22.12.14

Tipilintujen puu

Tänä jouluna laskin rimaa. Tein joulukuun työmäärän selvitessä listan asioista, jotka haluan välttämättä tehdä ennen joulua, ja pyrin unohtamaan kaikki muut pitäisimutku-asiat.

Halusin rakentaa lapsen kanssa lumiukon ja laskea mäkeä. Halusin leipoa pipareita ja piparkakkutalon. Halusin hakea joulukuusen pyörällä ja koristella sen. Ja hankkia siihen jotain uutta oksille. Halusin ottaa jouluisat korttikuvat, vaikka edes sähköpostilla lähetettäviksi. Halusin ostaa muutaman lahjan niille tärkeimmille. Halusin juoda lapsen kanssa kaakaota (kermavaahdolla) sohvalla ja katsoa jouluelokuvan.

Halusin unohtaa siivoamisen, kokeilevan leipomisen, joululahjaneulomisen ja kaiken joulustressin. 

Onneksi tuo toivottujen asioiden lista ei ollut tuon pidempi, yhtään enempää en olisi ehtinyt ja jaksanutkaan.
Kuusi on koristeltu juhlaan. Entinen raasku latvatähden kauhistus sai väistyä, kun Hedwig pääsi asuttamaan latvaa. Kolme muutakin tipilintua pääsi entisten seuraan alemmille oksille, ja alennusmyynneistä hain vähän lisää valoja.

Meidän joulumme on paljon muutakin kuin kuusi, oi jos vain ehtisin kirjoittaa siitä kaikesta. Vielä  on yksi aikainen aamu ja pitkä iltapäivä leipomon lämmössä ennen ansaittua vapaata ja lepoa.

Myöntääkö joku muu,
että tänä vuonna joulu meinaa jäädä kiireen jalkoihin?

2 kommenttia:

  1. Näin jossain sellaisen ajatuksen, että "sinun arkesi on jonkun lapsuus". Olin että ajatellut että en laita kuusta, kun en ehdi enkä viitsi (muovikuusi kylläkin vaan). Mutta oli pakko käydä hakemassa se varaston perukoilta ja koota pystyyn. Ja voi sitä 2,5 vuotiaan riemua. Sitä on käyty hypistelemässä vähän väliä ja ihasteltu valoja. Kyllä kannatti. Jäi sitten siivoukset aika surkealle tolalle. Järjestelin kyllä, mutta imuroida en ehtinyt. Mutta eipä niitä roskia kuusenvalossa näy edes. :D Joulunpyhät vietetään mummulassa, joten ihan sama onko meillä siivottu vai ei. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)