14.8.14

Pieniä pesäeroja

Ero ei saisi olla ilmoitusasia. Meillä se oli. Jäljelle jäi sata kysymystä, joista useimmat alkavat sanalla miksi. Jään ilman vastauksia, mutta erosta se ei tee yhtään vähempää totta. Sitäkin tärkeämmältä tuntuu tehdä itselleni selväksi, että tämä todella oli tässä. Tämän enempää murhetta en ole valmis ottamaan vastaan yhdeltä ihmiseltä. 

Jäljelle jäi elämän verran rakkautta, mutta tämän pidemmälle se ei riitä. Koska en löydä voimavaroja katkeruudesta tai vihasta, on pesäero menneeseen tehtävä pienin askelin.Tänään kaadoin iltateeni hänen kuppiinsa. Olen väistellyt sitä astiakaapissa jo kaksi viikkoa, ja päätin, että minun on joko käytettävä sitä tai hävitettävä se. En voi pitää kaapissani mukia, joka vain muistuttaa miehen ja isän kokoisesta kolosta meidän kodissamme.

Se on vain muki. Vessan peilikaappiinkin varmasti etsiytyy muuta tavaraa hänen puolelleen vielä joskus. Muistan palauttaa ne loputkin tavarat, jotka kasasin hänen paikalleen vaatekaapissa. En säästä itseäni, en säästä mitään. Säästän muistot ja valokuvat, vaalin niitä Tirpan vuoksi. Mutta itseni vuoksi minun on vain päästettävä irti kaikesta lopusta.

Tämäkin on vain yksi pitkä matka. Sarja pieniä luopumisia, kunnes sydäntä lakkaa koskemasta näin.

12 kommenttia:

 1. Eroa käyville on olemassa hyviä kirjoja, mm. Fisherin Jälleenrakennus. Suosittelen lämpimästi ja löytyy kirjastosta.

  Päivä kerrallaan, voimia!

  VastaaPoista
 2. On kyllä todella totta, että eheytyminen tulee juuri noista pienistä jutuista, kuten mukin "valtaamisesta". Itselleni tuo on aina valjennut vasta toipumisen jälkeen, miettiessä sitä, miten kaikki on mennyt.

  On todella hieno juttu, että "eroat aktiivisesti", jos nyt näin voi sanoa. Varmasti vaikuttaa juuri se, että Tirppa on olemassa - on pakko selvitä nopeasti. Se varmaan on hyväkin juttu. Yksin sitä on vellonut sydänsuruissa elämän aikana aivan liikaa. Toki on mielestäni arvokasta itsessään, että on antautunut rakastamaan ja sinun kohdallasi erityisen ihmisen merkki, kun olet pystynyt antamaan jopa toisen mahdollisuuden, kaikesta huolimatta. Onneksi elämässäsi on hienoja juttuja, joista lapsi ei ole pienin 😊. Jos toivomalla jotain pystyisi toteuttamaan, niin toivoisin sinulle sylintäydeltä onnellisia hetkiä - niin lapsen kuin toisten aikuisten kanssa! Olet, tottavie, niitä ansainnut, enemmän, kuin meistä useimmat!

  VastaaPoista
 3. Voi miten surullinen uutinen. Toivotan sinulle paljon voimia. Ihailen suuresti tapaasi kohdata tämäkin vastoinkäyminen.

  -virna

  VastaaPoista
 4. Olen pahoillani puolestasi. Otit riskin, heittäydyit ja petyit taas. Kirjoitin sinulle joskus meiliä ja toistan vielä mitä silloin kirjoitin. Toivottavasti löydät sen sen rakkauden vielä minkä noin kaunis ihminen ansaitsee.

  VastaaPoista
 5. Voimia! Onko mies katkaissut suhteensa myös lapseen? Käsittämätöntä jos näin. Ja mielestäni erityisen käsittämätöntä on Se, että mies toimii näin juuri silloin kun sinulla (teillä?) on raskasta lapsen terveyden vuoksi. Todella vaikea käsittää, saatika sitä että Se tehdään puhelimessa. Ei sitä nyt enää yläasteikäisiä olla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole katkaissut välejä lapseen. Tapaamisia järjestetään miten kyetään, Isäihmisen työkomennukset kun vievät jatkossa ympäri maata vuosiksi.

   Poista
 6. Voimia ja valoa siule paljon! En ole varmaan ennen kommentoinutkaan, mutta olen seuraillut teitä jo aika pitkään.. Lapset on onneksi sopeutuvaisia :)

  VastaaPoista
 7. Minuakin kiinnostaisi tietää onko isän ja tyttären välit nyt kokonaan poikki? En ymmärrä miten joku voi ilmoittaa tällaisen asian puhelimitse! Varsinkaan omalle lapselleen. Ihan käsittämätöntä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäihminen aikoo tavata lasta jatkossa joka toisen viikon sunnuntaisin 3 tuntia. Se riittää mihin riittää.

   Poista
 8. Mä olen niin pahoillani teidän puolestanne. Ei kukaan ansaitse tuollaista. :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)