25.9.14

Sängyssä eron jälkeen

Vaihdoin kapeampaan sänkyyn, koska toinen puoli tuntui jatkuvasti tyhjältä ja kylmältä. Käännyin yöllä ympäri painautuakseni lämpimänä hohkavaa selkää vasten ja heräsin syvästä unesta samaan menetyksen tunteeseen. Edellisessä sängyssä oli liikaa muistoja, ja loppujen lopuksi vielä liikaa valvottuja ja itkettyjä öitäkin. Tässä sängyssä on vain minun puoleni ja hädin tuskin tilaa lapselle tulla aamuyöstä kainaloon.


Vapautin hiukseni. Kaikki kurittomat hiuskarvani kiharoineen päivineen eivät häiritse enää kenenkään unta.

Nukun kahdella peitolla ja myttään niistä molemmat niin, ettei niistä varsinaisesti kumpikaan peitä minua päästä varpaisiin. Tiputtelen puolet tyynyistä yön aikana lattialle.

Jos yöllä tulee lämmin, nostan varpaat tyynylle tai nukun jalkopäädyssä.

Minun sänkyni, itsekkäästi minun.

Yhden hengen sänky on myös periaatekysymys. Meidän perheemme oli kokonainen (kokonaisempi?) Isäihmisen kanssa, mutta hänen jälkeensä ei jää mitään paikkaa täytettäväksi.


4 kommenttia:

 1. Voi paska. Anteeksi! Olen lukenut blogiasi kauan, käynyt vain silloin tällöin kurkkaamassa koska mielestäni sulla on hyvä meininki ja vaikutat ihanalta äidiltä. Nyt kävin pitkästä aikaa lukemassa, vasta nyt huomasin tämän eroasian täällä ja voi paska mikä paskatyyppi se lapsesi isä. Anteeksi! Mutta oman lapsen ja perheen hylkääminen tuolla tavoin kaksi kertaa... Törkeää.
  Onneksi olet niin nuori. Sinun sydämelläsi on paljon aikaa parantua, ja elämässäsi tulee monta mahdollisuutta kokea vielä yhtä syvää rakkautta ja parempaa onnea parisuhteessa. Usko pois, olen sinua paljon vanhempi nainen ja myös kokenut monenlaista myrskyä ja myräkkää, ja minä tiedän. Huominen tulee ja se on kaunis. Varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huominen tulee ja se on kaunis. Tuo se sitten tullessaan mitä tuo.

   Poista
 2. Eksyin ensimmäisen kerran. Kirjoitat kauniisti, suoria ajatuksia. Rohkeaa. Arkistoja selatessa totesin, että olet ihminen, jonka kanssa koin suurta yhteenkuuluvuutta, monessakin asiassa. Niin moni asia oli kuin omasta päästäni kirjoitettu. Kiitos, jään seuraamaan.

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tervetuloa. Pyrin olemaan rehellinen silloinkin kun olisi parempi olla hiljaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)