30.9.14

Tula-rakkautta jo kolme vuotta

Kuvien välissä melko tarkalle kolme vuotta. 

Kantokiertuereppu on seuraavat kaksi viikkoa meidän käytössämme, joten kantamisesta riittää taas asiaa! Enpä nelisen vuotta sitten vauvamahaa kanniskellessani ajatellut, että kantaisin lasta vielä nytkin, mutta elämäntilanteesta ja lapsen iästä riippumatta meillä on aina ollut käyttöä kantovälineelle.

Meillä on ollut pöllökuosinen taaperokokoinen reppu 10kk ikäisestä asti ja se on edelleen aktiivikäytössä. Ennen 10kk ikää meillä ehti olla ainakin viisi liinaa ja kolme muuta kantoreppua, joten voisi sanoa, että kantokokemusta on kertynyt..

Niinpä kommenttiboxi onkin nyt auki kysymyksille! Saa kysyä vauvankin kantamisesta, mutta vauvavuodesta on jo aikaa ja univelat kuitattu, joten taaperon ja "ison tytön" kantamisesta on ehkä tuoreinta sanottavaa.

15 kommenttia:

 1. Itse kantaminen on tuttua puuhaa, enkä siis osaa siitä mitään kysyä. Minua jäi kuitenkin kiinnostamaan mitä kantoreppuja olet kokeillut ennen tuota Tulaa?

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, meillä oli reissulainassa Manduca, pitkässä lainassa tuttavaperheen Ergo ja omana Yamo. Lisäksi oli vielä kantokiertuelainassa pienempi Tula. :)

   Poista
 2. Moi! Mulla on 1.5 vuotias poika ja käytössä on ollut tähän asti ergo. Olen miettinyt vaihtoa tulaan, mutta pähkäillyt joko voisi ostaa sen taapero koon. Te ootte siis käyttänyt jo 10kk. alkaen taapero kokoa? Muistatko miltä se tyntui sillon alussa? Tuossa kuvassa on jo taapero koko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollut jo 10kk alkaen käytössä taaperokoko, vaatekoko taisi silloin olla 80cm. :) Kuva on aika autenttinen, taaperokoko heti sen saamisen jälkeen ja nyt. Edelleen sopii hyvin!

   Poista
 3. Mä olen harkinnut kolmisen vuotta repun hankintaa. Nyt tyttö 2,5v enkä enää raaski kun en aiemmin saanut hankittua. Seuraavan kanssa todellakin hankin tuon tulan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanki seuraavaa varten pienempi koko jo valmiiksi, ja isompaa ipanaa varten taaperon jatkopalat? :)

   Poista
 4. Mulla on vähän yli 1v lapsi ja meillä on manduca, mut en oo totuttanu lasta siihen, siis oon kantanu vaan aina silloin tällöin, toivottavasti ei oo vielä myöhäistä alottaa kunnolla kantamaan... Ajattelin opetella selänpuolella kantaa, mut en oo viel perehtyny asiaan. Onko tirppa aina viihtyny kyydissä? Miten saat sen rauhoittumaan jos alkaa raivota? Monta tuntia oot yhdellä kertaa kantanu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkäpuolella kantaminen on helpompaa kun lapsi on iso. Tuossa kuvassa Tirppa on etupuolella koska halusi halailla samalla. <3

   Tirppis on AINA viihtynyt kyydissä. Ensimmäisen kerran sidoin ipanan liinaan parin päivän ikäisenä, ilman mitään ohjeita tai muita, koska lapsi oli huutanut putkeen monta tuntia ja keinot vähissä. Liinaan nukahti heti! Nykyään kannan neitiä usein kun yhteistyöhalut etenemiseen on nolla, eli kun kaikki on mälsää ja jalatkaan ei enää jaksa. Silloin valitettavasti äänenvoimakkuuskin lapsessa on melkoinen, vaikka sinänsä viihtyykin selässä, ainakin se on parempi vaihtoehto kuin yrittää kävelyttää lasta joka ei-vain-suostu.

   Yksivuotiaana se raivoaminen oli erilaista, useimmiten syynä oli huono tilanne. Nälkäinen tai yliväsynyt taapero on kiukkuinen vaikka äiti seisoisi päällään. Kantamiseen "totuttelu" jos sellaista kaipaa, kannattaa varmaan aloittaa siis niin, että lapsi on mahdollisimman hyväntuulinen, levännyt ja syönyt kyllikseen. :D Kantaminen on kiva juttu!

   Poista
 5. Mietin että kestääkö selkäsi hyvin kantamista, tuntuuko tyttö jo painavalta?

  Minullakin on Tula vauvani kanniskelussa kovassa käytössä, nyt vain jo huomaa 8kg kanssa että ei jaksa niin kauaa kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli ihan miettiä! 14 kiloa on painava, sitä en kiellä. Mutta Tulalla kantaessa se paino tuntuu lähinnä samalla tavalla kuin ylipaino, lantiossa ja polvissa, hartiat eivät rasitu kun hihnat on oikein säädetty. Selkä ei siis valita pitkistäkään kantoajoista, eikä muukaan kroppa suuremmin, mutta likan ja repun riisuminen kyllä muistuttaa, etten haluaisi painaa 15kg lisää. :D

   Poista
  2. Ja vielä tämä: 8kg vauvaa tarvitsi kantaa enemmän ja pidempään kuin melkein neljävuotiasta. Tuo likka kävelee jo pääasiassa itse, joten kantaminen on lyhytkestoisempaa ja tapahtuu harvemmin. Niinpä se rasituskaan ei enää tule viiden tunnin jaksoissa..

   Poista
 6. Kiitos ihanasta blogista! Olen lukenut ihan alusta asti, tosin koskaan en ole kommentoinut :) Kiitos blogisi, on meilläkin tula, joka on aivan korvaamaton. Vähitellen täytyisi siirtyä tuohon taaperomalliin jo, kun poikakin on 1,2v ja 80cm.. ja painaa sen reilun 12kg. Olen nyt vasta alkanut kantaa selässä, enkä oikein tunnu saavan mukavaa asentoa itselleni. Eniten ahdistaa vyötäröremmi, joka porautuu mahaa vasten. En ole mitenkään massiivinen, mutta silti tuntuu, että vyö uppoaa vatsamakkaroihin vaivaannuttavasti, ja suolet menee ihan lyttyyn. Missä kohdassa sulla on vyötäröremmi kun kannat tirppaa selässä, ja "kehtaatko" kantaa tirppaa esim. tyköistuvassa paidassa? Mun mahani näyttää niin järkyltä tuon kiristimen kanssa, etten ole vielä halunnut lähteä sitä ulos tuulettelemaan... Hirveän pinnalista, tiedän, mutta tällaisiakin joku miettii :P

  Lalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin juu, ja tällainenkin kysymys tuli vielä mieleen, että kuinka korkealla kannat tirppaa selässäsi? Tuossa kuvassa hän on aika alhaalla...Viihyikö tirppa pienempänä noin, vaikka ei varmaankaan nähnyt kovinkaan hyvin eteen päin? :)

   Lalla

   Poista
  2. Pienempänä T aika usein nukahti kantoreppuun, joten oli sinänsä se ja sama kuinka korkealla kannoin. Mutta Tulanhan voi nostaa vaikka niinkin että lantiovyö on navan korkeudella, jolloin lapsi näkee hyvin olkapään yli. Tätä nykyä Tirppa on niin pitkä että näkee, vaikka lantiovyö on ihan lantiolla. :)

   Poista
  3. Ja tuosta vatsamakkarajutusta, et niiiiin ole ongelmasi kanssa yksin! :D Mie mietin sitä lähestulkoon joka kerta, että voi jee miten mulle muka voi tulla tälläinen mahamakkara tän kanssa. Pidän lantiovyötä ihan lantiolla, joten se vyö tekee minulle sellaisen hehkeän vararenkaan ja varsinkin tosi tyköistuvien paitojen kanssa se on kunnon itsetunnonlätistäjä. Mutta yritän kantaa makkarani yhtä ylpeästi kuin lapseni ;) ja asetella muhkurat niin että ne eivät näytä ihan hirveiltä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)