6.10.14

Reippaina Repovedellä (ja kantoliinaviikkobingo!)

Nyt vietetään kansainvälistä kantoliinaviikkoa ja sen kunniaksi Ipanainen ja Kantaen tempaisivat kantoliinaviikkobingon. Viikon aikana kannattaakin ahkerasti kerätä merkkejä ruudukkoon ja huudella lopuksi oma lukema TÄNNE, palkintona arvotaan kantokauluri, liinailutossut, rengasliina ja Tulan kantoreppu..

Itsellä ei ole tarvetta enää toiselle Tulalle, vaikka Tirpan kanssa olenkin samaa mieltä, että tämä kiertuereppu on kyllä paljon nätimpi.. Joten käyttäkää te tämä tilaisuus!


Sunnuntaina me teimme jo perinteeksi muodostuneen reippailuretken Repoveden kansallispuistoon ja otimme mukaan ihanan ystäväperheen, ja tietysti sen kantovälineen.

(Ennen metsään menoa piti vielä tehdä selväksi, että ne paljonpuhutut mönkijäiset on hirvikärpäsiä, eikä hirviökärpäsiä.)


Riippusillalle asti Tirppa käveli mahdottoman reippaasti isompien lasten kirittämänä. 


Riippusillan alla on "salainen" levähdyspaikka, sateelta ja tuulelta suojassa ja näkymää joka suuntaan. Tirppa on vihdoin tarpeeksi vakaajalkainen päästäkseen kurkistamaan minun lapsuuteni lempilokoseen, sinne pääseminen kun ei ole ihan helppokulkuista. Nuotiosavujen jäljet kalliossa innoittivat pienen mielikuvitusta, ja luolassanukkumisjuttuja on kuunneltu siitä asti.


Lapinsalmella otimme vain pienen välihuilin, kuumaa kaakaota termarista ja keksin. Viime vuonna tänne asti kävely tuntui jo saavutukselta, mutta nyt mieli teki matkata pidemmälle ennen kunnon evästaukoa.


Ketunlenkki on Repoveden "lapsiystävällinen" reitti, viisi kilometriä. Lainausmerkeissä siksi, että vaikka lenkki on lyhyt, sen varrella on haastavaa maastoa ja isoja korkeuseroja, eikä siis mikään rataslenkki.

Matkan varrella on myös pieniä infotauluja mm. alueen historiasta, puustosta ja eläimistä.


Takamukseni muistaa vielä pitkään tämän mäen nimen: Katajavuori. Olen monesti yrittänyt laskea rappuset, ja saanut lukemia kahdensadan molemmin puolin. Nyt keskityin pinnistelemään ipana selässä koko matkan ylös, rappusten määrästä viis.

Puoliväli!


Katajavuoren voi jättää tällä lenkillä välistäkin, mutta maisemat palkitsevat kyllä kiipeämisen:


Katajavuorelta laskeuduttiin Kapiavedelle ruokatauolle. Ja se kyllä tuli tarpeen meille kaikille. Tirppaa hytisytti syystuuli ja tyhjäksi käynyt maha, joten lämmittelimme hyvän tovin makkaraa paistellen ja kuumia juomia käsissä hautoen. Saatoimme myös tehdä selvää paketillisesta minikorvapuusteja ja pussillisesta keksejä.

Ketunlenkki vie Kapiavedeltä Ketunlossille ihanaa rantareittiä pitkin. Metsässä on pehmeitä sammalmättäitä joilla isommat lapset kävivät huilaamassa, ja rannassa pääsi kokeilemaan viilenevää vettä. Tirppa matkusteli tämän pätkän repussa ja pötkötteli välillä niin raukeana, että olin varma hänen nukahtaneen. 

 Valo tähän aikaan vuodesta on niin kaunis, toivoisin osaavani vangita sen tunnelman kamerallekin. 
Ketunlenkin loppuhuipennuksena on lihasvoimin kiskottava lossi, jolla pääsee Määkijänsalmen yli leppoisasti. Isompia lapsia vähän hirvitti outo kyyti, mutta Tirppa tunnisti olleensa täällä ennenkin. Lapaset märkinä lapset kiskoivat lossin ensin takaisin, ja sitten salmen yli.Kotiin päästyämme aurinko kävi jo laskemaan, eikä unta tarvinut houkutella, Tirppa nukahti kesken lauseen. Oli meillä ihanaa, tänäkin vuonna.

7 kommenttia:

 1. Yksi mun lempparipaikoista! Me käytiin viimeksi loppukeväästä, tarkoitus oli mennä vielä ennen beben syntymää muttei sitten ennätetty. Vielähän tässä syksyllä hyvin voisi mennä vauva liinassa, reppuun meillä ei sitä vauvatukea ole. Kiertuereppu on kyllä aika herkku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaiskohan ne jos laittaisi paketissa eteenpäin meidän pöllöisän ja pitäisi itse tämän karkkivärisen? :D

   Ja hei, minibebe liinaan ja menoksi kun on vielä vähän lämpöasteita. <3 Onnea vielä koko poppoolle.

   Poista
 2. Kyllä sä sait jo tuon vieressä olevankin rengastettua ;) Olethan kuitenkin jakanut facebookissa esim. tämänkin kirjoituksen... Eli lisää vain rinkuloita nyt piirtämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta rinkulaa olisi tältä viikolta kyllä jo. :)

   Poista
 3. Oliko siellä niitä hirvikärpäsiä? Menin lapseni kanssa saman lenkin loppukesästä, juuri siksi, että pelkäsin syksymmällä hirvikärpästen hyökkäävän kimppuun. Jos niitä ei ole, voisin mennä toistekin nyt lokakuun aikana.

  Neela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan meidän seurueelle riittänyt yhtäkään! Rohkeasti vaan. :)

   Poista
 4. Kauniita maisemia! Minuakin kiinnostaisi testata taaperotulaa esikoisen kanssa.
  Meilläkin bingoillaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)