24.8.14

Päivän sammakko

Olemme viettäneet aika paljon aikaa takapihan metsässä näinä viime viikkoina. Kotiin on kannettu noin kuusi litraa kanttarelleja, pari litraa mustia torvisieniä ja käpyisen pieniä määriä marjoja. Puolukat tosin alkavat olla kypsiä, niitä siellä riittää.
Metsä on astetta jännempi, kun se on täynnä vanhoja juoksuhautoja ja poteroita.


Kanttarellit jaksavat innostaa pienimmäistäkin, ne on helppo tunnistaa ja vielä helpompi löytää. Sieniäkin suurempi hitti on sammakot:Mietin tässä tänään, että kesä on todellakin ohi, kun viikkoon ei ole voinut olla ilman välikausivaatteita ulkona. Mutta mitään en jää kesästä kaipaamaan, Tirpan kanssa teimme aivan kaikkea mitä halusimmekin, emme jääneet mistään paitsi. Kävimme huvipuistossa, vierailimme ystävien luona, kävimme kummitädin luona ompeluiltamoimassa,  maaseutumessuilla, pyöräilimme Kouvolaa ympäri, saimme uusia ystäviä ja fiilistelimme Taiteiden yötä. 

Saa tämä syksy jo tullakin.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että teillä on kodin vieressä noin mahtavat maastot! Minunkin lapsuuden kotini oli metsän vieressä ja siellä tulikin paljon aikaa vietettyä. Aivan parasta syyspäivien tekemistä :)

  VastaaPoista
 2. Ai että pakko päästä metsään! Alkaa viime syksyn sienet jo loppumaan, ja puolukoitakin haluan pakkaseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä on helpompi hengittää. Ja kun kanttarellikatse jää päälle, ne ylimääräiset ajatuksetkin karkaavat suosiolla. :D

   Poista
 3. Byääh, mä en koskaan löydä kantarelleja mistään! Joskus harvoin tyyliin yhden, josta ei tule kuin paha mieli. Tai joo, torilta tietysti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksen syvällä rintaäänellä, paikan vaihdos auttaa. :D Vanhoista kotimetsistä ei löytynyt kuin kourallinen kesässä, nyt tuodaan kotiin enemmän ku ehtii syömään. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)