7.9.14

Kasvishuijausnugetit

Haluaisin esitellä teille ruokalajin, jolla huijasin aupair-aikanani isäntäperheen lapsen syömään kasviksia. Tirpalla ei kasvisnirsoutta ole havaittavissa, mutta on tämä kivaa muutenkin.


Kasvishuijausnugetit

Perunoita
Sipulia ja sipulinvarsia
Paprikaa
(tai muita kivoja kasviksia)
Kananmunia
Jääkaappijämiä, tässä tapauksessa kinkkua ja koskenlaskijamurua


Keitellään ensin perunat ja porkkanat. Sillä aikaa silputaan sipulit, kevätsipulinvarret, paprikat yms. Jos lapsi on innokas auttamaan, mutta veitsen käyttö on vielä sanalla sanoen huteraa, on tuollainen pikakokki tosi näppärä.


Sekoitellaan näistä kaikista ja mausteista (suolaa, pipuria, paprikamaustetta ja muuta maun mukaan) iloinen mössö. Voin kertoa, ei ole raakana kovin herkullisen näköistä...


Vehnäjauhotetulla pöydällä taputellaan taikinasta pari senttiä paksu matto, josta lapsi saa ottaa muoteilla kuvioita. Jos haluaa säästyä sotkulta, massasta voi myös tehdä palluroita ja edetä seuraavaan vaiheeseen. Muodot paistetaan öljyssä pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita. (Kärähtävät helposti, toim. huom.)Lasta ei tarvitse käskeä kahdesti syömään, kun ruokana on sydämiä, tähtiä ja kukkasia.


Varsinkaan kun tämä on ehdottomasti niitä saa-syödä-ketsupin-kanssa ruokia. Ketsuppihymynaamat tekevät kaikesta vielä vähän parempaa, uskallan vannoa tämän jo yhden lapsen äitinä..

9 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa! Kokeillaan varmasti vaikka heti huomenna. Kiitos vinkistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät hyvät ainessuhteet, silloin nää on huippuja. :)

   Poista
  2. http://eilisia.blogspot.fi/2014/09/muumipeikko-paistinpannulla.html
   Meillä on viikonlopun jälkeinen kauppareissu tekemättä mutta mentiin sillä mitä kaapissa oli :).

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Näitä on ihan pakko kokeilla meidän kasvis- ja kaikki muutkin ruokakammot omaavalle pikkukoululaiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokakammoisille nämä ovat siedätyshoitoa parhaimmillaan. :) Toivottavasti viitteellisten ohjeiden mukaan kokkaaminen sujuu..

   Poista
 3. Oi, kiva idea. Meilläkään ei kasviksia kammota, mutta uudet ideat on tervetulleita :) Tuli muuten mieleen, kun siel Kouvolas asustat ja näitä ruokapostauksia rustaat.. Mun kaveri alko pyörittää siel luomulaatikkopiiriä, löytyy fb Luomulaatikko Kouvola -ryhmästä tarkemmat tiedot. Asun myös Kymijoen varrella, mut eri kaupungissa ja meille laatikko ainakin maksaa 10e/krt ja kerran viikossa on mahdollisuus tilata. Sieltä tulee kauden vihanneksia ja juureksia, sisältö ylläri, mut kaikille sama. Laatikko tulee Rihun biodynaamiselta Toivon tilalta. Ihan siis vaan jos sattuu kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40e/kk luomuvihanneksista ei olis paha. Otanpa selvää, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Mahtava idea! Meiän 3 vee on todella nirso kasviksille... Ehdottomasti menee testiin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)