22.3.15

Se kuinka kaikki muuttui

Olen odottanut kirjoittamista. Halunnut puhua, sanoa ääneen, kertoa, selittää ja vastata kysymyksiin. On kuitenkin pitänyt malttaa keskittyä viime viikkoihin ihan sellaisenaan. Nyt kerrottavaa on kertynyt jo valtavasti, eikä tiedä mistä aloittaa. Otan vapauden rönsyillä ja avautua, mutta haluan antaa tilaa myös tavallisuudelle ja arjelle. Pidän myös oikeuteni olla hiljaa.


Kuukausi sitten sitkeä flunssa häiritsi koti-päiväkoti-työ-arkeamme. Minua yskitti, olin väsynyt, pallea kipeytyi yskimisestä ja töissä raskaimmat työt saivat minut puuskuttamaan. En saanut lääkäriaikaa kolmen päivän yrittämiselläkään, joten menin keskiviikkona töiden jälkeen päivystykseen. Ihan itse diagnosoin itselläni keuhkoputkentulehduksen ja olin käsi ojossa ottamassa antibioottikuurin ja valmis palaamaan töihin torstaiaamuna.

Parin virhediagnoosin (virtsatieinfektio, kohdunulkoinen raskaus..) jälkeen verikokeissa oli jotakin huolestuttavaa. Pallean arkuus vei minut kipulääkitystippaan, jonka jälkeen tarkoitus oli lähettää minut kotiin odottamaan aamun aikaa vatsan alueen ultraukseen. Vuoronvaihdon jälkeinen utelias lääkäri lähetti minut kuitenkin "varmuuden vuoksi" keuhkojen röntgeniin. Ja sitten TT-kuvaukseen. Kuvat lähetettiin konsultoitavaksi Meilahden klinikalle. 

Kuvissa näkyi 21x9x7cm kokoinen kasvain rintalastani alla. Ja sydänpussin nesteeseen hukkuva sydän.

Siirryin ensiavusta tarkkailuosastolle monitoreihin odottamaan aamua ja jatkotutkimuksia. Kahden aikaan yöllä sydän sanoi sopimuksensa irti ja meni tamponaatiotilaan. Ambulanssi ajoi tunnissa Kouvolasta Helsinkiin, ja nonadrenaliini piti minut hengissä leikkaussaliin asti. Sydämen hätäleikkaus kesti kaksi tuntia ja heräsin heräämössä aikamoisen kieputuksen päätteeksi.

Heräämössä sydänkirurgi sanoi, ettei kasvainta voi leikata, koska keuhkovaltimo ja aortta ovat jääneet sen sisälle.

Teho-osaston kardiologi sanoi ensimmäisen kerran syöpä. Ja sitten pahanlaatuinen.

Koepaloja otettiin.

Sydäntarkkailuosaston lääkärit pitivät kovasti huolta iskua ottaneesta sydämestä. Viikon päästä tilanne vakiintui sen verran, että uskallettiin yrittää painoni mittaamista istumavaa'alla, ihan että päästäisiin syöpähoitojen alkuun. Istumaannousu toi mukanaan molemminpuoleisen keuhkoveritulpan, hengityskoneen ja täydellisen liikkumiskiellon.

Aloitettiin lähtöruudusta. Samalla aloitettiin kasvaimen kasvua hillitsevä pieniannoksinen sytostaattihoito.

Koepalatulokset eivät ilahduttaneet ketään.

Kahden viikon ajan jokainen liikahdus, kääntäminen ja nielaisu aiheutti hengitysvaikeuksia ja rytmihäiriöitä. Mutta sain kuntoutettua sydämeni ja keuhkoni niin hyviksi, että syöpälääkärit näkivät vihdoin toivoa, että kroppa kestäisi tarvittavat hoidot. Sain luvan siirtyä syöpäosastolle, ja sain lupauksen, että tämä yritetään hoitaa.

Vietin viikon syöpäosastolla tiputtelemassa useampaa sytostaattia suoniini. Viikon aikana saimme sydämen rytmihäiriöt vähenemään, liikuntakykyä takaisin ja toisen keuhkon toimimaan.

Lääkärini suostui päästämään minut viikoksi kotiin, tarkalla lääkityksellä ja ympäri vuorokauden valvottuna. Ja siitä olen nyt viikon yrittänyt nauttia. Kivut ovat välillä järkyttävät, ja oireita ja sivuoireita on pitkä lista. Mutta olen istunut kotisohvallani, halaillut tytärtäni varastoon ja silittänyt kissojamme.

Olen valmis ensi viikkoon sairaalassa ja kaikkeen mitä tulee sen jälkeen. Nyt on näin.On niin paljon sanottavaa, ettei yksi teksti jaksa kantaa kaikkea. Mutta onneksi on tämä blogi. Tänne mahtuu varmasi lapsiperhearjen, leipomisen, käsitöiden, elämäntapahippeilyn ja muun sekaan myös tämä yksi syöpä. Se on vain yksi pallo lisää ilmassa pidettäväksi. Ja minä alan tulla tässä hyväksi.


Roikkukaahan mukana.


// Instagram

90 kommenttia:

 1. Voi kamala. Tämä teksti sai palan kurkkuun ja värityksiä aikaan... Pelottavaa, kuinka nopeasti koko elämä voi heittää häränpyllyä. :( onko sulla tukiverkko kunnossa; miten T pärjää? En voi kuin lähettää hirmu suuret tsemppaukset ja paljon jaksamista parantumiseen. Sä selviät vielä. Tästäkin. ♡

  VastaaPoista
 2. Ja mehän roikumme. Kannattelemmekin, jos tarve tulee. Olet päivittäin ajatuksissa ja koko perheen iltarukouksissa. Sinä selviät ja tämäkin pallo pysyy ilmassa :) Voimia ja rohkeutta seuraavaan viikkoon!
  T: anonyymi lukija, joka ei jaksa kirjautua

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä taisteluun! *hali* :) Olet ajatuksissa!

  VastaaPoista
 4. Paljon voimia ja jaksamista teille! Onneksi olet hyvässä hoidossa. Asenteen merkitystä ei voi aliarvioida niin se ainakin on sulla voimavarana. Halatkaa oiken paljon ja sitten kerran vielä. Olet ajatuksissa.

  VastaaPoista
 5. Ei tätä pystynyt silmät kuivina lukemaan! Niin suuri voimahali täältä, ajatuksissa olet ollut vaikka vain blogin kautta sut "tunnenkin" <3 Joka päivä instassa sun kuulumisia myös seurailen, ihana miten koitat etsiä positiivisia asioita koettelemuksen keskelläkin. Elämä on välissä arvaamatonta, on hyvä meidän kaikkien oppia nauttimaan niistä arjen pienistäkin tavallisista hetkistä.

  VastaaPoista
 6. Olette ajatuksissani <3 Superhali!

  VastaaPoista
 7. Onneksi olet nyt hyvässä hoidossa!

  VastaaPoista
 8. Jään seuraamaan elämäänne ja toivotan paljon voimia!

  VastaaPoista
 9. Oon seuraillu sun instaa päivittäin ja puhunut susta työkavereille ja tutuille kyllästymiseen asti. Tää juttu vaan on koskettanu tosi paljon vaikka en edes tunne sua. Sairastuin itse viime syksynä pahasti ja tiedän tuskan olla erossa omasta lapsesta..toivotankin sulle ihan hirmu paljon voimia <3 <3 -heidi

  VastaaPoista
 10. Voimahali <3 Mukana roikutaan!
  -Bemu

  VastaaPoista
 11. Voimia Sinulle! Olette ajatuksissani vaikka en teitä tunne muuta kuin blogin kautta, seurannut matkaanne jo aika kauan. Toivon myötätuulta matkaanne!

  VastaaPoista
 12. Niin paljon voimia, uskoa ja tsemppiä sinulle! Olen itse sairaanhoitaja leikkausosastolla ja työssä näkee ikäviäkin juttuja, turtunut en onneksi ole, sillä itkemättä en tekstiäsi lukenut.

  Kohtuuttomalta tuntuu tuo taakka mitä sinun kapeat hartiasi kantavat, mutta sen korostaminen ei asiaa taida parantaa. Sitkeä ja vahva sinä olet, yritä luottaa siihen, että jaksat ja selviät. Nuoret paranevat usein yllättävän hyvin.

  Keskity hyvään ympärilläsi, lapseesi ja arkeen. Jos voisin, halaisin ja pitäisi kädestä kiinni. Auttaisin jotenkin. Olet hirvittävän vahva ihminen, kestänyt tähän ikään vaikka ja mitä. Voi kun ei osaa sanoa mitään, mutta tiedät varmasti, että hyvää sinulle toivon. Koko sydämestäni. Vaikka tuntematon olenkin.

  VastaaPoista
 13. Kaisa ja muu Kaksplussan väki toivottaa paljon voimia!

  VastaaPoista
 14. Paljon, paljon voimia ja taistelutahtoa! <3

  VastaaPoista
 15. Hei! Ihan pari viikkoa sitten löysin ihanan ja elämänmakuisen blogisi. Olet tavattoman vahva nuori nainen ja sulla on ihana tytär. Toivon sulle paranemista ja kaikkea hyvää <3. Päivittäin käyn Instan puolella seuraamassa. Kiva kun jaksoit päivittää blogiasikin. Asutaan samassa Suur-Kouvolassa (minä Valkealassa) ja sekin tekee sinut jotenkin läheisemmäksi vikken IRL tunnekkaan. TZemppiäää!! -Anu

  VastaaPoista
 16. Voimia, olet(te) ajatuksissani. ❤️

  VastaaPoista
 17. Apua.Ihan tuli itku kurkkuun. Tälläisenä sunnuntaipäivänä ,kun taivas turputtaa takatalvilunta taivaan täydeltä ja maailma on hiljaa. Sitten facesivulle pölähtää sun tarina. VOIMIA.

  VastaaPoista
 18. Kyynel silmin luin tekstiäsi.Kuinka siinä kuitenkin kaiken keskeltä pursusi toivo ja usko parempaan.Lämpimin ajatuksin halaan sinua täältä ja toivon paljon enkeleitä rinnallesi ja pienelle tyttärellesi enkeleitä myöskin.

  VastaaPoista
 19. Voi kamala millaisella tavalla kaikki löydettiin, kyllä elämä osaakin heittää kaikki ylösalaisin pienessä hetkessä. Kaikki arjen huolet tuntuvat mitättömiltä tuon rinnalla, miten voikaan ihminen tuntea olevansa pieni ja nöyrä tuollaisen edessä. Täällä ollaan mukana ja lähetään sinne paljon enkeleitä ja taistelutahtoa niihin hetkiin kun tuntuu ettei jaksaisi enää yhtään! Olisi ihana kuulla millaisia hoitoja on suunnitteilla, muista uskoa niihin ihmeisiin. Minä tiedän että niitä tapahtuu. Pieni tyttösi on myös ajatuksissa! <3 -h

  VastaaPoista
 20. Paljon voimia olla vahva jatkossakin! Epäreilua, että sinua, mitä sydämellisintä nuorta naista, koetellaan noin.

  VastaaPoista
 21. Paljon paljon voimia ja enkeleitä matkaanne <3

  VastaaPoista
 22. Lämmin voimahalaus.

  VastaaPoista
 23. Tiedätkö mä ihailen sua niin valtavasti. Mä olen vierestä seurannut sytostaattihoidot jos toisetkin, enkä silti osaa edes kuvitella miten rankkoja ne ovatkaan. Hetken verran sun päivityksiä seuranneena mä uskon että sun positiivinen asenne vie sut ja sun tyttären tästä niin voitolla läpi!! Voimia, tsemppiä ja siunausta! <3

  VastaaPoista
 24. Voimia ja jaksamista sinulle. Vaikea löytää lohduttavia sanoja.. Olet iltarukouksessani ja toivon, että paranet pian.

  VastaaPoista
 25. Valtavasti voimia kohtaamaasi kamppailuun, monta vuotta olen blogiasi seurannut, mutten ehkä koskaan kommentoinut, nyt on aika toivottaa sinulle ja läheisillesi voimia tulevaan.

  VastaaPoista
 26. Nyt ei kyllä itkemättä pystynyt lukemaan. Voimia alkavaan viikkoon <3 Päivä kerrallaan, muista hengittää!

  VastaaPoista
 27. Tiedän siut yhteisen ystävämme kautta, sen joka käy silittämässä kissojasi, kun olet hoidossa. Vaikka emme ole koskaan livenä tavanneet, olen kuullut Siusta paljon ja hyvää. Olet pienine perheinesi ajatuksissani.

  VastaaPoista
 28. Kyllä, mukana roikutaan ja myötä eletään rinnallasi niin raskaissa hoidossa kuin tavallisessa arjessakin. Jaksuja! -Paula

  VastaaPoista
 29. Kyynelsilmin ja "henkeäni haukkoen" piti lukea tuo kirjoituksesi useampaan kertaan, eli mitä kaikkea olet joutunut viimeisen kk:n aikana kokemaan ja kuinka hengenvaarallisissa tilanteissa olet ollut... Onneksi sitkeä taistelusi ei voi viedä sinua kuin tästä parempaan eli tsemppiä taistoon sinulle ja tyttärellesi,joka hänkin joutuu kärsimään,kun äiti ei ole häntä koko ajan hoitamassa !
  -Outi-

  VastaaPoista
 30. Voimia sinulle ja tyttärelle sekä muille tukijoukoille.

  VastaaPoista
 31. Hiljaiseksi vetää elämän epäreiluus, vaikea löytää sanoja. Halusin kuitenkin toivottaa valtavasti voimia, jatkossakin.

  VastaaPoista
 32. Voimia ja siunausta.

  VastaaPoista
 33. Kaiken hyvän, rakkauden ja positiivisen energian lähetän sinulle ja läheisillesi.

  Muista että aina pimeimmänkin yön jälkeen koittaa aamu ja aurinko nousee. Ole sinä se aurinko.

  VastaaPoista
 34. Voimia ja tsemppiä! Nujerra se pirulainen!

  VastaaPoista
 35. Huh huh,aikamoista. Olet niin monet vaikeudet selättänyt elämässäsi,että uskon niin tapahtuvan nytkin. Olet ihana äiti, elämänmakuinen vahva,sisältäkumpuavan kaunis nainen,kunnioitan isosti! Voimia ja rakkautta!

  VastaaPoista
 36. ei ole sanoja jotka olisi oikeita.. tai en itse osaa kirjoittaa mitään fiksua. paljon voimia tulevaan hetkiin ja paljon voimia tunteisiin mitä käsittelet ja siihen ikävään joka on kun olet sairaalassa erossa perheestäsi . hetki kerrallaan.. ♡♡♡

  VastaaPoista
 37. Tsemppiä pitkälle matkallesi! Olet ollut ajatuksissani, vaikkei kunnolla tunnetakaan. Ensimmäinen ajatukseni kuullessani sairastamisestasi oli, että positiivisuutesi onneksi auttaa sinua paljon <3

  VastaaPoista
 38. Paljon voimia teille kummallekin. Tytär on ihan äitinsä näköinen <3

  VastaaPoista
 39. Paljon voimia, tsemppiä ja sisua!!

  Toivotteleepi kapiaisen vaimo Iitu Pohjoisesta (ei kirjautuneena)

  VastaaPoista
 40. Olet ollut usein ajatuksissani viime viikkoina, vaikka en edes tunne sinua. Olen lukenut blogiasi jo useamman vuoden, mutta en ole koskaan kommentoinut tekstejäsi. Uutien sairastumisestasi kuitenkin pysäytti ja järkytti suuresti. Toivon todella, että paranet ja pääset pian takaisin kiinni omaan elämääsi ihanan tyttäresi kanssa. Isäni sairasti kaksi vuotta sitten juuri imusolmukesyövän ja selvisi. Toivon koko sydämestäni että myös sinä selviät tästä!

  VastaaPoista
 41. Hurjalle matkalle olet päässyt tai joutunut mukaan. Ihan vierastakin tämä kovin pysäyttää. Kuinka kaikki voi hetkessä muuttua. Voimi sinulle, lapselle ja lähipiirillenne tuleviin kuukausiin.

  VastaaPoista
 42. Itku silmässä täällä. Voi kuinka paljon toivon voimia sinulle!

  VastaaPoista
 43. Onneksi oli utelias lääkäri, joka lähetti sinut kuvauksiin kodin sijasta. Voimia Sinulle ja koko lähipiirillesi <3

  VastaaPoista
 44. Sanatona luen, voimia ja paranemisia Sinulle toivon. Olen jo mummi-ikäinen, kahden pienen neitokaisen mummi, toinen heistä oman ihanaisesi ikäinen. Olet ajatuksissani, ollut siitä saakka kun blogiisi "ajauduin". Voimia, lämmin halaus tuntemattomalta.

  t. Päivi

  VastaaPoista
 45. Kiitos kun jaksoit kirjoittaa, joka päivä mietin miten jaksat. On niin epäreilua että sun kohdalle sattuu tällaista.. Tsemppiä, kyllä kaikki vielä järjestyy <3

  VastaaPoista
 46. <3 superhalaus, voimia sinulle rohkea nuori nainen ja äiti. Olen selvinnyt syövästä, minulla ei ollut lähellekään noin vakava tilanne. Rukoilen sinulle apua. Yritä jaksaa sinnitellä. Kiitos kun kirjoitit tänne tämän oman tarinasi. Aivan liikaa on vain pelkkää fitnesiä tai kaunein koti tai huvila ja huussi juttuja. Elämän reunaehdoista kirjoitetaan luvattoman vähän.

  VastaaPoista
 47. pitkään aikaan ei oo mikään koskettanu,mut nyt kosketti. paljon voimia jaksaa sinulle,tyttärellesi,läheisillesi <3 blogiasi seuranneena vaikutat vahvalta naiselta ja toivon että tämänkin koettelemuksen jaksat.

  VastaaPoista
 48. Pysäyttävää.

  Mutta ei sinulle! Rivien välit, sanat ja nekin joita ei kirjoitettu paistaa tahtoa ja voimaa.

  Tsemppiä ja uskoa ja kaikkea muuta mitä en osaa toivoa mutta tarvitaan!

  VastaaPoista
 49. Voi sinua, voi teitä. Voimia sinulle ja tyttärellesi. <3

  VastaaPoista
 50. Löysin blogisi T:n vauva aikana ja olen lukenut blogiasi siitä lähtien. Alusta asti olen miettinyt tunnemmeko jostain koska sinussa oli jotain niin tutun näköistä.. Nyt bongasin instagrammista nimesi ja kappas.. Sinä se tosiaan olet, oltiin ala-asteella 1-2lk kavereita. ( tai sitten sulla on saman näköinen ja niminen kaima :D) T on kyllä tosi saman näköinen kun sä oot ollu pienempänä :)

  Voimia paranemiseen!  VastaaPoista
 51. Voima olkoon kanssanne. Toivottavasti takapakkia ei tule ja selviät tästä Kevinin listimisestä. Kun vain voisi jotenkin auttaa! Instassa seuraan, kiitos kun päivität sinne.

  Neela, lukija alusta asti

  VastaaPoista
 52. Hurjasti voimaa ja enkeleitä jokaiseen päivään ja taistelutahtoa! <3 Tirpalle myö extra halit koti-sairalaa ryöpytyksessä <3

  VastaaPoista
 53. En tunne sinua, mutta tavallaan tiedän sinut isähahmon kautta. Tämä on koskettanut ja järkyttänyt mua niin paljon koska olen itse sivusta katsonut läheisen taistelua syöpää vastaan. Päivittäin olen seurannut kuulumisiasi instagramissa ja en voi kuin ihailla asennettasi. Super isot tsempit täältä, sä olet vahva <3

  VastaaPoista
 54. Hurjan hurjan paljon tsemppiä ja jaksamista,, olet äärettömän positiivinen luonne ��

  VastaaPoista
 55. Löysin blogisi vasta tänään ja tuli ihan pala kurkkuun lukiessa tätä postausta. Voin vaan kuvitella millaista riepotusta toi koko tilanne on ollut! Mutta sä selviät tästä kyllä. Sun tytär ja läheisetkin varmasti tuo lisää taisteluhalua. Pidä elämästä kiinni kaksin käsin <3 Me lukijat kannustetaan sua täällä ruudun takana!

  VastaaPoista
 56. Jestas mitä pyöritystä nuori ihminen joutuu kestämään.. olen seurannut sinun ja tyttösi elämää täällä blogissa aina odotusajasta asti ja tiedäm että sinulta jos keneltä taistelutahtoa löytyy. Onnea matkaan! T. Se yks Marika vaan

  VastaaPoista
 57. Olet uskomaton nainen! Kaikkea hyvää sinulle ja tyttärellesi. Ja voimia tulevaan koitokseen, eli paranemiseen!

  VastaaPoista
 58. Olette ajatuksissani!

  VastaaPoista
 59. sinä selviät ja kelpaat kelle vaan...

  VastaaPoista
 60. Valtavasti voimia rankkaan taisteluun! Seuraan matkaasi myös Instassa. Kuinka pysäyttävä tämä sinun tilanteesi niin monin tavoin on myös minulle, joka en pahoinvoi, joudu pelkäämään juuri nyt pahinta, ole tipassa kiinni, kulje pyörätuolilla, elä sinun elämääsi. En vöitä ymmärtäväni piiruakaan, koska en voi. Elän silti mukana täällä, toivon kädet kyynärpäitä myöten ristissä teille niin paljon hyvää ja jaksamista ja ihan kaikkea sitä, mitä tarvitsette juuri nyt.

  VastaaPoista
 61. Hurjasti tsemppiä raskaaseen aikaan!

  VastaaPoista
 62. Jos jonkun elämänasenteella, niin sinun, tuo 21 cm vääryyttä ja turhuutta ja pahuutta tuhotaan ja nitistetään. Olen ajatellut teitä lämmöllä.

  VastaaPoista
 63. Rukoilen että paranet ♥♥

  VastaaPoista
 64. Löysin sinut instasta pari päivää sitten ja tämän illan luin tarinaasi, kahlasin pohjaan saakka kaikki postaukset.
  Varpunen, minä ja ystäväni seuraamme nyt elämääsi sydän täynnä myötäelämistä ja kädet ristissä.

  VastaaPoista
 65. Paljon voimia <3 oot vahva nainen

  VastaaPoista
 66. Olette ajatuksissa :) Voimia kestämään rankat hoidot!

  VastaaPoista
 67. Tsemppiä! Olen joskus ollut samassa tilanteessa kuin tyttäresi nyt: yksinhuoltajavanhemman pienenä tyttönä isän sairastuessa syöpään. Ei jäänyt traumoja, surua tai oikeastaan mitään muutakaan tuosta ajasta. Isäkin eli vielä vuosia, vaikka ehti saamaan kuolemantuomion. Voimia rankkoihin hoitoihin. Te kyllä selviätte.

  VastaaPoista
 68. Halaus, ootte ajatuksissa <3

  VastaaPoista
 69. Olen pitkäaikainen lukija, mutta enpä muista olenko koskaan jättänyt merkkiä kommenttikenttään. Pitkästä aikaa tulin taas kurkkaamaan. Piti miettiä, että eihän tämä ole aprillipilaa. Ei, on kirjoitettu jo aiemmin. Olen lukenut nyt tekstin pariin kertaan, selannut Instagramin kuvia, lukenut tekstin vielä pariin kertaan uudestaan. Tuntuu uskomattomalta. Miksi juuri sinä? Olet saanut kestää jo valmiiksi niin paljon. Toivottavasti hoidot puree ja tulet taas kuntoon!

  VastaaPoista
 70. Voimahalaus sinulle suureen taisteluusi. Olet ajatuksissa.💜
  T. Tuplimus

  VastaaPoista
 71. Hei,
  kommentoin tänne, kun minulla ei ole instagram -tiliä. Törmäsin tilanteeseesi, kun googlailin jotain syöpäjuttuja - olen itse nyt kolmatta kertaa leikattu, sädetetty, sytotty ja jälleen siis sytohoidoissa rintasyövän vuoksi. Olen kuitenkin jo yli nelikymppinen, joten tämä nyt ei todellakaan ole niin kauheaa kuin sinulla. Olen ajatuksin tukenasi.
  Olet varmasti jo saanutkin tietoa, mutta halusin kuitenkin tulla kirjoittamaan pari rohkaisevaa sanaa tuosta portin asennuksesta: minulle on laitettu se jo kaksi kertaa, eka portti meni rikki. Se on sekä laitettu että otettu pois puudutuksessa ja yhden rauhoittavan voimalla. Laittaminen tuntuu, mutta se ei satu. Jos sattuu, saat heti lisää puudutetta. Olen saanut sytot heti portin asennuksen jälkeen ja portti helpottaa tiputuksia huomattavasti, kun ei tarvitse olemattomia suonia moneen kertaan metsästää.
  Älä jännitä siis turhaan, ihan varmasti pitävät huolta siitä, että portin laitto ei satu - se on jo niin rutiinitoimenpide nykyisin.
  Toivon sinulle voimia, mitä muutakaan voisin. "You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have." Joku viisas on noin tokaissut ja allekirjoitan sen kyllä.
  Annika

  VastaaPoista
 72. Moi, olen lukenut blogiasi jo vuosia, enkä ole koskaan kommentoinut. Kiitos hyvästä blogista! Sinulla on taito kuvailla elämänmenoanne koskettavasti ja koukuttavasti. Toivotan sulle hirmuisesti
  voimaa tähän uuteen koitokseen! Mulla on
  susta semmoinen äärimmäisen tarmokas ja luova kuva blogin perusteella ja uskonkin,
  että nujerrat tän syöpämörön ihan kuus nolla :)
  -silja

  VastaaPoista
 73. Olet ollut minulle eräässä erittäin paljon elämää muuttaneessa tilanteessa mukana potkimassa "perseelle", olen todella kiitollinen sinulle siitä.

  Paljon voimia sulle paranemiseen! Pystyt siihen!

  VastaaPoista
 74. Kuulin tänään tuttavaltani tästä tilanteestasi. Tiedämme toisemme yläasteen ajoilta, enkä nyt varsinaisesti muista että kuinka hyvissä tai huonoissa merkeissä se muutama vuosi samalla luokalla kitkuteltiin, mutta kun sain tietää tästä niin ensimmäinen ajatus päässäni oli vain se että hän kyllä selvittää tämän. En edes tunne sinua hyvin, mutta koulu ajoilta muistin ensimmäisenä sen että Camilla on vahva ihminen. Ja tavalla tai toisella, hän kyllä taistelee tämänkin taiston. Kyyneleet eivät virranneet tekstiäsi lukiessa koska se Camilla kenet minä muistan, oli melkolailla pelkkää terästä jo silloin ja nyt varmasti vuosien viisauden kyllästämänä osaa ottaa oikean asenteen tähänkin. Asioilla on aina tapana järjestyä. Ja muista että hyökkäys on paras puolustus.

  VastaaPoista
 75. Tsemppiä ja ennen kaikkea voimaa ja uskoa tulevaisuuteen! Aina käsketään taistella ja sanotaan, että asenteella voi voittaa taistelun. Jos ajattelet niin, niin loistavaa! Joskus kuitenkin taistelukäskyt hämmentävät - ehkä koet, ettet tee muuta kuin vain olet ja elät keskellä tapahtumia. Taisteluhan kuulostaa siltä, että itse voisi vaikuttaa tulokseen, ja jos arvot kääntyvät väärään suuntaan, tuntee suurta epäonnistumista. Annan raivon tulla, jos taistelu kuulostaa vähättelyltä.

  Ennen kaikkea toivon sinulle voimaa ja sisua kestää sitä vuoristorataa. Ja sitä saat, kun ammennat vahvuuksistasi, joita sinulla eittämättä on paljon. Kestämiseen aurinkoinen luonne vaikuttaa valtavasti. Nyt ei ehkä tunnu siltä, mutta jonakin päivänä sairaus on valtava voimavara kohdatessasi ihmisiä ja elämän tuomia haasteita. Totta kai vaihtaisit sen silti pois, mutta kun et voi, ota siitä kaikki irti - sitten myöhemmin.

  Ps. Kaikille tuttaville annan pienen omakohtaisen vinkin: älä kysele (myöskään sairastuneen läheisiltä), miten menee, jos et tarjoudu auttamaan. Sairastuneen on todella vaikeata toimia tietotoimistona ja lapsiperheen kohdalla kaikki energia menee käytännön asioiden järjestelyyn. Tarjoa apua: tuo postit, hoida lasta, vie lapsi tarhaan, käy kaupassa. Jotain konkreettista. Sen ihanampaa ei olekaan <3

  VastaaPoista
 76. Olet minulle tuntematon mutta lähetän ilmaan toiveen että parantuisit ja voisit hyvin sairauden keskelläkin. Voimia ja uskoa huomiseen!

  VastaaPoista
 77. Voimia, sisua, enkeleitä ja tuhansittain halauksia täältä! <3

  VastaaPoista
 78. Hyviä ajatuksia, hyvää voimaa, arjen kauniita hetkiä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)