21.9.14

Kunniavelkani prinsessalle

Jokainen äiti on tehnyt sen vähintään kerran. Lähtenyt sängystä vielä pikaiseen hoitamaan sen yhden jutun, kaikki valot ovat jo sammuksissa ja sitten räks. Kantapään alle jää jotain joka olisi pitänyt korjata illalla jo pois. 

Minä tallasin lapsen synttärilahjaksi saaman muovikruunun päälle. Sen ainokaisen. Aamulla huuto ja parku oli melkoinen, kun kruunu liimausyrityksistä huolimatta tunnustettiin entiseksi. Ei auttanut kuin luvata uusi.


Vihaan prinsessaroinan ostamista, koska sen kruunun mukana tulee aina korvikset, kaulakoru, huulikiilto ja muovikampa. Vähintään.
Onneksi Tirppa on jo oppinut, että joskus tarvitaan vain kimaltavaa lankaa ja vähän kärsivällisyyttä.


Uusi ja ehompi prinsessakruunu virkattiin ilman ohjetta kimaltavasta langasta ja tärkättiin muotoonsa. Kuivumista odotettiin kärsimättömästi ja etenemistä seurattiin minuutin välein. Kun se sitten vihdoin kuivui käyttökuntoiseksi, tarvittiin enää nuttura päälaelle ja kruunu pysyi päässä ilman muita viritelmiä. 

"Prinsessa on aina prinsessa, vaikka kruunua ei oliskaan. 
Mutta on se kruunulla vähän enemmän prinsessampi." 

No niinpä. Prinsessa vastaanotti pahoitteluni kruunun rikkomisesta, iloitsi uudesta helystään ja lupasi ja pyhästi vannoi, että korjaa tästä lähin itse sen lipaston päälle ennen nukkumaanmenoa. 

12 kommenttia:

 1. Yksinkertaisesti WAU! Olet sä kyllä todella taitava! Virkatussa kruunussa lienee sekin hyvä puoli, että sen päälle astuessa ei hajoa jalka ja olettaisin, että kruunukin olisi kuin uusi kun se uudestaan tärkättäisiin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkkäsin kruunun erikeepperin ja veden seoksella, eli lopputulos joustaa toisin kuin perinteinen sokeritärkki. Kestää siis päälletallaamisenkin ja palaa sitten muotoonsa :D

   Poista
  2. En oo aikasempi ano, mutta kiinnostaa tietää miten toi erileepperivesiseos-juttu oikeen toimii? Laitetaanko lämmintä vettä ja millä ainetta sivellään? Tosi kauniin kruunun teit! Oon ite tumpelo käsityöjutuissa, mutta innokas oppimaan

   Poista
  3. Erikeepperiä lantrataan ihan tipalla vettä, sen verran vaan että siitä tulee vähän nestemäisempää. Sitten uitellaan kruunu liimassa, viritetään leivinpaperilla päällystetyn pringlespurkin päälle ja pingotetaan mooooonella nuppineulalla "auki". :)

   Poista
 2. Ihan täydellinen kruunu! Ja aivan käsittämättömän kaunis tyttö :) Minäkin tahdon tehdä tuollaisen kruunun meidän prinsessalle!

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hieno! :)

  VastaaPoista
 4. Hienompaa ei kyllä kaupasta saa! :)

  VastaaPoista
 5. Voitko tehä minunkin prinsessalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee käsitöitä tilauksesta, mutta varmasti esim. paikalliselta työttömien työpajalta löytyisi käsityöosaaja tämän teille toteuttamaan. :)

   Poista
 6. Vau, ihan mahtavan näköine! Kyllä on prinsessa varmasti tyytyväinen - eikä suotta. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)