28.9.14

Virallinen ja vakava iltapala

Ruuanlaitto blogissa on kamalan vakavaluontoista puuhaa, myös lapsen kanssa. Yhtään ei ainakaan saa hölmöillä, eikä pitää hauskaa, muistakaa se. 

Varoittava esimerkki, tapaus iltapalapirtelö:


Valitkaa trendikkäimmät ainekset. Ainakin avokadoa ja viherkaalia, sellaisia lasten suosikkeja. Muistakaa valita kuviin kaapiston fiineimmät astiat ja kuuleimmat kodinkoneet. 

Älä anna lapsen koskea mihinkään, tulee ihan hirveästi sotkua kuitenkin.


Ylläpidä harmoniaa. Ruokaan pitää suhtautua asiaankuuluvalla hartaudella. Käytä hienoa lasikannuista blenderiä, joka käy lähes ääneti. Surrr. 

Älä edelleenkään anna lapsen koskea mihinkään, ne tuppaavat kiljumaan riemusta kun tulee sotkua ja meteliä. Käske se kuitenkin poseeraamaan nätisti ruuanlaiton taustalla.


Ota ruuasta edustavat kuvat, huolehdi hyvästä asettelusta ja valaistuksesta, rajaa häiriötekijät, kuten lapset pois kuvista.


Kas näin.


Lisää reseptiin vielä tarjoiluehdotus sesonkilisukkeista ja kehoitus hyvässä seurassa nauttimisesta. Pieleen meni, jos ette jo arvanneet! Pirtelöroiskeita on katossa asti, tarjoiluehdotuksena lauantaimakkaralepuska ja kokkailun päätteeksi apukokki oli pakko viedä suihkuun. 

Lopuksi vielä lapsen suosikkiotokset, joille rätkätettiin vielä läppärin ääressä ennen nukkumaanmenoa:


Se miten pilliä oikeasti käytetään.


"Äiti kun mä juon näin ni mulle kasvaa tuntosarvet!"Olen ikionnellinen, että olen ottanut asiakseni ottaa lapsen mukaan ruuanlaittoon aina kuin mahdollista. Enkä vähiten siksi että kun tarpeeksi naurattaa kolmevuotiasta, sen nenästä tulee pirtelöä. Ja sekös vasta naurattaakin.

Vakavasti nyt!

11 kommenttia:

 1. Tästä ei voi kun tulla hyvälle tuulelle. Muistittehan puhaltaa pilliin? Se kuuluu kans traditioon, kun antaa lapselle pillin.

  Onneksi lapset nukkuu jo. Muuten taustalta kuuluisi parhaillaan "äiti sä lupasit tehä pirtelöö jo kaks kuukautta sitten"

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muistettu! :D Mutta sekoitettiin santsilasillisiin kaakaota, saako siitä pisteitä?

   Poista
 2. Aivan ihanan hellyyttäviä kuvia :) En malta oottaa että oma tyttö kasvaa sen verran että voi olla mukana kokkailuissa :) Kaikkea hyvää teidän syksyyn!
  p.s. juusto alle ja kinkku päälle ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkautta on laittaa toiselle leivänpäälliset niinkuin se haluaa. Kinkku kuuluu päälle, mutta prinsessan mielestä sormet menee rasvaisiksi.. ;)

   Poista
  2. Hyvä pointti prinsessalta, en olekaan tullut ajatelleeksi tuota :)

   Poista
 3. Ihanat kuvat :) Teistä huokuu niin paljon iloa ja rakkautta! Täällä tyttö 5v ja poika 3v ovat myös innokkaita kokkeja ja nämä sinun päivitykset muistuttaa aina nauttimaan niistä hetkistä entistä enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tämä into ruuanlaittoon ja kotitöihin vielä säilyisi teini-ikään asti ;)

   Poista
 4. Te olette niin mahdottoman ihania <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos illan piristyksestä. Olette ihania :)
  Ps. Neiti on oikeassa tuosta juusto faktasta. Niin se vaan menee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eijei. Kas jos haluaa leipänsä lämpimänä (aina) niin juusto pitää olla leipää vasten että se sulaa. Plus että mitä järkeä laittaa makkaraa leivälle jos se jää juuston alle piiloon? :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)