8.11.15

Appelsiini-suklaa-muffinit ja kandeeratut appelsiinit

Tämän perheen isä ei välitä leipomuksista yhtään, häntä hemmoteltiin isänpäivän kunniaksi pekoniaamiaisella, myöhäisellä herätyksellä, pienillä lahjoilla ja omalla ajalla. Hänen isäänsä sen sijaan yritettiin vähän muistaa leivonnaisinkin ravintolaillallisen jälkeen.


Appelssiini-suklaa-muffinit

8,5dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa

3dl sokeria
150g  huoneenlämpöistä voita
200g appelsiinituorejuustoa
2,5dl maitoa
2 munaa
1 keltuainen

raastettua appelsiininkuorta
levyllinen Fazerin Appelsiinisuklaata

Sekoita kuivat aineet yhteen kippoon. Sekoita sokeri, voi, tuorejuusto keskenään, lisää maito ja munat. Sekoita voiseos ja jauhoseos yhteen, kääntele sekaan rouhittu suklaa ja appelsiininkuoret. Paista 175C noin 30min.


(Tämä on minun perusmuffinireseptini muunnelma. Esim. sitruunatuorejuustoa ja mustikoita, vaniljatuorejuustoa ja vadelmia.. toimii! )


Kuohkea, mutta ehdottomasti enemmän muffinssi kuin kuppikakku.
Tuorejuustokuorrute

200g voita
200g tuorejuustoa
 2dl tomusokeria 
2tl appelsiinimehua
appelsiininkuoriraastetta

Vaahdota voi+tuorejuusto+tomusokeri ilmavaksi. Lisää samalla vatkaten neste ja mausteaineet.

(Myöskin vakiokaavani. Maustetta ja nestettä vaihtelemalla saa melkein minkä vain kuorrutteen aikaisiksi. Tomusokeria voi laittaa enemmänkin jos makeampaa mielii.)


Kandeeratut appelsiinit

Appelsiini
200g sokeria
1dl vettä

Leikkaa appelsiinista ohuita siivuja ja ne puolikuiksi. Lämmitä sokeri ja vesi hiljalleen kattilassa 110 asteiseksi. Keitä appelsiinisiivun puolikkaita 2min sokeriliemessä. (Tee erissä, ja varo kuumaa sokeria!) Nostele leivinpaperin päälle, paista 100 asteisessa uunissa alatasolla 30min, käännä siivut ja paista vielä 30 min. Anna jäähtyä ennen muffinssin päälle nostamista.

Pahoittelut hämäristä kuvista. Todella harmaa ja sumuinen ja sateinen isänpäivä tänä vuonna.
Olen aika innoissani siitä miten kauniita noista appelsiineista tuli. Ovat kuin pieniä lasitaideteoksia, ja tälläisenään täysin syötäviä koristeita leivosten päälle. Jäi houkuttamaan että tekisin appelsiinisacherin ja näitä koristeeksi..

8 kommenttia:

  1. Voi miten syötävän hyviltä nuo näyttävät! Namskis :)
    Löysin blogisi tällä viikolla toisen lukemani blogin kautta. Luin muutamana iltana ensin selaillen, sitten alusta asti. Petyin, kun isäihminen oli poissa, iloitsin, kun havaitsin hänen palanneen. Itkin ilonkyyneliä, kun luin kihlauksestanne <3 Pelästyin, kun luin kamppailustasi Keviniä vastaan, iloitsin kun havaitsin sinun jaksavan taistella! Päihität sen pirulaisen kyllä vielä !
    Olet uskomattoman vahva, lahjakas, erittäin lämpimän sydämen omaava nuori nainen. Äiti suurella Äällä! Moni olisi antanut periksi ja luovuttanut. Mutta et sinä! Sinä jaksat uskoa, luottaa ja antaa anteeksi. Hyvä, niin pitääkin!!
    Sinunlaisesi ihminen jokaisella pitäisi olla ystävänään. Kumppanisi saa totisesti olla kiitollinen saadessaan jakaa elämänsä kanssasi. Tyttärenne on onnekas kun hänellä on teidät vanhempinaan.
    Huh.. tulipas avautuminen :) Halusin vain sanoa, että täällä on Hämeestä yksi, joka jää seurailemaan ja toivoo elämäänne kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Hei. Upeita muffineita koristeineen. Saisikos sinulta ohjetta sacherkakkuun? Olen useita testannut, mutta hyvä ohje vielä etsinnässä. T. Vakkari lukijasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun oma on leipomo-ohje, eli melko iso ja seikkaperäinen, sie varmaan jo kokeneena pärjäisit vähemmälläkin ohjeistuksella. :D Toki tästä on helppo vaikka puolittaa pienempää sacheria varten:

      Pohja (8 munaa/28 tai 26 senttiseen vuokaan):

      8 valkuaista
      250g sokeria

      325g voita
      112g sokeria

      8 keltuaista
      300g tummaa suklaata

      300g vehnäjauhoja


      Punnitse raaka-aineet, huomaa että sokeria on kaksi erillistä määrää ihan tarkoituksella. Vatkaa kananmunan valkuaiset oman sokerimääränsä kanssa vaahdoksi. Melko tiukaksi vaahdoksi sitten!

      Vaahdota voi ja sen sokeri vaahdoksi.

      Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon keltuaiset.

      Lisää suklaa-keltuaisseos voi-sokerivaahtoon. Lisää valkuaisvaahto käännellen.

      Siivilöi ja kääntele jauhot taikinaan.

      Laita kakkuvuuan pohjalle leivinpaperiympyrä, paista kakkua uunista riippuen 165-190C (miun kotiuuni tykkää puolivälistä, 175) noin 45-60min (miulla menee melkeinpä aina se 50-60min, mutta kannattaa varoa ettei paista liian kuivaksi!)

      Kakkupohjahan kannattaa käyttää sitten vasta seuraavana päivänä jos mahdollista...

      Leikkaa kakku pohja kahtia tai kolmeen osaan. Itse suosin kolmea.
      Väliin tulee aprikoosimarmeladia, jonka kuumennan kattilassa, (kuorettomaan) aprikoosihilloon tulee sokeria suhteella 400g hilloa 100g sokeria ja tilkka vettä, kiehautetaan yhteen. Kakku myös pinnoitetaan tällä samalla hillolla. 400g hilloa riittää tuohon 8 munan pohjaan täyttöön ja päälle.

      Kuorrutus:

      220g kermaa
      80g tärkkelyssiirappia (ei niin välttämätöntä, mutta helpottaa nättiä lopputulosta)
      20g sokeria
      400g tummaa suklaata
      120g voita

      Kuumenna kattilassa kerma, glukoosi ja sokeri kiehumispisteeseen, ota pois hellalta. Kaada kippoon pilkotun suklaan sekaan. Sekoittele hiljalleen aineksia yhteen, älä liikaa ettei tule kuplia. Kun suklaa on sulanut kokonaan lisää voi tuomaan kiiltoa kuorrutteseen.

      Kuorruta kakku. Kuorrutteen (ganache) lämpötilalla on väliä. Liian kuuma juoksee pois kakun päältä, liian kylmä hyhmähtää ennen kuin saat pinnan sileäksi. Käytä palettiveistä vain avittamaan, paletista ei ole tarkoitus jäädä kakkuun jälkiä.



      Poista
  3. Kauniita!! Voiko nuo appelsiinit siis syödä kuorineen päivineen kun on kandeerattu? :) onko sulla ihan lämpömittari käytössä, että tiedät että seos on varmasti 110-asteista? Anteeksi tyhmät kysymykset, en ole mikään kovin hyvä leipuri, mutta haluaisin näitä tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinit voi tosiaan syödä, joka sellaisista nyt tykkää. Meidän porukastamme löytyi molempia sortteja, niitä jotka siirsivät lautasen reunalle ja niitä jotka tunnustautuivat tykkäjiksi ja söivät pois. :)

      Miun munakelloon saa liitettyä paistilämpömittarin, joten suunnilleen tiedän minkä lämpöistä sokeri on. Ei siis ole niin vimpan päälle, sanoisin että kun sokerivesi alkaa muistuttaa vähän siirappia juoksevuudeltaan niin olet turvallisilla vesillä.

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...