16.8.14

Taiteiden yössä

Kahden naisen talous sai viikonloppuvahvistusta Tampereelta, kun ystäväni A tuli käymään Kouvolassa. Perjantai-illalle olikin ohjelmaa, kun kaupungilla oli Taiteiden Yö -tapahtuma. Normaalisti keskusta on kovin hiljainen, katukuvaa hallitsevat tyhjät liiketilat ja ihminen etsii toista ihmistä, joten oli ilo näyttää toisenlainen kotikaupunki.


Koplamme herätti hilpeyttä ja ihastuneita huudahduksia ja pitkiä katseita. Kävin varmaan kaksikymmentä laatikkopyöräaiheista keskustelua ventovieraiden kanssa, uskaltautuipa eräs nuori mies jopa ottamaan testikierroksen polkupyörällä. Lasta en lainannut koeajolle, se on korvaamaton..

Pyörällä kulkemisessa on oikeastaan vain kaksi miinusta: käytännöllisesti pukeutuminen ja kypärätukka.


Taiteiden yö jakaantui useammalle tapahtumapaikalle, ja me keskityimme museokorttelille. Kuusankosken Ruukinportilla olisi ollut myöskin tapahtumaa, mutta sinne asti emme sentään polkeneet, eiköhän tämä parikymmentä kilometriä jo riittänyt.. Jaakonpuistossa olisi ollut karaokea tanssiorkesterin tahtiin, kävelykadulla oli ruokakojuja ja basaarityyppiseti myyntikojuja. Valitettavasti niille seuduille keskittyi myös suurin osa häiriökäytöksestä ja hillittömästä tungoksesta, joten liikuimme suosiolla väljemmillä vesillä. 


Sen verran pyrähdimme kävelykadullakin, että pikkumimmi pääsi pomppimaan sielunsa kyllyydestä isossa pomppulinnassa, näin muutamaa tuttua ja kuuntelimme elävää musiikkia.Taidemuseo Poikilon ja museokorttelin välimaastossa oli tekemistä kyllä vaikka kahdelle illalle. Lavalla oli musiikkiluokkien ja musiikkiopiston nuoria esiintymässä, ja molemmat kaupungin sirkuskoulut olivat tulleet paikalle. Sirkusvälineitä sai ohjatusti kokeilla, joten neidin kanssa otettiin siitä ilo irti.Tirppa joka järjestelmällisesti kieltäytyy polkemasta normaalia polkupyörää tai edes polkuautoa liikennepuistossa, halusi välttämättä kokeilla yksipyöräistä, kun siellä oli apupyörällisiä versioitakin!Tirpan sirkustaiteilut olivat kyllä hellyyttävän totisia, mutta onneksi myös niitä oikeita esityksiä riitti pitkin iltaa.


Koska metrilaku ei ihan täyttänyt vatsoja, käytiin herkuttelemassa vielä vohveleilla ja kahvilla museokorttelin käsityöläistalolla.
Puutarhassa oli myös paikallisia taiteilijoita esittelemässä työtapojaan, ja olikin ihana istua hämärtyvässä illassa kahvikupin ääressä ja katsella hiljaisia siveltimenvetoja.

Ja koska ilta oli kaunis ja kaikilla vielä kivaa kymmenen aikaankin, poljimme sen vajaa 10km kotikulmille ja päätimme käydä vielä uimassakin.

Kaislikossa molskahti aivan julmetun iso kala, joten iltauinti jäi pikapulahdukseksi, edes kuvia ei ole todisteeksi. Jestas miten voi ihminen säikähtää!

Unta ei tarvinut paljoa houkutella kun kotiin päästiin. Ja mystisesti lapsi teki omat ennätyksensä nukkumalla kahdeksaan asti aamulla.

17 kommenttia:

 1. Oi vitsi kun kivan näköistä. Mekin ois haluttu lähtee, mutta tietysti oltiin taas kipeenä. Kuunneltiin kyllä manskilta konserttia ikkunan kautta :) Kuulu kyllä meno pauhaavan kovaa.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, tapahtuma oli tänä vuonna jopa lapsiystävällinen, olisitte varmasti viihtyneet! :) Onneksi Kouvolassa näyttää olevan (näin kesäaikaan) melkein joka viikonlopulle jotakin. Ehkä vielä törmätään!

   Poista
  2. Juu olisi ollut kiva lähteä ja kun edellisen viikonlopun messut meni samasta syystä, mutta tätähän tämä vanhemmuus joskus on. Katsotaan jos joskus satuttas samaan aikaan samaan paikkaan :) Ainakin teidän kuvissa vilahtelee niin tuttuja kohtia, että aika samoilla kohdin liikutaan usein :) Täällä vaan törmää niin harvoin kenenkään.

   TTosi

   Poista
  3. Korialla asutaan mutta aika mobiileja ollaan akselilla täältä Ravikylään. :)

   Poista
  4. Juu korialla olen teidän päätellyt asustavan. Me tiputaan tuohon teidän akselin sisään ihan nätisti :)

   TTosi

   Poista
  5. Sittenhän meidän pitäisi nähdä ihan oikeasti. Ainakin tulet reilusti kiskomaan hihasta jos yhteen törmätään. :)

   Poista
  6. Niimpä. Tuolla kaunisnurmen alueella mekin liikutaan melko paljon kun se on meitä niin lähellä. Taidetaan vaan liikkua jotenkin limittäin :D

   TTosi

   Poista
 2. Teillä näyttää olleen tosi kiva päivä! Tosi mahtavaa, että jaksat järjestää Teelle tapahtumia ja osallistua tällaisiin. On paljon ihmisiä, jotka eivät vaivautuisi lähtemään ensinkään lapsen kanssa, toiseksi pyörällä ja kolmanneksi vielä laatikkopyörällä. Sulla varmasti on tosi hyvä kunto tuon pyörän "ansiosta". Mukavia loppukesän päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kivaa, ei vain näytä siltä. :)

   Mie yritän parhaani, että meidän elämämme olisi jotain muutakin kuin eroperheilyä ja rahakriiseilyä. Tälläiset tapahtumat auttavat siinä paljon..

   Hyvästä kunnosta en tiedä, siitäkin pitäisi kirjoittaa erikseen. :D Mutta varmaa on että ilman pyöräilyä olisin sadan kilon keijukainen.

   Poista
  2. Musta ainakin blogin perusteella näyttää, että sun tytöllä on tosi virikkeellinen elämä ja jaksat järkätä kaikenlaista ja lapsi on kaikessa mukana. Varmaankin Teellä on onnellisempi lapsuus, kuin keskivertolapsella, kun minusta parhaat hetket perheissä tulevat yhdessä touhuamisesta ja tekemisestä eikä niinkään valmiina hankitusta. Yhdessä tekemistä kun ei rahalla saa 😊

   Poista
  3. Kyllä meillä arkipäiväisin katsotaan myös pikkukakkosta ja syödään makaronilaatikkoa. :D Mutta rehellisesti sanottuna tämä puuhaaminen tekee myös minulle hyvää, kotona kun ehtii leipurin työpäivän jälkeen viettää vielä kuusi tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa, jos ei mitään tekemistä kehitä niin pitkästyy kuoliaaksi..

   Poista
 3. Mekin käytiin lasten kanssa museokorttelissa :) Enpäs nähnyt teitä, tuo oranssi jopo olisi kyllä jäänyt mieleen, harmittavasti sitä ei enää saa oranssina...ostasin heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo joponen on niitä ensimmäisiä uustuotatoversioita, siis 22 tuumainen. Olen saanut sen täysi-ikäistymisen kunniaksi. :D

   Poista
 4. Mekin käytiin, mutta ehdittiin olla vaan ihan hetki eikä ennätetty edes museokorttelille. Vähän harmitti, kun olin itse tapahtumaa odottanut mutta eipäs nyt mitään mahtunut. Metrilakua silti saatiin ja muksut sai käydä pomppimassa. Ens vuonna sit enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei taaskaan törmätty! Mutta kiva että tekin pääsitte vähän piipahtamaan taiteiden yössä. :) Kovin on tapahtuma muuttunut, teinikännäystä oli nähtävissä enää nimeksi..

   Poista
 5. Ihania juttuja,kauniita kuvia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)