24.11.14

Luminen kastekakku ja talvisia heräteostoksia

Ensilumi saa minut hihkumaan riemusta kuin pikkulikka. Kävin iltakävelyllä kun se satoi maahan, ja mieli olisi tehnyt jäädä siihen tanssimaan ja napata niistä hiutaleista jokainen kielen päälle. Koska se huikea lapsenmielinen lumi-ihastus menee ohi työpäiväaamuna, kun aura-auto ei ole vielä käynyt, fiilistelin alkanutta talvea myös ihan sisätiloissa.


Tein pienelle tyttöselle kastekakkua, johon toivottiin isoveljen lempipiirroshahmoja: Simpsoneita. Hetken aivosolut kopisivat toisiaan vasten, kun mietin miten yhdistää herkkä tilaisuus, tyttömäisyys ja Simpsonit. Ja tälläinen siitä sitten tuli.


Kakun pinta on valkeaa sokerimassaa, ja tuo lumiefekti on valkosuklaaganachea, kondiittorin tomusokeria ja kahta erilaista sokeriglitteriä. Hahmojen kanssa vietin hyvän tovin, kaksiulotteisten hahmojen muuttaminen 3D muotoon on aina hankalaa, saati kun on kyse näin hyvin tunnetuista hahmoista. Sisältä kakku on vaaleaa kakkupohjaa, itse tehtyä tummasuklaamoussea ja kirpeistä marjoista tehtyä kermatäytettä.


Kotikylälle oli avattu pieni joulukukkapuoti, ja sen näyteikkunassa oli esillä myös pienten käsityöläisten taidonnäytteitä. Näitä lasisia jäälyhtyjä kävin haikailemassa jo aiemmin, mutta tänään puodissa oli valot päällä ja kaksi muoria työn touhussa, joten huikkasin ovelta josko saisin omani jo ostaa. Sain, kera herttaisimman asiakaspalvelun ikinä. 

Kun pääsin kotiin maltoin juuri ja juuri riisua kengät, ennen kuin sytytin näihin (tuoksuttomat parafiini)kynttilät. 
En ole sisustusihmisiä, en vaihda mattoja, verhoja ja sohvatyynyjä sesongin mukaan, eikä minulla ole aina ruokapöydässä tuoreita kukkia. Mutta joskus vastaan tulee jotain, mikä suorastaan huutaa kuuluvansa minulle. Nämä ehkä vain hyräilivät hiljaa, mutta sitäkin kutsuvammin. Valo jää ihanasti lasissa oleviin kupliin ja poimuihin leikkimään, ihan kuin oikeassakin jäälyhdyssä. Pala talven taikaa sisätiloissa.
6 kommenttia:

 1. Tosi suloisia tuikkukippoja. Löytäisinpä täältäpäin samanlaisia, edes saman tyylisiä..
  Huikee myös tuo kakku :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat noi tuikkukipot kyllä! Ja hyvin olet saanut kakkuun yhdistettyä noi kaikki kriteerit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tää nyt vähän pinnallista, intoilla tuikkukipoista. :D

   Poista
 3. Olipa jännä valinta kastekakkuun. Hieno kakku :) Nuo tuikut kyllä välkkyy ihan kuin jää. Hienosti kuvattu.

  TTosi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)