16.11.14

Asiat tasapainossa

Monesti täällä blogissakin kysytään, miten oikein ehdin ja jaksan tehdä kaikkea. En oikeasti jaksa aina. On vain helpompi kirjoittaa kerran kurpitsankaivertamisesta kuin neljä kertaa viikossa "päiväkodilta kaupan kautta kotiin ja hiekkalaatikolta iltapalapöytään ja nukkumaan" -rutiineistamme. Työssäkäyvän äidin arki ei ole aamusta iltaan laatuaikaa lapsen kanssa. Valitettavasti.

Jaksan kuitenkin tehdä lapsen kanssa spesiaalimpia juttuja, koska annan itselleni välillä löysää toisesta päästä. Teen tällä hetkellä hullua tuntimäärää töissä, joten kotiaika on vähän vähentynyt, ja rehellisesti sanottuna oion mutkia väsymyksessäni, koska kiireettömälle yhdessäololle pitää jäädä aikaa, aina.

Tänä viikonloppuna ripustin kamerankin naulaan, ja olin vain kotona lapsen kanssa. Nämä kuvat kuitenkin otin:

"Näin otat lapsen mukaan ruuanlaittoon" Just näin.

Pikainen synttärikakku kaverille. Onneksi hän ei halunnut mitään kovin haastavaa. Tämäkin valmistui vimetingassa, koska lapsi herätti vasta yhdeksältä aamulla.

Luomulähikaalia 900 grammaa. Mitä ihmettä siitä voi tehdä? Meidän omasta tuli kaalinen minestronekeitto. Tirppakin söi lautasen tyhjäksi.

Yritän pitää asiat tasapainossa. Yritän panostaa askarteluun, ruuanlaittoon ja yhteisiin lukuhetkiin aina kun mahdollista, opettaa elämästä ja muistaa näyttää kuvia komeetalle laskeutuvasta luotaimesta. Osaan myös antaa olla. Pesin pyykkiä vasta sunnuntai-iltana, söimme yhdellä aterialla valmiskalapuikkoja ja katsoimme puolinukuksissa pikkukakkosta aamulla ennen kukonlaulua, kun itseäni vielä väsytti. Annan itselleni anteeksi sen, etten ole joka hetki kovinkaan mallikelpoinen äiti.

Pipon höllääminen tekee hyvää.

4 kommenttia:

 1. Juurikin näin! Ei lapsi aikuisena muista sitä, syötiinkö joka päivä itse alusta asti valmistettua ruokaa tai hohtiko koti viimeisen päälle puhtaana. Mutta sen hän muistaa, jos äiti aina nalkuttaa pipo kireällä pyykkikasoista ja villakoirista. Ja aivan takuuvarmasti sen, miten mukavaa oli vain olla ja kuunnella kun äiti luki kirjoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo ikinä koti viimesen päälle puhdas. :D

   Poista
 2. Voi miten ihailen noita kakkuja aina. Ovat taideteoksia!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)