3.12.14

Vauvavuosifiilistely: tammikuu 2011

Blogin alkuaikoina kirjoitin harvemmin, enkä juuri julkaissut kuvia mistään. Niinpä nämä ensimmäisen kuukauden kuvatkin ovat jääneet julkaisematta. Alkuajat vauvan kanssa menivät uuteen elämään ja äitinä olemiseen tottuessa, eikä myöhemminkään tullut palattua blogin puolella vauvan ensimmäiseen kuukauteen. Nyt sen kuitenkin teen:

"Älä osta 50cm vaatteita, ne ei välttämättä mahdu päälle edes laitoksella." Kuvan vaatteet ovat niitä harvoja 50cm vaattetia mitä ostin. Kukaan ei varoitellut, että vauva voisi hukkua vaatteisiinsa ensimmäiset kaksi kuukautta.
"Vauva nukkuu parhaiten pinnasängyssä" Tirppa ei nukkunut yhtäkään yötä pinnasängyssä, se annettiin pois käyttämättömänä kun siirsin mimmin perhepedistä taaperosänkyyn puolitoistavuotiaana. Kulissisänky!
Nälkäilme. 
Ensimmäiset katsekontaktit. Minä olen olemassa, sinä olet olemassa, me kuulumme yhteen.
Nukkuva lapsi on kaunis. Pieni mutrusuu.
Ensimmäinen aivastus. Vahingossa kameralle tallentunut. Korvaamatonta.
Pieni ryppyotsa lastenosastolla. Tirppa ei osannut huutaa, vikisi vain kuin kissanpentu. 
Ensimmäinen ateria. Ja yksi hyvin, hyvin uupunut äiti.

Näitä onkin aika ihana selata taaksepäin. Taidan jatkaa, mielivaltaisessa järjestyksessä. Edellinen postaus oli Vauvavuosifiilistely: Marraskuu 2011

Toivekuukausia?

8 kommenttia:

 1. Neiti on kyllä alusta alkaen ollut itsensä näköinen. Ihania kuvia ♡

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo aivastuskuva!<3

  VastaaPoista
 3. Aivan saman näköinen kuin nytkin, kuten Saara kirjoittikin; kaunis, ihana tyttö! Aivan kuten äitinsäkin. Olette upea parivaljakko!

  Saako tulla moikkamaan, kun tulemme ihan teidän naapuriin tammikuussa? Olen kyllä huomattavasti sua vanhempi, mutta haittaako? :D

  terv. Anne

  VastaaPoista
 4. Hei, näin kaupassa neutral merkkisen lasten bath&wash gel pullos. Meillä tyttö ihastu siihen kun siinä on mikin kuva niin ajattelin vinkata teillekin jos etitte muuta kuin ponitarrallisia saippuapulloja. Lukee että 0% parabens, colorants ja perfume. Kuvakin on mutta jumissa kännykässä :/ löyty meillä ihan halpa-hallin hyllystä :)

  VastaaPoista
 5. "Ei haittaa että vaatteet on isoja, kun vauva ei vielä liiku." "Hihoja ja puntteja voi kääriä." En siis minäkään ostanut vissiin yhtään 50 cm vaatetta. Äitiyspakkauksessa taisi olla pari. Kovasti mielellään olisin pukenut pikkuisen sopivan kokoisiin vaatteisiin. Meillä tuota pienintä vaihetta kesti vain kuukauden verran, mutta kuukausikin on pitkä aika.

  VastaaPoista
 6. Minullekin kovasti hoettiin tuota "älä osta pieniä vaatteita, ne jää käyttämättä", mutta 50cm vaatteista taidettiin luopua vasta joskus 2-3-kuisena ja 56cm vaatteista isoimmat menee edelleen nyt 5-kuiselle vauvalle. Hieman ärsytti ensimmäiset pari kuukautta, kun oli vain muutamat suunnilleen sopivan kokoiset vaatteet ja loput oli ihan säkkejä. Jos saan joskus lisää lapsia, niin aion heittää ihan ranttaliksi ja ostaa jopa parit 44cm kokoiset vaatteet! :) Samat kokemukset myös pinnasängystä. Tosin, aion vielä kovasti yrittää saada vauvan sinne nukkumaan, mutta saa nähdä olenko liian optimistinen..

  Ihanan ryppyotsainen pikku-Tirppa tuossa yhdessä kuvassa! :)

  VastaaPoista
 7. voi pientä ruttusta <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)