14.9.14

Viikonlopun ilopilkku


Sain lopeteltua pienimmäiselle pipon, joka jopa kelpasi ja mahtui. Isäihminen kävi isäviikonloppuilemassa ja sain torkkua sohvalla päänsärkyäni pois kokonaiset kolme tuntia. Samainen henkilö toi myös pipareita, joilla lahjoin lapsen valokuvaan.

Sen lisäksi ollaan syöty kanakastiketta, nukuttu päiväunia, siivottu, pyykätty ja tehty hiekkakakkuja. Kaikkea mediaseksikästä siis.

10 kommenttia:

 1. Ihana! Isoveljeä? Kutittaako? Me tarvitaan samanlainen! Mun täytyy vaan odotella jos voimat palautuu käsiin takaisin että voi neuloa.

  Hirmuisen onnistunut kuva muuten ja ilmeisen onnistunut pipo kun kelpaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoveikkaa joo, neonpinkkiä Novitan omalla ohjeella, 76 silmukalla. Ei kutita ainakaan vielä, mutta sille voi aina antaa huuhteluainekylvyn jos alkaa raapimaan. :)

   Onnistuneen pipon resepti taitaa edelleen olla antaa lapsen valita väri. Se keväinen "floppipipokin" kelpaa nykyään, on kuulemma tähkäpääpipo.

   Poista
 2. Kiva pipo! Mummu neuloi pojille samanlaiset pari vuotta sitten. Tosi hyvä malli!
  Kolme tuntia sohvalla vaikkakin särystä toipuessa, pyykit ja hiekkakakut kuulostavat hyvältä. Perusmeininki, vähän lepoa, toimii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon siis ihan ajantasalla näissä neuletrendeissä. :D

   Poista
 3. Kyllä nyt kelpaa kun on noin pirtsakka pipo! Söötti:)

  ...ja tämä on suoramainontaa (tunnustan), mutta haluaisitko kirjoittaa adressin sen puolesta, että sairaaloiden hoitohenkilökunnalla tulisi olla omantunnonvapauteen perustuva oikeus kieltäytyä abortin suorittamisesta? :) Kaikkia potilaita hoidetaan hyvin, mutta abortin jakaessa mielipiteitä suuntaan jos toiseen kaikissa ryhmissä voisi olla helpompaa, jos lääkäreille, gynekologeille ym. annettaisiin niin kokiessaan oikeus kieltäytyä toimesta, joka voi aiheuttaa heille ristiriitaisia tuntemuksia työtään kohtaan.

  terv. pitkäaikainen lukijasi ja käsityöfriikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hupsista, olisikohan hyvä mainita lähde kommentilleen? tämä siis https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860

   Poista
  2. Tuo on minusta kovin hankala asia määriteltäväksi lailla. Asia pitäisi voida keskustella työpaikalla esimiehen kanssa, jolloin tälläinen abortin omantunnon kysymykseksi kokeva henkilökunnan jäsen ei päätyisi alkuunkaan hoitamaan raskaudenkeskeytyspotilasta. Abortti on harvalle naiselle rutiinitoimenpide, vaan joko välttämättömyys tai harkinnan tulos. Hirveintä siinä tilanteessa olisi tulla tuomituksi henkilökunnan toimesta, lakia takana tai ei. Eiköhän siinä olisi kriisiä ilmankin.

   Poista
  3. Minusta olisi myös todella hyvä, että tällaiset vakaumukseen liittyvät asiat olisivat jo etukäteen lääkäri- ja terveyskeskuksissa hoidettu niin, ettei potilas niitä joutuisi kohtaamaan. Opiskeluaikana olin yksityisen lääkärikeskuksen vastaanotossa töissä. Tuolloin jälkiehkäisypillerit olivat vielä reseptinvaraisia. Lauantaiaamupäivällä vastaanotolle saapui ilman aikaa ehkä 18-20- vuotias tyttö äitinsä kanssa. Tyttö oli täysin shokissa ja äiti kysyi jo vastaanotossa minulta, että eihän täällä ole lääkärillä sellaista vakaumusta, ettei kirjoita jälkiehkäisypillerireseptiä, vaikka tytär on yöllä raiskattu. Onneksi asiat hoituivat siinä yrityksessä, jonka palveluksessa olin. Oli mielestäni katastrofaalista, että tyttö oli joutunut aamulla ensimmäistä kertaa lääkärille mennessään kuulemaan paitsi kieltäytymisen, myös puheen siitä, miksi raskautta ei ylipäätään saisi estää.

   Poista
  4. Nimenomaan tuollainen tilanne olisi hirvein mahdollinen. Ihmisystävällisyyteen ja tahdikkuuteen ei mielestäni silti tarvita lakia. Pitäisi olla itsestään selvää sitten vaikka sanoa ihmiselle, että odotatko hetken, haen paikalle henkilön x joka auttaa sinua. Sen enempää syyllistämättä ja paasaamatta.

   Poista
  5. Juuri näin. Laki olisi ongelmallinen myös siinä mielessä, että pienissä yksiköissä voisi olla tilanne, jossa molemmat lääkärit olisivatkin vakaumukseen vedoten kieltäytyjiä. Eli käytännössä meidän on yhteiskuntana otettava kantaa joko naisen itsemääräämisoikeuden tai lääkärin vakaumuksellisen kieltäytymisen puolesta, koska oikeudet ovat keskenään ristiriidassa. Itse kannattaisin nimenomaan nykytilannetta, kuitenkin niin, että mikäli kyseisessä yksikössä on useampi lääkäri, voisi olla etukäteen sovittu, että tällaiset asiat ohjataan aina sellaiselle lääkärille, jonka vakaumus ei ole ristiriidassa annettavan hoidon kanssa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)