27.8.14

Tyhmääkin tyhmempi iltapäivä


Ihmettelin välipala-aikaan lasta tarhasta hakiessani, miksi vispipuuron syönti oli niin tuskaisen hidasta ja syötin ipanan päästäkseni lähtemään ajallaan kotiin. Eteisessä haalaria pukiessa tuli itku. Kun käsi on niin kipeä. Kun tipuin sängystä.

Ei sitten ollut kenellekään aikuiselle viitsinyt valittaa, että käsi on käyttökelvottoman kipeä. Olipa vain syönyt puuronsa vasemmalla kädellä ja jatkanut oloaan. 
Vietimme neljä ja puoli tuntia sairaalan päivystyksessä ja lääkäri muljautti oikean käden värttinäluun sille kuuluvalle paikalle. Röntgenkuvissa oli ehjä kyynerpää, joten pääsimme kotiin ilman kipsiä. Nyt sitten katsellaan, milloin käsi saa takaisin puristusvoimansa ja kivuttomat liikeradat.

Tirppa on peruspositiivinen lapsi: "Onneksi suklaata voi syödä vasemmallakin kädellä!"

No niinpä. 

4 kommenttia:

 1. Voi pieni :/ Mulla meni samainen luu muutama vuosi takoperin sijoiltaan ja on ihan hemmetin kipeä juttu. Toivottavasti paranee ihan normaaliksi :)

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista pienelle ihmiselle. Sinä kirjoitat niin hyvin että tässäkin ikävässä tilanteessa lopussa oli pakko nauraa. Suklaa sopii lääkkeeksi niin moneen vaivaan :)

  TTosi

  VastaaPoista
 3. Voi, tuo kipeä vaiva! Ja ikävä kyllä saattaa olla toistuvakin, meidän keskimmäisellä meni ikävuosien 2-7 välillä molemmista käsistä yli kymmenen kertaa värttinäluu sijoiltaan...Mutta hyvä uutinen on se, että kun lapsi kasvaa, niin yleensä kouluikään mennessä tuo taipumus katoaa. Värttinäluun pää kasvaasuipommaksi eikä enää pääse niin helposti sijoiltaan.

  Tsemppiä potilaalle, kyllä varmasti jo pian helpottaa!

  - LeenaK

  VastaaPoista
 4. Voi toista. :(

  Meilläkin tuo on tuttu vaiva ja tyttö reagoi siihen sellaisella hysterialla ja huudolla, että ei varmaan jää huomaamatta. Onneksi kipu loppuu aina heti paikalleenlaittamisen jälkeen. Ei noita voi välttää tai estää, mutta huojentavaa on, että vaiva häviää lapsen kasvaessa. Voi hyvinkin olla, että teillä se jäi tähän yhteen kertaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)