10.1.15

Nukkekodin uusi ilme

Tirpan leikeissä on ollut jo liki kolme vuotta sama nukkekoti. Valtava, massiivipuinen, yksinkertainen ja ostotilanteessaan täydellinen.

Lapsen mukana myös leikit ovat kasvaneet ja kehittyneet. Vuoden vanha lapsi siirteli nukkekodissa kalusteita ja edestakaisin, ja huikein juonikuvio leikissä oli "Isi tiskaa. Tää nukkuu." Neljävuotiaan leikit taas ovat kuin jännittävästä lastenkirjasta. Hän sisustaa nukkekotiaan, tulee ystäviä kylään, tehdään keittiössä syntymäpäiväkakkua, riidellään kylpyvuoroista, tehdään kotiläksyjä, matkataan lentokentälle ja kasvatetaan lapsia nukkumaan omassa sängyssään. Eikä nukkekotiparka oikein enää pysynyt tehtäviensä tasalla.

Nukkekodintavaroita alkoi löytyä aivan kaikkialta, vaikka olemme selkeästi sopineet, että niiden kuuluu pysyä nukkekodissa. Sitten niitä kiukustuneena paiskottiin taloon sisään marinan saattelemana: "mutta kun tämä nukkekoti on ihan TYLSÄ!"

Katsoin nukkekotia lapseni silmin ja päätin tehdä sille pintaremontin pikkulikan syntymäpäivälahjaksi:

En jäänyt vatvomaan tätä pitkäksi aikaa. Kysyin lapselta toivevärin talon seiniin ja poljin  maalikauppaan. Samana iltana talo oli valmis, kauppareissuineen projekti söi seitsemän tuntia.

Käsittelemätön puu ei vaatinut kuin pesun maalipesulla, joka poisti pinnasta pölyt ja rasvat. Maalina käytin Helmi-kalustemaalia, vaikka aikaisemmin olen suosinut Miranolia. Jokseenkin kaipasin Miranolin parempaa levittyvyyttä ja helposti häviävää pensselinjälkeä, mutta tämä matampi maalipinta ja olematon haju voittivat nyt, kun tarkoitus oli saada talo pian käyttöön ja maalata se sisätiloissa, joissa myös tuo hajusteherkkä lapseni asuu.

Olennaisimman saavutin, talo on ollut taas ahkerasti leikeissä, ja pysynyt siistinä. Tirpan ei tee enää mieli siirtää leikkejään lattialle, kun talo on maalattu valoisammaksi ja pirteämmäksi. Sen rinnalla pienet merkit tutisevasta pensselikädestä ovat toisarvoisia.


Mitä tykkäätte?

20 kommenttia:

 1. Hieno nukkekoti! Muuttui aivan toiseksi maalauksen myötä. Hienoa että vielä nykyaikanakin nukkekodeilla leikitään. :) Itsekin olin vuosikausia nukkekotityttö ja myöhemmin barbitalotyttö. Molemmat olivat isäni itse tekemiä.

  VastaaPoista
 2. Tulipa hieno! Melkein kuin uusi kokonaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan! Hämmästyin itsekin, en odottanut kovin dramaattista eroa.

   Poista
 3. Tosi kiva ja valoisuus innostaa varmasti leikkijää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt vaikuttaisi siltä että pönttö maalia osti lisää leikkiaikaa tälle. :)

   Poista
 4. Hieno tuli! Olet upean aikaansaava, teet tosi kivoja juttuja tyttöä varten. Osaava monitaitoinen äiti. Miten teillä on nyt menny kohtausten kanssa? Oletteko saaneet karsittua niitä pois juurikin hajusteiden poistolla yms.?

  Neela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kohtaukset on pysyneet hyvin poissa luopumalla hajusteista ja shoppailusta. Tosin yksi päivä laitoinajatuksissani itselleni Mobilaattia ja saatiin kirjata ylös taas yksi hurjempi migreenikohtaus. :(

   Poista
 5. Aivan ihana! Onpa se iso! Ja T on niin kaunis nuori neiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin on ihan käsittämätöntä miten siitä rusinavauvasta on kasvanut tuollainen! <3

   Poista
 6. Meilläkin oli nukkekoti projekti jouluviikolla ja tein siitä postauksen myös. Hih. Mistä nuo ihanat kalusteet ovat peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin sen, teille tuli päheät tapetit! :)

   Suurin osa kalusteista on alkuperältään Ikeaa. ;) mutta valmistus siis lopetettu ja meille haalittu käytettynä.

   Poista
 7. Onpa upea, en malta odottaa että meillä viivi kasvaa sen verran että saa hommattua sille kaikkea ihanaa tyttö kamaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttökamaa alkaa sitten hetken päästä tursuta ovista ja ikkunoista jos ei pidä varaansa. :D

   Poista
 8. Mulle iski nyt nukkekotikateus... Hyvissä ajoin ennen joulua katselin Etolasta massiivipuista, 3-kerroksista nukkekotia, jonka olisin/mme maalanneet myöhemmässä vaiheessa brittityyliin. No joulun alla ne olivat joka paikasta loppu ja hätäratkaisuna ostettiin sellainen valmis. Kyllähän sillä on leikitty jnes mutta silti jäi kaihertamaan se ykkösratkaisu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiistakin voi varmaan tuunata kivan! Ja erittäin leikkikelpoinen se on nytkin, jos instassa oikein vakoilin. ;)

   Poista
 9. Kylläpä on piristynyt hurjasti nukkekodin ilme :)

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saataiskohan me ton synttärikaaoksen jälkeen vaikka pikkaraistreffejä aikasiks? :) Meille mahtuu kylään. :D

   Poista
 10. Vau! Näin se siis tapahtuu, kun ryhtyy toimeen. Kannustavaa, että noin ison (ainakin merkitykseltään) jutun voi saada aikaan seitsemässä tunnissa. Ja kiva nähdä kuva sinusta puuhailemassa. Yleensä, kun blogeissa näkee vain alku- ja lopputuloksen. Tässä konkretisoitui minulle se, että tulosta syntyy, kun istuu alas ja ryhtyy hommiin.

  Tuo T:n nukkekoti on kyllä ihanan iso! On varmasti mukavaa, kun mahtuu kunnolla leikkimään, eikä joudu kyykkimään ja niin paljon varomaan kalusteiden kaatumista.

  Täytyy antaa tunnustusta myös esimerkillisestä toiminnasta, kun noin hienosti keskityit asian perimmäisen syyn korjaamiseen (mökin uudistaminen) sen sijaan, että olisit vain estellyt T:n leikkien leviämistä kielloilla ja rajoituksilla. Ihailtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikista kehuista, viimeinen on kyllä ansioton.. Aika pitkään ehdin keuhkoamaan niistä lojuvista huonekaluista ennen kuin tajusin (ja lapsi tajusi) mistä kenkä puristaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)