9.11.14

Leipomista isälle

Isäihminen ja Tirpan pappa eivät ole leipomusihmisiä. Mutta parista asiasta menen takuuseen: molemmat rakastavat suklaata, pitävät viskistä ja haaveilevat voileipäkakun syömisestä yksin. 

#viski !

Suklaaviskikakku on pieni, hyvin hyvin suklainen ja varsin vaatimattomasti koristeltu. Kumpikaan miehistä ei välitä krumeluureista, niin en sitten sellaisia edes yrittänyt. Suklaamarmorointi antaa pinnalle vähän eloa, boysenmarjat tuovat näköä ja makua tuhdin suklaan ja viskin yhdistelmän rinnalle. Suklaisen kyltin ostin töistä.

Jos joku haluaa tehdä tuolla ohjeella, suosittelen jättämään yhden liivatteen pois. Minä jätin (anopin) allergiasyistä kahvin pois, joten uskalsin jättää peräti kaksi liivatetta pois ohjeen määrästä. Ja koostumus on näin ihanan samettisen pehmeä, ei pinkeän kimmoisa.


Voileipäkakun jokainen tekee tyylillään, itse suosin täytteissä kasviksia lihojen rinnalla, raikkaita ja vähän rapsakoita juttuja. Majoneesia kakussa ei ole ollenkaan. Koristelussa en lähtenyt pipertelylinjalle, vaan laitoin reilusti kaikkea aika rennosti asetellen.


Ipanallakin oli toiveita isänpäivälle. Hän halusi herättää isänsä, antaa lahjat, paistaa kananmunia ja käydä aamusaunassa. Minä takeltelen ehkä oman kaipuuni kanssa, mutta lapsen päivää en sen vuoksi pilaisi. Niinpä petasin sohvalle nukkumapaikan, keitin kahvit ja lämmitin saunan. Nuo pienet tuikkivat tähtisilmät ovat näiden mielenliikutusten arvoiset.



6 kommenttia:

 1. Sinulla on suuri sydän!

  VastaaPoista
 2. Aivan huikean hieno asia tuo miten kuuntelit lapsesi toiveita. Vaikka se itsestä tuntuisi vaikealta niin lapselle ne on juuri niitä ikimuistoisia asioita elämässään. Ymmärrän hyvin tuntemuksesi :)

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
 3. Ihana ihana ihana sinä <3

  VastaaPoista
 4. Oot ihan uskomaton. Ihana sinä <3

  VastaaPoista
 5. Ihana äiti ja ihana tytär! <3 Ja upeita leipomuksia! Kun itse osaisin edes puolet tuosta, niin olisin tyytyväinen. Omat leipomukseni ovat sellaisia räpellyksiä aina.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)