20.11.14

Vauvavuosifiilistely: marraskuu 2011

Tirpasta on kasvanut ihminen. Hän ei ole ollut enää pitkään aikaan vauva tai taapero, hän on vain lapsi. Hän osaa lähes kaiken ja opettelee loput. Kirjoittaa ystävien nimiä paperille ja tavaa kirjoista ensimmäisiä sanojaan. Syö itse, pukee itse, hoitaa kaiken ihan itse, koko ajan. 

Tämä on se klassinen vaihe kun pitäisi saada hirveä vauvakuume. Sylin pitäisi huutaa uutta vauvaa, uutta avutonta kääröä tarvitsemaan minua. Onneksi niin ei ole käynyt. Päinvastoin, mieli tekisi leipoa täytekakku jokaisen sellaisen hetken kunniaksi, kun lapsi osoittaa olevansa taas vähän itsenäisempi, osaavampi, isompi. Hyvä me!

Koska tiedän, että ruudun takana on monia lukijoita, joita vauvakuume pysyvästi vaivaa, haluan palata vauvavuoteen loppuvuonna useammin täällä blogin puolella. Se tietää kuvia ja tarinoita, jotka jäivät silloin näyttämättä ja kertomatta, vaikka blogi olikin olemassa. Annan myös itselleni luvan kirjoittaa ajan kultaamia muistoja ja imeliä vauvantuoksuisia söpöysylistyksiä. 

Tänään saatte 10 kuukautta vanhasta Tirpasta kaksi kuvaa:Olen hihkunut ihastuksesta selatessani kuvia vauvavuodelta. Erityisesti olen viipynyt kuvissa, joissa neiti katsoo suoraan kameraan lautasen kokoisilla sinisillä silmillään. Pysäyttävää. 3 kommenttia:

 1. Onko se vauvakuumeettomuus itsensä suojelua? Omalla kohdallani olen aina esikoisen jälkeen puistellut päätäni kysymykselle vauvakuumeesta. Lapsi täyttää neljä (onhan sen jälkeen sijaislapsi tullut, mutta hän olikin 3v) ja olen myynyt viimeisetkin vauvatarvikkeet ajatuksella, että tämä oli nyt tässä. Vaikea vauvavuosi varmasti vaikuttaa, mutta ehkä olen hyväksynyt myös sen, ettei musta ole toista kertaa uhraamaan elämää mahdollisesti vaativan ja pari vuotta kyljessä kiinni roikkuvan pienen ihmisen tarpeista vastaamaan. En halua, en pysty. Iloitsen lasten oppimista asioista, jokaisesta päivästä heidän itsenäistyessä, en kaipaa yhtään yöt huutavaa koliikkivauvaa tähän soppaan.

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
 2. Ohhoh mitkä silmät. Ihan mielettömän ihanan siniset.

  TTosi

  VastaaPoista
 3. Onhan ne vauvat söpöjä vaan onhan niissä työtä! :D Tässä ja nyt onnellinen. Tyttö 3v ja poika reilu 1v. Leikkivät jo yhessä ja antavat äidilleki "tilaa".

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)