30.8.15

Mummoherkkua

Joskus vanhat reseptit ovat parempia kuin nippu uusia. Kaikkien uusien jälkiruokavillitysten keskellä unohtuu, miten hyviä ja edullisia jälkiruokia perheenemännät tekivät ennenkin. Vispipuuro, marjakiisseli ja kaneliässät pieksevät välillä mennen tullen koreilevat mousset ja macaronssit. 

Yksi suosikeistani on riisivanukas, jota toki saa kaupastakin riisifruttina, mutta kauppaversio ei pääse kovinkaan lähelle tätä samettisen pehmeää herkkujälkkäriä. Gurmee-blogissa oli mukavan simppeli ja ärsyttävänkin terveellinen versio tästä herkusta. Itse makeutin koivusokerin puutteessa kermavaahdon hunajalla ja aidolla vaniljalla ennen puuron kanssa sekoittamista, ja varsin hyvää tuli näinkin.


Riisivanukas

Puoli litraa maitoa (mitä rasvaisempi, sen parempi)
desi puuroriisiä
ripaus suolaa
2dl  kermaa
makeutusta oman maun mukaan

Laita riisit, maito ja suola kattilaan, hauduta matalalla lämmöllä kypsäksi. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla/hunajalla/vaniljalla/millä tykkäät. Jos jäähtynyt riisipuuro on supertymäkkää niinkuin omani oli, höllää sitä vähän maidolla ennen kermaan sekoittamista. Kääntele riisipuuro hellästi kermavaahtoon ja tarkista maku. 

Kiireisempi äiti keittelee puuron aamulla ja antaa sen jäähtyä päivän aikana itsekseen, ja valmistaa herkun loppuun sopivasti iltapalaksi.


Kirsikka-punaherukkapikahillo

Kirsikoita
punaherukoita
ruokosokeria

Laita kattilaan kirsikoita (ilman kiviä) ja punaherukoita ja oman fiiliksen mukaan sokeria. Keittele kunnes paksunee. Anna jäähtyä, sekoittele välillä ettei muodostu kalvoa.

En usko, että tämä kelpaisi säilöttäväksi, mutta heti syötäväksi hirmu hyvää ja säilyy jääkaapissa yhtä kauan kuin riisivanukaskin.



Vähän malttiahan tämä resepti vaatii, kun puuron keittelyyn ja jäähdyttämiseen menee pieni ikuisuus, mutta samalla vaivalla tätä tekee saavillisen kuin pikkuannoksen. Voi sitten kutsua vaikka kaikki naapuruston lapset jälkiruokakulhon ääreen.

Oma lapseni tietysti päätti vieroksua koko ajatusta riisipuurojälkiruoasta, mutta eiköhän neitikin vielä muuta mieltään kunhan suu tottuu koostumukseen. Ja jos ei, no, enemmän minulle!

17 kommenttia:

  1. Voih, mikä ihanuus! Kiitos reseptistä! Ilman muuta menee testaukseen. Ja voisin kuvitella että ei jää yhteen kertaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että huolit reseptin. Tän jälkeen et vaan raaski enää ostaa tätä yli euron purkki hinnalla. :D

      Poista
    2. 3vee söi hyvällä ruokahalulla ja sanoi namnamnam. :) Päälle laitoin Piltin omena-ruusunmarjasosetta. Todellakin teen tätä toistekin. Meillä tehtiin kotitaloustunnilla vain appelsiiniriisiä, mutta aikalailla sama periaate taisi siinäkin olla. Sinne vaan tuli pilkottuja appelsiininkappaleita joukkoon.

      Poista
    3. Sitä köksäntunnin versiota miekin oon tehnyt monesti, ja siitä tämä onkin jäänyt. :)

      Poista
  2. AAA oon tänä kesänä rakastunut Riisifrutteihin, mutta en vaan jotenkin ole hoksannut, että HEI miehän voisin itekin! KIITOS TÄSTÄ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin ainakin kannattaa jos niitä normaalisti kantaa kaupasta kotia, ne on hävyttömän hintaisia. :D

      Poista
  3. Suurkiitos reseptistä; kokeilen ihan heti huomenna!

    Kaikkea mahdollista hyvää Sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  4. Jestas miten nerokasta! Mullakaan ei ole käynyt edes mielessä, että Riisifruttia voisi tehdä ihan itse! Kiitos Spatz! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie en ole keksinyt mitään, olen tehnyt tätä ensimmäisen kerran köksän tunnilla seitsemännellä luokalla. :D

      Poista
  5. Kiitti ohjeesta! Joskus ajatellutkin, että pitäisi tehdä tätä itse, kun Risifrutti ei sovi meiän maito-ongelmaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, näin tämän saakin tehtyä näppärästi vaikka kauramaitoon ja soijakermaan! :)

      Poista
    2. mä oon tehny riisimaitoon meidän allergikolle

      Poista
  6. kiitos tästä ohjeesta! Tää niin pelasti meidän arjen <3

    VastaaPoista
  7. Kiitos reseptistä, tämä menee kokeiluun viikonloppuna. Kaupan Risifrutissa on hirveästi sokeria ja itse tekemällä saan meidän diabeetikolle paremman vaihtoehdon!

    VastaaPoista
  8. Oi nam! Riisifrutti on myös mun suosikkiherkku! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Halaus! ❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...