26.10.15

Jotain valmista ja purppuranpunaista

Hiukan häveten täytyy myöntää, etten ole tainnut tänä vuonna saada valmiiksi asti kuin yhden virkkuu/neulomustyön. Kaikki muu on autuaasti kesken innon, keskittymiskyvyn tai jaksamisen loputtua kesken. Lankakin tainnut loppua parista työstä ennen loppusuoraa.


Tämän pikaisen ja rouhean työn sain valmiiksi, vaikka kude meinasi loppua kesken ja meni soveltamiseksi. Äitini on vihjaillut jo viime vuonna, että vuosia sitten virkkaamani matto alkaa olla melko haalistunut sävyltään käytyään pesussa jos ei nyt viikoittain, niin ainakin kuukausittain. Että josko minä ehtisin ja jaksaisin uuden tehdä.

Tänä vuonna käsityöt ovat olleet vähän pannassa, mutta tässä sain pitää isoa koukkua, tehdä löysiä silmukoita ja luvan kanssa lepuuttaa käsiä sylissä koko tekemisen ajan. Tuntui, että tämä valmistui jopa helpommin kuin edellinen, jonka yritin sitkeästi virkata tiukaksi ja tasaiseksi kädet maitohapoilla.


Yllättävän siisti siitä tuli, vaikka käsiala oli yhtä epätasaista kuin kudekin. Ehkä ne tasoittivat toisiaan, tiedä häntä. 

Äitini oli iloinen saadessaan uuden vessanmaton eikä protestoinut vaihtunutta väriäkään. Ja mie olen iloinen joka kerta kun näen, että käsitöitäni arvostetaan ja käytetään. 

4 kommenttia:

 1. ihanan pirteä matto :)

  VastaaPoista
 2. Ihana, ihana matto! Juuri tuollaisen haluaisin meidän kylppäriin! Värikin on täsmälleen oikea! Vaikka en käsityöihminen olekaan, luulisin tuollaisen osaavani virkata. Voitko neuvoa minkälaista lankaa ja minkä kokoinen virkkuukoukku? Mä niiiiin haluan tuollaisen maton kylppäriin, haluun, haluun! Pliis, auta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lankana" on Taito-shopin värikartalta valittua trikookudetta, koukkuna taisi olla numero 9. Ohjeena soveltelin http://www.lankava.fi/OHJE-Virkattu-matto-Juhannusruusu tuota kauhavan kangasaitan ohjetta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)