2.11.15

SE unelmien kirjahylly, minibudjetilla

Tämä asunto on ollut säilytystiloiltaan painajainen alusta asti. Eikä vähiten siksi, ettei tilaan mahdu kirjahyllyä. Lattianeliöitä on naurettavan vähän, ja tupakeittiöolkkari yhdistelmä on ihastuttavan avoin ratkaisu sinänsä, mutta seinäpinta-ala tulee näin myös minimoitua. (Ja ne vähät seinät ovat jotain halpaa kipsilevyä, jotka eivät jaksa kantaa tauluakaan.)


Vanhan sohvan kanssa meillä oli kätevä itse rakennettu kirjahyllytaso samassa tasossa sohvan selkänojan kanssa, mutta kun sohva tuntui painuvan lattiaan asti istuessa ja sisältä löytyi katkennut tukipalkki, piti hankkia uusi sohva. Ja uudeksi sohvaksi ei tietenkään löytynyt vanhan kanssa saman mallista. Näin kirjahyllyongelma palasi ohjelmistoon.


Kiitos teidän lukijoiden sain monia ideoita miten järjestellä olohuone uudestaan toimivaksi JA saada kirjahylly. Eri vinkkejä yhdistelemällä päädyin haaveilemaan Lundian klassikkohyllyistä sohvan taakse jäävälle seinälle. 


Lundiat ovat valitettavasti reilusti oman budjettini ulkopuolella uutena, ja käytettynäkin niiden hinnat ovat nousseet viime aikoina. Joten asia jäi hautumaan tuskaisen pitkäksi ajaksi. Sitten löysin sattumalta valkoiset 228cm korkeat tikkaat melkein naapurista hintaan 10e/kpl. Hyllylevyjä samainen henkilö ei suostunut minulle myymään, joten jouduin katselemaan kirjakaaosta ja yksinäisiä hyllyn päätyosia taas turhauttavan pitkään, makoillessani pahoinvoivana sohvalla.


Se onni kipeänä olemisessa on ollut, että minulla on ollut aikaa selata myynti-ilmoituksia. En ole voinut ajatuttaa ihmisiä yhden tai kahden hyllylevyn perässä pitkin Etelä-Suomea, ja isommissa erissä on hinta karannut pois ulottuviltani. Sitten minua onnisti kuitenkin, ja sain hyllylevyt viidellä eurolla kappale, kaikki yhdestä paikasta.

Haaveilin alunperin kokovalkoisesta hyllystä, mutta tämä vahinko-onnistuminen valkoisten tikkaiden ja männynväristen hyllyjen yhdistelemisestä miellyttää silmääni jopa enemmän. Ja jos vilkaisette vanhasta postauksesta (KLIK) muita olkkarin kalusteita, niin nämä sopivat yhteen hienosti.

Ja siinä se nyt on, meidän näköinen, ilmava, kevyt ja silti kaiken tavaran nielevä kirjahylly. Ja koska onnistuin muistamaan seinän mitat väärin, on minulla seuraavaa kotia varten odottamassa vielä yksi tikaspala, ja hyllyt yhteen puolta lyhyempään hyllyväliin. Joten seuraavassa kodissamme tämä hylly on vielä upeampi!

Että kiitos avusta!
Mitäs tykkäätte?

10 kommenttia:

 1. Tosi kivalta näyttää! Ja ne parhaat löydöt tekee juurikin kun jaksaa/ehtii ajan kanssa rauhassa katsella ja odotella " sitä oikeaa" tulevaksi kohdalle... :)
  Ihania postauksia olet jaksanut viime aikoina kirjoitella,kiva lukea niitä ja katsella kuvia. Ja nuo tekemäsi kakut, Vau miten Ihania!
  Mukavaa loppusyksyä ja voimia paranemiseen edelleenkin!
  -Outi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva huomata että blogilla on vielä lukijoita ja minulla sanottavaa. :D

   Poista
 2. Näyttää todella kivalle!! Meillä olisi varastossa vanha Lundian hylly ja se on siis niin keltaisen pinttyneen ällön värinen, että hyi. Odottaa maalausta. Mietin tuossa, että auttaisiko, jos maalaisimme vain päädyt. Hih. Idea ideasta vain miten se nyt menee. Kotimme kaipaisi muutenkin vähän laittoa ja panostusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätyjen väri muuttaa yllättävästi koko hyllyn ilmeen! Käytettyjä meidänkin hyllylevyt on, ja kaukana uusien sävystä..

   Poista
 3. Oho! Aika mieletön diy-taidonnäyte!

  Meidän kirous asunnosta toiseen ovat taas kovat ja jykevät betoniseinät. Niihin ei laiteta kelloakaan ilman poraa ja proppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tykkäsin betoniseinistä! Edellisissä kodeissa oli iiiiihanat täyspuuhyllyt kierrätettyä lattialankkua, mutta tähän kotiin ne eivät enää sopineetkaan.

   Poista
 4. Hienoa, että saitte säilytysongelman ratkaistua! Hylly näyttää minusta ryhdikkääältä ja raikkaaltakin noiden valkoisten tikkaiden ansiosta. Se on paljon se, koska minulla on lapsuudenkodista saatu lundiayliannostus, enkä ole omaan kotiini pystynyt ajattelemaankaan lundiahyllyjä.
  Paras mieli syntyy kyllä ehdottomasti siitä, kun pitkän haaveilun ja etsinnän jälkeen kohdalle tulee se oikea ja vielä edulliseen hintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lundiayliannostus! :D Ja olet niiiin oikeassa, parasta on kun saa kärsivällisesti odottamalla JUST eikä melkein sitä mitä haluaa. <3

   Poista
 5. Mä rakastan lundian avohyllyä! Valitettavasti olen niin patalaiska pölyjen pyyhkijä, ettei avohylly tule kysymykseenkään. Tyydyn ihailemaan toisten hyllyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin oon patalaiska pölyjen pyyhkijä, lasken vaan standardeja kotin puhtauden suhteen. ;) Ja jostain syystä meillä ei kissoista huolimatta kerrykään niin pölyä. Johtuisko siitä ettei tässä asunnossa ole minkäänlaista koneellista ilmanvaihtoa, rakennusvuosi kun on 1917..

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)