13.1.15

Vintagekengät pikkuleidille

Bussia syrjäkylällä odotellessani poikkesin pieneen sekatavarapuotiin. Iso osa myynnissä olleista vaatteista, kengistä ja leluista oli ostettu varmasti sisään 90-luvulla, sen verran tuttuja logoja ja pakkauksia hyllyissä näkyi. 

Kenkähyllyllä hihkuin jo ääneen. Samanlaiset kangaskengät kuin minulla ekalla luokalla! Pikkuveljen nahkakengät! Minun ensikenkäni! Päiväkotikaverilla oli nuo sateenkaarinauhalliset!

Onneksi Tirpan koossa oli saatavilla vain muutamaa sorttia, ja onnekasta myös näpsäkkä alennusprosentti, jolla raaskin ostaa meille nämä:

#vintage


Näiden äidin nostalgia -syistä hankittujen kanssa on aina vähän se riski, että Tirppa ei kelpuuta niitä käyttöön. Kauneus on katsojan silmässä.


Nämä kuitenkin istuivat jalkaan kuin Tuhkimolle. Pientä kasvuvaraa on jalkapohjan pituudessa, mutta lesti on siro ja päällinauha pitää kengän napakasti jalassa. 

Tuhkimo itse oli myös otettu uusista pitsikengistään.
"Äiti nää on ihan ku aikuisten juhlakengät!"

Ne lapset ovat jo kasvaneet aikuisiksi, jotka ovat tälläisiä ensimmäisinä pitäneet. Mutta hyvä ja kaunis kenkä kestää aikaa.


Mitä nostalgiaostoksia olette tehneet omille lapsillenne?

11 kommenttia:

 1. Ihanat kegät! Kun jäävät pieneksi, niin älä tietämättä näitä laita eteenpäin. Meillä kasvaa näille jo seuraava käyttäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos niistä meidän jälkeen on vielä seuraavalle, pidän siun plikan mielessä! :)

   Poista
 2. Onpa ihanat ja niin suloinen mannekiinikin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirppa oli niin onnellinen näistä, varsinkin kun ne mätsäävät synttärimekkoon. ;)

   Poista
 3. Upeat kengät! :) Älä nyt sano, että Tirpan kengännumero on 26 ja vielä kasvunvaraa! Meidän kaksivuotiaalla poitsulla on nyt 26 kengännumero! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirpan kengännumero on hyvinkin 26. 25 numeroisissa ei ole enää käyntivaraa, mutta 26 lompsottaa vähän. Onneksi talvikenkiin voi aina laittaa villasukan. :D

   Poista
  2. Meidän naapurissa asuu meidän poikaa melko tarkkaan päivälleen 3 vuotta vanhempi poika. Mieheni oli nostanut kumpaakin johonkin leikkipuiston "laitteeseen" ja sanoi että tämä naapurin poika oli paljon kevyempi ja pienempi kuin meidän poika. Kuin linnunpoikaa olisi nostanut meidän jämäkkään herraan verrattuna. Pituuseroakaan heillä ei ole juuri nimeksikään. Aavistuksen pidempi tämä naapurin poika on.

   Myöhästyneet onnittelut Tirpalle! Upea tyttö!

   Poista
 4. Mahtavan vahvat hiukset T:llä! Ja joo, kengät on tutut myös mun lapsuudesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Likka on saanut tukkageenejä molemmilta vanhemmilta. :D

   Poista
 5. Mä kävin kesällä erään pikkukylän vastaavanlaisessa puodissa, josta ostin kympillä nahkaiset ensiaskelkengät. Alekoriin olivat joutuneet. Niissä lukee Made in West-Germany, Elefantenit merkiltään. Eivät siis ihan tältä vuosikymmeneltä nekään :) Mahtava tuo sun löytö!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)