22.8.14

Sadonkorjuu: Ankanmunakupit

Iltapalaa tehtiin taas ystävältä saaduista tuliaisista. Kieltämättä hieman hämmentävää saada puoli tusinaa valtaisan kokoisia munia. Ankanmunista en ole koskaan ennemmin kokannutkaan mitään, joten käännyin äitini puoleen ideoiden suhteen.



Hän neuvoi tekemään munakuppeja, ja koska minä en ainakaan ollut näitä aikaisemmin tehnyt, näytän teillekin miten:



Munakupit (tirsk)

Munia (ankan tai kanan, koolla ei väliä.)
Pekonia
Paahtoleipää
Suolaa ja pippuria


Paahda leivät ja ota niistä muotilla/mehulasilla ympyrät muffinssivuuan pohjille. (Apukokki hoitaa) 
Taiteile pekonit munakupin reunoiksi, riko munat siihen keskelle. Koita olla rikkomatta keltuaisia. Mausta.
Laita kelloon 15min (lähes läpikypsiä munia varten, löllömmän munan ystäville vähemmän, pienillä munilla vielä vähemmän) ja paista uunissa 175C uunin keskitasolla.
Tee hienot salaattipedit lautasille. (Apukokki hoitaa)
 Kun munat ovat mieleiset, nosta lautaselle ja nauti hyvässä seurassa.






Arvatkaa montako kertaa repesin nauramaan tätä kirjoittaessa? Munista ei vain VOI kirjoittaa vakavalla naamalla. Ja vielä olisi ne minimunat käsittelemättä..

12 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ruokavinkistä,täytyypä pikimmiten kokeilla! Näyttää hyvältä :)

    Voimia sinulle ja tyttärellesi muuttuneeseen elämäntilanteeseenne,oli todella ikävä lukea noita huonoja uutisia,jotka teitä kohtasivat... :( Olet selviytynyt T:n vauva-ajastakin yksin,joten uskon,että selviät nytkin,olet niin vahva ja hieno nainen! Ja päivä päivältähän lapsen hoito onneksi helpottuu,kun hän kasvaa isommaksi... Sen ajatuksen voimalla siis katse kohti uusia tuulia,teitäkin odottaa varmasti se oikea onni vielä josskain nurkan takana!

    -Outi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupalanakin tämä voisi olla aika herkkua, kokeile ihmeessä. :)

      Ja, kiitos. <3

      Poista
  2. Hihih minumunat ja löysät munat, voi jee :D väsyneenä naurattaa, ehkä muutenkin :D Mut resepti kuulostaa hyvälle. Mä tosin en pekonia syö, että mun pitäs käärästä nää munat johkuun muuhun mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vinkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaseen pannulla käytetyt ohkaset siivut kesäkurpitsaa vois toimia? :)

      Poista
    2. Kesäkurpitsa kävi mulla kans mielessä, se on muutenkin yks mun lemppareista :) Ens viikolla testiin!

      Poista
  3. Loistava idea ja helposti muunneltava! Kiits:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Tämä lähtee köksään munaviikolle (tirsk) testattavaksi! Seiskojen kanssa katsotaan munavideo (hihi) ja keskustellaan munan monipuolisuudesta (kikati). Tämä ohje voisi olla mainio esimerkki siitä, että muna on mukava juttu!

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptistä! Tänään tein näitä aamiaiseksi. Munina käytin oman pikku kanalan munia jotka oli tänä aamuna munittu ja uunissa pidin 15 minuuttia. Se oli mun makuun just hyvä aika, valkuainen oli hyytynyt mutta keltuainen oli vielä kohtuu löysää :) Nam!
    Mielelläni kuulen muitakin munareseptejä, meinaa nimittäin oma mielikuvitus loppua munan valmistuksessa, kun niitä tulee kuitenkin päivittäin syötyä. Kiva saada välillä vaihtelua ainaiseen paistettuun munaan :)
    -Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa pannaria mihin pistät vähän reilummin munia, ripota uuden sadon omppukuutioita ja kanelisokeria päälle. Ei muuten kaipaa mitään kylkeen kun uunista tulee <3

      Poista
    2. Ooh, kuulostaa hyvältä :) Testaan reseptiä pikimmiten :) Kiitos!
      -Niina

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...