27.11.14

Tahdon
17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Huomenna äänestetään tasa-arvoisesta avioliittolaista. En saa jäsennettyä yhtä tekstikokonaisuutta sanomaan kaikkea sitä, mitä asiasta sanottavaksi olisi, mutta tämä on minulle silti sydämen asia. Samaa sukupuolta olevalla parilla pitäisi olla yhtäläinen oikeus avioliittoon (niin romanttisesti kuin juridisestikin) kuin heteropareillakin.

   Suomessa toimii edustuksellinen demokratia, ja täytyy vain toivoa, että on antanut eduskuntavaaleissa äänensä viisaasti myös tämän asian suhteen. Yksittäinen kansalainen ei pääse tästä enää äänestämään ja päättämään, vaan pallo on eduskunnalla. Toivon viisautta ja avaraa sydäntä päättäjille huomiseen äänestykseen. <3

   Poista
  2. Heips, tahdotko vastata fb:ssä yv:ni, muut-kansiossa. :)

   Poista
  3. Heip, en löytänyt mitään viestiä? :) Laita uudestaan?

   Poista
 2. Todella paljon parempi että asiasta äänestetään eduskunnassa. Lailla ei olisi mitään mahdollisuutta päästä läpi jos kansa saisi päättää, surullista mutta totta.

  VastaaPoista
 3. Menkööt naimisiin ketkä tahansa, kunhan ei hetikohta aleta puhua adoptio-oikeudesta. Jos taas se hiertää kenkää, siitä puhuttakoot rohkeasti ääneen jo nyt. Nyt tässä haiskahtaa kaksinaamaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He voivat nyt jo adoptoida. Yksinäinen homomies/nainen voi adoptoida lapsen huolimatta seksuaalisesta suuntautumisestaan, jonka jälkeen rekisteröidyssä parisuhteessa puoliso voi adoptoida lapsen yhteiseksi. Tasa-arvoisuus tässäkin asiassa vain vähentäisi byrokratiaa. Sitä paitsi, adoptiovanhemmiksi haluavat käyvät läpi pitkän ja raskaan, yksityisasioita ronkkivan ja valikoivan prosessin. Jos sen prosessin päätteeksi homopari todettaisiin kelpoisiksi vanhemmiksi, he ihan totta ovat sitä. <3

   Poista
 4. Täällä tahdotaan myös :)

  VastaaPoista
 5. Erimieltä. En tuomitse ihmisiä, jotka elävät parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa, mutta miksi tasa-arvoinen avioliitto? Aviovaimo ja aviovaimo on yhtä kuin aviopari. Ei käy minun järkeeni sitten millään. Ymmärrän vain vähän asiaan liittyvästä lainsäädännön kiemuroista, mutta mielestäni niin järjen vastaista. Korostan, etten tuomitse ihmisiä vaan asiaa, jota yritetään viedä läpi. Toivon, että vastaan -äänestäjät voittavat.

  VastaaPoista
 6. Tahtoo kans. Adoptio myös samaan pakettiin. Maailmassa on liikaa lapsia joilla ei ole rakastavia vanhempia.

  TTosi

  VastaaPoista
 7. Minä olen aina ollut sitä mieltä, että tässä on kyse hyvin yksinkertaisista asioista.
  Koiria ja kissoja rekisteröidään. Ei parisuhteita.
  Jokainen, joka toista rakastaa ja haluaa naimisiin mennä, niin tehköön.

  Voivottelut siitä, että voi kauheaa lapsiraukathan joutuisivat elämään ilman äitiä tai isää, koska hehän eläisivät kahden äidin tai kahden isän kanssa!
  Ensinnäkin
  a) Käsittääkseni tässä maailmassa ei liene yhtäkään henkilöä, joka olisi tänne syntynyt ilman biologista äitiä ja biologista isää. Muu lienee fyysinen mahdottomuus.
  b) Kuinkahan moni lapsi tällä hetkellä elää (joko täysin, tai ainakin suurimmaksi osaksi) ilman äitiä, tai isää aivan muista syistä?

  Miksi tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat eivät yhtä kiihkeästi ja kokonaisvaltaisesti vastusta avioeroja ja yksinhuoltajuutta, kun kerran LASTEN PARAS on heille niiiiiiiin tärkeää?
  Avioeron sattuessa lapsi-rukka kun ei elä miehen ja naisen kanssa, vaan jomman kumman luona vaihtelevin järjestelyin, esimerkiksi vuorotellen.
  Entäpä yksinhuoltajat sitten, ja ne lapset joiden elämään toinen vanhemmista ei osallistu lainkaan?
  Se on kuitenkin jostain syystä ihan ok ja sallittua, vaikka siinäkin lapsiraukka jää ilman jompaakumpaa vanhempaa, äitiä tai isää?

  Tästä seuraa kysymys. Miten lapsia tältä kaikelta kauheudelta suojeltaisiin?
  Annetaan lapsienhankintalupa vain avioliitossa oleville heteropariskunnille.
  Ja lailla kielletään heiltä mahdollisuus avioeroon, ja määrätään elinikäinen velvollisuus pysyä yhdessä, että lapsella todella on AINA sekä nainen että mies läsnä elämässään.
  Ongelma ratkaistu, kuka kannattaa?

  . . .

  Niin arvelinkin.

  Kyse ei siis ole lainkaan lapsista, tai heidän parhaastaan tai eduistaan, kuten vastustajat yrittävät kovasti väittää.
  Vastustamisessa on kyse siitä, että ollaan mielestään muita perustavanlaatuisesti parempia ihmisiä, mutta auttamattoman sokeita.

  Eli TAHDON.
  Kaikki muu on enemmän kuin tekopyhää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on aina traagista, jos lapsi joutuu elämään ilman toista vanhempaansa. Nyt on kuitenkin ajankohtaista puhua sukupuolineutraalista avioliittolaista, ei avioeroista, sillä eihän niistä olla nyt äänestämässä. Avioerot eivät mielestäni ole hyvä asia ja niitä tulisi ehkäistä mahdollisimman tehokkaasti (en silti olisi kieltämässä niitä lailla). Ei se, että avioerot hajottavat perheitä oikeuta hajottamaan biologisen perheen yhteyttä vielä enemmän. En ihan ymmärrä tällaista logiikkaa.

   Demokratia on puhunut ja niin olkoon, vaikka itse olisin äänestänyt toisin.

   Poista
 8. Demokratia on puhunut, niin. Enkä minäkään ymmärrä anonyymin logiikkaa yhtään sen paremmin, kuin hänkään minun. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)