4.1.15

Teemasynttärit

Syntymäpäivien järjestämisessä on hurjasti työtä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että paljon parjattujen teemasynttäreiden järjestäminen on jopa helpompaa, kuin järjestää ihan-vain-synttärit.


Siivoamista, leipomista, koristelemista, kutsut ja leikit.. Tehtävälista juhlien valmistelussa on pitkä, eikä niiltä tehtäviltä oikein voi välttyä, teemaa tai ei.

Kun juhliin on valittu teema, on suunnittelulla selkeät raamit. Kaikista mahdollisista kakkuideoista jäljelle jää vain muutama, hölmökin leikki kelpaa jos sen voi perustella prinsessoilla/dinosauruksilla/poneilla. Koristelussa voi laittaa aivot narikkaan, eikä kaikessa tarvitse suunnata lelukaupan teemasynttärihyllylle. Prinsessasynttäreille ei tarvita Tuhkimo-lautasia ja Turtles-synttäreille pieniä muovisia kilpikonnia kakun päälle. Voi käydä omia kaappeja läpi ja seuloa tavaroista teemaan sopivia esineitä ja tekstiilejä. 


Eräiden lähestyvien neljävuotissyntymäpäivien toiveteemat olivat My Little Pony tai Frozen. Tartuin hanakasti tuohon talviseen Disney-teemaan, koska kotona on melko talvinen koristelu jo valmiiksi, kaapeissa on valkoisia ja sinisiä tekstiilejä ja ompelua odottavia kankaita, ja koska kaikki joulukoristeet ovat kaupoissa -70%. Ja totuuden nimissä olen katsonut riemumielin itsekkin sitä elokuvaa uudelleen ja uudelleen..


Teemasynttäreihin saa tietysti upotettua hillittömän määrän rahaa ja vaivannäköä jos niikseen haluaa. 

Itse ostin ennemmin valkoisen perusmekon ja vähän kimaltavaa tylliasustetta, kuin neljänkymmenen euron rooliasun joka ratkeaa saumoista ensimmäisessä leikissä. Ostin Tigerista väreihin sopivia kimalluslautasia ja kakkupaperia, mutta jätin Frozen-kuvitetut hintavat paperilautaset lelukauppaan. Koristeluun ostin alesta kolmen euron kimaltavan pöytäliinan ja loput koristelusta aion taikoa olemassa olevilla tarvikkeilla. Ja sadalla paperilumihiutaleella.

Tarjoilussa pääsee tietysti edullisemmin ihan vain siksi, että osaa tehdä itse. Mutta vaikkei osaisikaan, pienellä mielikuvituksella ihan tavallisista leipomuksista ja karkeista tulee teematarjoilu. Lapsien mielestä esimerkiksi booli on aina jännittävää, ja se jos mikä on ainakin helppo tehdä teeman mukaan. Jos juhlijoiden mielikuvitus ei riitä, pienellä askartelulla saa ruuille nimikyltit, jotka sitovat ne teemaan. Meillä taitaa tulla karkeista valkoisia vaahtokarkkeja (lumipalloja), suklaarusinoita (poron kakkaa) ja sinisiä marmeladeja (jääkuutioita).

Lahjapusseja en askartele niin kauan kun niitä ei kukaan tajua kaivata. Toivon, että vieraat ahtavat napansa täyteen herkkuja jo täällä ollessaan, ja vieraiden lahjomista pikkutavaralla en oikein ymmärrä. Mieluumin lähettelen juhlien jälkeen valokuvia juhlijoille muistoksi, kuin pakkaan pieneen muovipussiin tuoksupyyhekumeja.

Vähän elokuvamusiikkia taustalle, kasa ilmapalloja ja rentoa juhlamieltä. Luulen, että pärjäämme tällä tyylillä tänäkin vuonna.


Miten teillä juhlitaan?
Teemasynttärit vai ehdottomasti ei?

14 kommenttia:

 1. Mun vanhimmalla on ollut 12 synttärit: vauvaperus, auto (ei siis Autot), kauhu, dinosaurus, Meksiko, Michael Jackson, Titanic, kahdet hoplop/huimalasynttärit, nettipeli, lanit... Ei tässä järkässä ja joitain en muista. Kauhusynttäreitä oli hauska järjestää! Nuorimmilla on ollut vasta yhdet teemat, tänä vuonna kuopuksen hellokittyt ja keskimmäisen angrybirdit. Meillä juhlii vaan tää perusperhe ja yks ystäväperhe, joten olemme pärjänneet yksillä muki- ja lautaspaketeilla. Kolmen lapsen mittavat teemasynttärit välillä loka-joulukuu tekisivät minut hulluksi :D

  En ole nähnyt tuota Frozenia mutta nuo sun koristelut on niin mahtavia, että haluisin olla T!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla siusta taas! Ja wau mikä lista.. oon vielä niin aloittelija tässä äitiydessä, neljän vuoden jälkeenkin.

   Ja frozen, oijoi, ollaan pillitetty ja naurettu tkrpan kanssa kilpaa..

   Poista
  2. Muah, mulla korkeintaan määrä korvaa laadun :D En osaa leipoa, ommella enkä askarrella joten kulloisenkin teeman toteutus on eritasoista...

   Poista
 2. Meillä ei kyllä mitään koristella. :D Eikä siis ole mitään kummempaa teemaakaan. Kakkoskakun päällä oli traktori, kolmoskakussa metsä (=rosmariinin oksia) ja jääkarhu. Musaa ja hillitön määrä ilmapalloja. Siinä se. Ei ole ollut vielä mitään leikkejäkään koskaan. Ykkössynttäreillä isommat lapset tekivät sänkyymme ilmapallomeren. Kakkossynttäreillä kaikki juoksivat päättömästi rinkiä ja kolmossynttäreillä leikkivät aika sivistyneesti junaradalla ja leikkiastioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, ilmapallomeri oli viimeksi menestys! :)

   Poista
 3. Esikoisen kanssa vasta harjoitellaan näitä synttäreiden järjestämisiä. Yksveesynttäreillä teema oli tähdet ja vihreä/keltainen/sininen -väriyhdistelmä, kaksveesynttäreillä Salama McQueen (kakussa ja parissa koristeessa) ja nyt mietin, mitä helppoa keksisi tulevalle kolmeveelle. Jokin teema olisi kiva, koska silloin saa sovitettua koristeet ja tarjoilut yhteen (ne raamit, kuten totesit). Parastahan olisi, jos toive teemasta tulisi lapselta itseltään. Eipä kyllä taida tulla, varsinkaan, jos en johdatteleasti kysy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo sirppana on suunnitellut ihan omaehtoisesti synttäreitään jo monta kuukautta. Eihän se haittaa kysyä josko lapsella olisi itsellään joku idea? Meillä oli viime vuonna pupusynttärit..

   Poista
 4. Ihanasti ajateltu! Olen tehnyt blogiini kysymys postauksen.
  http://nuorenamammaksi2011.blogspot.fi/2015/01/kysymysten-aika.html

  On kysymysten aika! Käyhän sinäkin nakkaamassa omasi!

  VastaaPoista
 5. Hei mun kolmevuotiaalle oli ihan samat synttäriteemat mietinnässä, meillä vaan voitti se poniversio. ;) Ihan mielettömiä ideoita kuitenkin... Ehkä ensi vuonna meillä on Frozen-juhlat sitten, silloin palaan tänne ideoimaan ;) Kivoja juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä poniteema olisi ollut kiva sekin. Teitkö aiheesta postausta? :)

   Poista
 6. Hei! Meillä nelivuotiaan synttärit myös tulossa. Lapsi ei ole ollut kaverisynttäreillä, ja mietin, olisikohan jo aika järjestää sellaiset. Mitään teemaa en ajatellut toteuttaa, lähinnä lasten vapaata leikkiä ja mukavaa yhdessäoloa. Jotain helppoa ja mieluista tarjottavaa. Kävinkin blogissasi jo hakemassa ideoita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei taideta vieläkään pitää kaverisynttäreitä, vaan kutsutaan ne tuttavaperheet lapsineen varsinaisille.synttäreille. :)

   Poista
 7. Meillä on tulossa 6-vuotissynttärit ja toiveena olis Pet Shop-teema. Hieman vain aiheutuu harmaita hiuksia, kun samaan aikaan vietetään nimiäisiä ja oon miettiny pääni puhki, että kuinka mä yhdistän kakussa ja koristelussa petshopit ja nimiäiset :D Kahta kakkua en viitsis alkaa tekemään, kun vieraita ei kumminkaan niin paljon ole tulossa.

  VastaaPoista
 8. Meillä oli pojalla viime vuonna (maaliskuussa) ekat kaverisynttärit. Poika täytti viisi. Isät/äidit saivat jäädä seuraksi. Aikuisten kesken oli kankea tunnelma, kun oltiin vieraita...mina yritin pitää keskustelua yllä, mutta kukaan ei jatkanut keskustelua. Lapsilla (viisi poikaa) oli hauskaa. Leikkivät legoilla ja söivät herkkuja välillä ja sitten leikit jatkuivat. :) En järjestänyt ohjelmaa, varalla oli kyllä aasin hännän kiinnitystä ym. perinteisiä leikkejä, mutta pojat leikkivät tosi hienosti keskenään. Eikä ollut mitään erityistä teemaa. Pojat tykkäsivät kuitenkin. :) Rajasin vierailuajan kahteen tuntiin ja hyvin riitti aika. Ainakin minä olin ihan poikki juhlien jälkeen. :)
  - Riia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)