2.11.14

Kun 15-vuotiaana astioita valitsin..en vielä tiennyt, että keltainen ei ole millään muotoa paras valinta. Värin valmistus lopetettiin paria vuotta myöhemmin ja kaikki ruoka näyttää lautasilta aika mitäänsanomattomalta. Lisäbonuksena tirautan aina pari kyyneltä kun onnistun särkemään yhden lautasen.

Jos nyt saisin valita uudelleen, ottaisin saman sarjan valkoiset lautaset.

Viisitoistavuotiaana tein muitakin valintoja, jotka eivät nykyisessä valossa ole olleet ihan onnistuneita. Mieskään ei ehkä ollut se paras vaihtoehto, mutta kun lopputuloksena on kymmenen vuotta kestänyt ja yhä jatkuva ystävyys ja yksi kolmevuotias lapsi, voisi sitä kai huonomminkin valita.

Astioillekin voin antaa anteeksi sen, että kurpitsakeittoa hädintuskin erottaa lautaselta. 

25 kommenttia:

 1. Minulla on arkikäytössä kirkkaan punaiset teeman lautaset, joulun jälkeen niitä saa aina alennuksella kaupoista koska joulunpunaistahan ei voi ilmeisesti käyttää kuin jouluna... Sarjan mustat tai turkoosit astiat voisivat olla myös aika sävähdyttävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulunpunaisia voisin huolia valkoisten sekaan mausteeksi. Jouluihmisenä harmittaa, ettei joulukattauksetkaan ole sievimmästä päästä keltaisilla lautasilla. :/

   Poista
 2. Meillä samaa turkoosina. En ole katunut! Häälahjaksi toivoimme ja saimmeki niitä mukavasti omiin tarpeisiin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisko kerää turkoosia sarjaa, ja se onkin ihanan raikas! Itse kaipaisin valkoista koska se antaa enemmän valinnanvaraa kattauksien värimaailman asetteluun. Tykkäisin kattaa pöydän juhlavampina päivinä hienosti, mutta keltaisen kanssa on tuskaisaa kattaa vaikkapa itsenäisyyspäivän illallista värien mukaan..

   Poista
  2. Minulla on myös keltaisia. Silloin kun sarja lopetettiin ja piti päättää hamstratko loput päätin etten halua. Nyt olen ostellut rinnalle valkoista ja vielä mustaa haluaisin.

   Poista
 3. Minulla 17 vuotiaana valitut saman sarjan vihreät astiat. Nyt, parikymmentä vuotta myöhemmin laitoin juuri viikko sitten nuo yläkaappiin ja otin sieltä tilalle kaksikymmentä vuotta yläkaapissa odottaneet ylioppilaslahjaksi saadut valkoiset Arctican lautaset. Vuosia olen harmitellut noita vihreitä astioita - värimaku kun on tässä ajan saatossa muuttunut, kunnes nyt vasta muistin, että onhan minulla valkoisetkin - yläkaapissa :) En silti roskiin noita vihreitäkään heittänyt - voihan se olla, että joskus taas miellyttävät silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lapsuudenkodissa Arcticat juhlapäiviä varten, ne katettiin pöytään yhtä aikaa äidin häälahjaksi saamien kristallilasien kanssa. En osaisi edes harkita niitä arkikäyttöön! Ei sillä, minulla on kaapeissa vain tuo yksi astiasarja, eikä budjetissa niin paljoa ylimääräistä, että raaskisin ostella koko setin uusiksi eri värisenä.

   Poista
  2. Meillä kotona myös olivat Arcticat juhlakäytössä. Juuri siksi taisivat minullakin olla yläkaapissa. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jos yhden hengen taloudessani ei kahteenkymmeneen vuoteen ole tullut yhtään sellaista juhlaa, jossa Arcticat olisivat olleet käytössä, olisi suuri todennäköisyys, että ne olisivat yläkaapissa käyttämättöminä vielä silloinkin, kun minua ei enää ole. Siksipä ajattelin, että otan kauniit astiat käyttöön nyt. Arctica on kuitenkin yksinkertainen turhia koreilematon sarja, jonka juhlavuus perustuu minusta lähinnä sen tyylikkyyteen. Ja saahan arjessakin vähän tyyliä olla :). Ei minullakaan tuo sarja täysi ole, oikeastaan minulla on tuota sarjaa vain ruokalautaset, syvät lautaset ja asetit. Mutta sarja on niin yksinkertainen, että siihen onneksi voi yhdistää aika hyvin muitakin sarjoja.

   Poista
  3. Arctiaan on tullut nyt ihan lähivuosina ne mukikokoiset kahvikupit, ja niiden myötä olisi oikeasti käyttökelpoinen sarja täälläkin. Tyyliä tästä arjesta puuttuukin isolla kauhalla. :D

   Poista
  4. Älähän sano, blogiasi jo pitkään seuranneena, minusta teidän elämässänne on sylikaupalla arjen kauneutta :). Sitä paitsi, mielestäni tavassa, jolla olet saanut arkenne toimimaan, laatikkopyörää, metsäretkiä ja lapsen kanssa kokkailuja myöden on paljon tyyliä!

   Poista
  5. Miellän "tyylin" jotenkin sellaiseksi eteeriseksi, vaaleaksi ja idylliseksi. Mutta on meillä oma tyyli, kaaosteoria ja hyviä selviytymisniksejä. :D

   Poista
 4. Samoin käynyt minullekin tuon astiavalinnan kanssa. Nuorena halusin kerätä vihreää 24H:ta, joka nykyisin ei juurikaan miellytä silmää... Olenkin laittanut pikkuhiljaa 24H:ita myyntiin ja hankkinut tilalle esim. valkoista Teemaa ja vanhempaa Arabiaa. Harmi vaan kun ei ole varaa laittaa koko kattausta kerralla uusiksi. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jos riittäisikin kärsivällisyys vaihtaa osat pikkuhiljaa valkoisiin!

   Poista
 5. Meillä on vanhemmilla Arcticat ihan arkikäytössä.. :D Jopa mun koira saa välillä syödä tähteet Arcticalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on varmaan mielikuva-asioita. Mie en voi kuvitella niitä astioita kenellekään arkikäyttöön, saati koiran ruokakupiksi. :D

   Poista
 6. Mä päätin keräilyastiani niin myöhää, että toistaiseks se miellyttää silmää :D Itselläni on Arabian Lumi sarja se on kyl niin kaunis, että saa nähdä koska raaskin ottaa käyttöön vai tuleeko siitä tulevaisuuden juhlalautaset. Tällä hetkellä käytössä on "ei minkään" kukkakuvioreunaiset vaaleat lautaset mitkä ny ei ihan kammottavat oo mut ei kyl mitkää upeatkaan mutta niillä mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kaunis ja siro sarja! Rohkeasti käyttöön vaan, sitä varten ne on tehty. :)

   Poista
 7. Itse kuuntelin teininä äidin viisaita sanoja ja päädyin ihanan ajattomaan valkoiseen 24h-sarjaan. Olen tästä hartaan kiitollinen, sillä olen nähnyt sivusta, mitä sisarusten erikoisempien valintojen kanssa on käynyt. Minun onneni on, että vaikka oma sarjani joskus lopetettaisiin, on siihen todella helppo yhdistellä kaikenlaisia värikkäämpiä yksityiskohtia. Perusastiat kuten kaikki lautaset, kupit ja kaatimet omistan jo, teepannukin on löytynyt, ja loput voivat vapaasti olla kuviollisia ja värikkäitä jos sille päälle satun. 24h on myös ihana siksi, ettei se ole turhan juhlava arkeen, mutta pienillä lisäkoristeilla se sopii hienompaankin kattaukseen. Lisäksi 24h:lle ilmestyy vuosittain uusia erikoisjatko-osia, joilla piristää helposti valkoista kaappia :)

  Kumma vain, että nämä astiat ovat nimenomaan naisten juttu useimmiten. Teinipojat eivät paljon pähkäile mitä väriä ja missä mallissa pyytäisi jouluksi, mutta tytöille tämä on elämän mittainen projekti, joka alkaa jo varhain nuoruudessa ja jatkuu hamaan hautaan. Mutta en valita: kauniit, yhteen sopivat astiat ovat ihmeellisen iso ilo sekalaisten mainosmukien sijasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin tyttöjen juttu! Se omaan kotiin muuttaminen muuttui joka kipolla vähän konkreettisemmaksi..

   Nostan hattua äidin kuuntelemisesta, itse en siihen kyennyt, vaan halusin valita erilailla. Nyt kaduttaa. Serveteillä voi sitten kikkailla, mutta itsenäisyyspäivän illallinen keltaisilla lautasilla katettuna nyt vaan on plääh.

   Poista
  2. Toisaalta, totuus varmaankin on, että mikä tahansa väri, malli tms. alkaa aika ajoin kyllästyttää, kun sitä omassa arjessa näkee joka päivä. Just erilaisilla serveteillä ja joskus vaihtamalla tarjoiluastiaa, pöytäliinaa tms. saa piristystä kattaukseen. Nykyään on niin tosi kivoja tablettejakin, jotka näyttävät punokselta/kankaalta, mutta ovat oikeasti muovisia, helppohoitoisia ja tekevät arkisesta ruokapöydästä vähän erilaisen kauniin. Ja parasta, että ovat niin edullisia, että niitä voi olla kotona muutamaa eri kuosia/väriä ja heti piristää :).

   Poista
 8. Mulla taas oli Arabian 24h-sarjan tummansinisiä astioita. Jostakin syystä sininen oli mun lempiväri, vaan ei ole enää. Ne lähtikin pikkuveljelle joka muutti omilleen, toivottavasti pitää niistä hyvää huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten raaskit luopua niistä? :D Jotenkin, vaikka tuo väri rassaa, nuo on kuitenkin ne astiat jotka ovat olleet synttäri-, rippi- ja joululahjat monen vuoden ajan. :D

   Poista
  2. Jaa-a, oli pakko! Nykyisessä kodissa on niin vähän kaappitilaa, varsinkin keittiössä, että oli pakko laittaa kupposet ja lautaset jakoon joita ei enää tuu käytettyä. :D

   Poista
 9. Tuolta kantilta en asiaa olekkaan koskaan ajatellut. Meinasin kesällä ostaa aika keltaiseen heittävän sarjan lautasia ja kippoja.
  Mulle ei koskaan ostellu kummit astioita, tai kukaan kerännyt sarjaa. Lähdin maailmalle pari eripari kippoa matkassani. Sitten kun olisin halunnut tietyn sarjan miehen äiti olikin jo kuvioissa ja kerännyt miehelleni teemaa vihreänä, kera keltaisen kulhon. No vihreä lautanen hajosi ja iittala korvasi sen ja ajattelin että ostampa sitten ruskeaa kaveriksi (sekä oliivin väriset syvät lautaset), kun vihreää ei enää saanut. Kuvittelin oikeasti että näitä voi ostaa pari lautasta aina silloin tällöin. Joo ei voinut. Siirryin seuraavaan väriin ja kappas sitä terrakottaakaan ei sitten valmistettu sen pitempään. Jippii, ei kauheasti ole innostanut enää kerätä tätä sirkusteema asiastoa. Katotaan sitten kun raskin ostaa koko sarjan kerralla.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en sortunut ostamaan tuon kaveriksi niitä helmen harmaita, sekin väri kun loppui heti kättelyssä..

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)