yksinäinen paikka, joskus saisi vaikka kiskaistakin hihasta ja sanoa hei.

   Poista
 3. Mekin oltiin tuolla, mutta lauantaina :) Muksut oli niin tohkeissaan, että ei meinanneet pöksyissään pysyä :D Tyttö ihan hirnui, kun näki heppoja ja poika ei ois kotiin halunnut lähteä ollenkaan. Pomppulinnat oli myös hitti! Kiva tapahtuma kaikin puolin, kiva kun oli tässä lähellä jotain niin lapsille kuin aikuisillekin sopivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hurjan kiva tapahtuma, toivottavasti järjestetään vielä tämänkin jälkeen!

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)