27.11.15

Tahdomme sanoa "tahdon", mutta mitä muuta?


Kosintaan oli helppo vastata myöntävästi. Vaikeampi, tai ainakin työläämpi, osuus taitaa olla päästä siihen pisteeseen, että voimme vastata papin kysymykseen "tahdon".

Naimisiin voisi karata keskiviikkoiltapäivänä pelkkien todistajien läsnäollessakin, mutta me haluamme juhlia tätä, meitä, rakkautta, menneitä ja tulevia vuosia yhdessä ystäviemme ja perheidemme kanssa. 


Häiden järjestämiseen liittyy ihan hirvittävästi päätettävää, suunniteltavaa ja järjestettävää, ja haluaisin jakaa tämänkin matkan teidän kanssanne. Haluan blogin olevan kuin se ystävä joka kestää rönsyilevät häähaaveilut ja kipristelevän jännityksen ja paniikkitilanteet. Tarvitsen tilaa pohtia ja puntaroida, ja toivon löytäväni sitä täältä blogin puolelta. 

Vaan ei huolta, elämä pitää jalkani aika tiukasti maassa, minulla ei ole aikaa (eikä rahaa) muuttua täyspäiväisesti hääblogistiksi. Edelleen tämä blogi tulee olemaan vilkaisuja minun ja meidän elämäämme, enimmäkseen arkeen, mutta tämä on osa elämääni ensi vuoden elokuuhun asti myös. Koska jotain pientä on jo päätetty, hääpäivä nyt noin ensimmäiseksi!

Apua. Noin vain, hääsuunnittelua blogissa.
Jaksatteko seurata?

JA:

Voiko tästä selvitä täysjärkisenä ja ilman konkurssia?

30 kommenttia:

 1. Joo! Hääsuunnitelmia, hyvähyvä!

  VastaaPoista
 2. Oi, kyllä :)

  Omista häistä on jo kymmenisen vuotta mutta voin sanoa, että selviää :) Me teimme aikoinamme kaiken itse ja hyvin pienellä budjetilla. Värväsimme halukkaat lähimmäisemme auttamaan, ja heidät vahvuutenamme säästimme paljon. Ukkokulta toki on sanonut, ettei aio koskaan enää pilkkoa rosollia! (äitini pitopalvelutaustasta oli apua hämäläisen pitopöydän tarjottavien tekemisessä)
  Rahaahan saisi toki menemään vaikka kuinka, mutta pihistääkin voi monessa asiassa. Me väittelimme mm. kukkakauppiaan kanssa siitä, onko pöydissä pakko olla kukkia :) Kuvaajana toimi ystävämme, hääpukuni oli kaasoni äidin tekemä, koristeita/kutsuja/tarjottavia väänsimme itse.
  Tunnelma ja se, mitä avioliittoon astuminen merkitsee, on tärkeintä. Kahden ihmisen lupaus toisilleen. Rakkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin joudumme/saamme turvautua "naapuriapuun" aika monessa, ja koristeluissa yritetään mennä mahdollisimman pitkälle sillä mitä omista ja kavereiden komeroista löytyy. :)

   Poista
 3. Kyllä! Täällä myös tekeillä pienehkö budjetin häät ja tuntuu, että olemassaolevat hääblogit aiheuttaa vain ahdistusta. Mulla ei ole mitään tarvetta värisävyttää kaikkea anopin alusvaatteista salaatin oliiveihin, vaan tahdon ihanat, kauniit ja meidän näköiset häät ilman, että laskua tarvitsee maksaa vuosikausia tai ensi syksyyn asti elää pelkällä kaurapuurolla... Ihastelin muuten instagramissa sun tekemää hääkakkua, just saying!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tasapainoilemme muiden ihmisten odotusten, sen yleisesti hyväksytyn ja sen välillä mitä me oikeasti tahdomme hääpäivältämme. Pientä, intiimiä, hauskaa, lämminhenkistä, epämuodollista ja muodollista yhtä aikaa, ja pienellä hintalapulla. :)

   Poista
 4. Ehdottomasti jakssa seurata, rrrakastan hääsuunnittelua - niin omiani silloin aikoinaan kuin nykkyisin muiden. ;) Ja kyllä, voi selvitä ilman konkurssia. Kannattaa tehdä budjetti ja päättää jo siinä vaiheessa mihin haluatte satsata. Itse tein budjettiin joka kohtaan realisten toiveen hinnasta sekö myös ehdottoman maksimin. Näin pystyi johonkin satsaamaan enemmän mutta pysyi silti kustannukset hyppysissä. Alennukset, tuttavien vinkit ja palvelukset, sekä käytettynä hankkiminen pelastivat meidän hääbudjetin. Ja tärkeintä häissä kumminkin on tunnelma. Kunhan ruokaa, naurua ja tanssia riittää, ne vieraillakin eniten jää mieleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä budjettiasia onkin yksi mistä on paljon sanottavaa, ootappa vaan :D

   Poista
 5. Eikö tämä miehesi ole aiheuttanut sinulle niin paljon mielipahaa epäluotettavuudellaan ja pelkuruudellaan? Olet todella rohkea, jos uskallat luottaa moiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sinä sait itsellesi tällä kommentilla? Ylemmyydentuntoa?
   Mitä kuvittelit minun saavan kommentistasi? Epävarmuutta? Pahaa mieltä?

   Ymmärrän, että valintani eivät vaikuta täysin ulkopuolisen mielestä yhtä selkeiltä, kuin miltä ne minusta tuntuvat, mutta en jaksa ymmärtää, minkälaisella mielenlaadulla lähdetään kommentoimaan negatiivisesti toisen onnea.

   Rakkaudessa on aina kyse rohkeudesta. Se unelmien täydellinen kunnollinen putipuhtoinenkin mies voi muuttua elämän kolhiessa toiseksi, minä tiedän ja tunnen mieheni myös elämän synkimmällä hetkellä, ja uskallan luottaa, kiitos kysymästä.

   Et saavuttanut mitään. Ärtymyskin haalistuu kunhan suljen selainikkunan.

   Poista
  2. Olipa ilkeä kommentti. Hän varmasti tulevan aviomiehensä tuntee parhaiten, niin hyvässä kuin pahassa, ja osaa itse arvionsa tehdä. Sinä anonyymi (kuten minäkin) näet täällä blogissa vain palasia heidän arjestaan ja elämästään. Suhteeseen varmasti on mahtunut aikoja, jotka haluaisi unohtaa, sanoja, jotka haluaisi ottaa takaisin, tekoja, jotka olisivat saaneet jäädä tekemättä. Ihminen on erehtyväinen. Se, että silti rakastavat toisiaan, ovat päässeet ongelmien ohi ja yli, uskaltavat uskoa ja luottaa, eikö se juuri ole se, mistä rakkaudessa on kyse?

   Veikkaanpa, että harva suhde etenee seurusteluajoista harmaahapsiseen vanhuuteen ilman töyssyjä, ilman että kumpikaan toista koskaan loukkaisi tai satuttaisi, ilman mielipahaa. Yhtä lailla se pettymys toiseen voi tulla vaikka 30 avioliittovuoden jälkeen, vaikka siihen asti kaikki olisi vaikuttanut olevan hyvin. Joistakin pettymyksistä voi päästä yli ja jatkaa yhdessä entistä vahvempina, toisista ei. Ainoa varma tapa välttyä kumppanin aiheuttamalta pahalta mieleltä on pysyä yksin.

   Kuten Camilla itse vastasi, rakkaudessa on aina kyse rohkeudesta. Ja minä ainakin iloitsen siitä, että he ovat riittävän rohkeita rakastamaan.

   Poista
 6. Joojee! Hääsuunnittelu on kivaa!
  Itse järkkäsimme omamme kahdessa ja puolessa kuukaudessa minibudjetilla ilman, että jouduimme tinkimään mistään meille tärkeästä ☺

  VastaaPoista
 7. Peukku hääsuunnitelmille <3 Olen varma että juhlista tulee juuri teidän näköiset :)

  Olen ollut useissa häissä, sekä vanhempien, omien että pankin rahoilla maksetuissa. Mieleenpainuvinta on aina juhlien tunnelta ja varsinkin hääparin onni, joka välittyy juhlaväelle. Välitön läsnäolo, rakkaus ja kiitollisuus. Ne on mun mielestä häiden tärkeimmät ainekset :)

  Ystävien häihin koristeet teki heidän tätinstä, joka keräsi kaiken luonnosta. Lokakuussa. Pöydissä oli sammalista, kävyistä, pihlajan oksista ja muista ruskan lehdistä tehtyjä asetelmia. Upeita. Toisissa häissä vuokrattu tila itsessään oli niin kaunis, ettei koristeita tarvinnut pöytäliinoja enempää. Kolmansissa taas oli kaikki priimaa, liinat, tuolinpäälliset, diskopallot ja verhot, siellä silitettiin, säädettiin ja ripustettiin noin 16 h mittainen päivä ennen häitä. Itse juhlissa hääpari, kaasot ja bestman -kaarti olivat rättipuhkipoikki ja kiukkuisia toisilleen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän juhlat tulee aika pitkälle itse tehden, kierrättäen ja palveluksia keräillen, budjettia kun ei juuri ole. Mutta uskon vakaasti että kaikki kutsutut tulevat paikalle juhliakseen meidän kanssamme elämää ja rakkautta, ja siihen ei sitten vaikuta jos koristeluun ei ole käytetty tuhansia.

   Poista
 8. Menin itse naimisiin kolme kuukautta sitten, elokuun lopussa. Häät olivat ihanat ja meidän näköiset. Itse sain tosi paljon apua facebookin häät2015-ryhmästä, samankaltainen löytyy myös ensi vuodelle. Siellä on tulevia morsiammia erilaisine hääsuunnitelmineen. Sieltä sai silti aina apua, jos jokin mietitytti tai halusi saada ideoita :) Suosittelen siis kyseistä ryhmää! Toinen oma inspiraationi oli ehdottomasti pinterest.

  Luin äsken käyttäjän Daeph kommentin. Siihen liittyen me varasimme juhlapaikan aikavälille ke-su. Häät oli lauantaina. Käytimme lukemattomia tunteja koristeluun ja viimeistelyyn keskiviikkona, torstaina ja perjantaina, jotta kaikki olisi juhlapaikalla kaunista ja sellaista kuin minä ja mieheni halusimme. Kaikki oli sen vaivan arvoista, koska lauantaina kaikki oli niin kaunista eikä tarvinnut huolehtia mistään. Lauantaina kukaan ei ollut kiukkuinen vaan kaikki näytti onnellisilta. Minä olin onnellinen.

  Me emme toki pienimmällä budjetilla menneet. Ruokaan, bändiin, juhlapaikkaan, taikuriin ja meidän pukuihin meni eniten rahaa. Emme kuitenkaan ottaneet lainaa tai säästäneet etukäteen häitä varten. Keväällä (reilu 4kk ennen häitä) mies päätti, että voisimme mennä naimisiin tänä vuonna. Olimme toki olleet kihloissa 4,5 vuotta ja häistä ajatustasolla keskusteltu. Toisaalta tuo 4kk oli aika lyhyt aika, mutta antoisa. Tein myös jotain itse. Esim. vieraskirjapuun (vieraat painoi sormenjälkensä puun lehdiksi), tienvarsikyltit, viirinauhoja ja 20-sivuisen puuhavihon kaikille lapsivieraille. Noi tehtävit liittyi aina jollain tapaa meihin ja häihin. Kuten labyrintti, jossa piti auttaa minut mieheni luo tai värittää minulle häämekko. Nautin kyllä häiden suunnittelusta :)

  Onnea teille! <3 Minkä kokoiset häät tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Umh, meille on tulossa HYVIN pienet häät, ehkä 50-60 henkeä ja budjetti on yhden opiskelijan ja yhden sairaslomalaisen.

   Poista
 9. Ehdottomasti hääjuttuja blogin puolelle! :) Omat vietetty kolme vuotta sitten pienellä budjetilla, ja se voi onnistua ja vielä ilman stressiä! Monet kehuneet jälkikäteen, että oli mukavat ja rennot juhlat mikä meillä oli tarkoituskin. Tsemppiä järjestelyihin ja tosiaan mielellään niistä täällä kuulisi :)

  VastaaPoista
 10. Kiva olisi lukea hääjutuistakin! Rahaa säästää kun lainaa, kierrettää ja valitsee, mihin satsaa. Voisitteko toivoa hääkuvausta vaikka (kimppa)lahjaksi? Hirveän isoa askartelujen määrää ei tarvita, omissa häissäni karkit yms. olivat lopulta aika toissijaisia juhlan onnistumisen kannalta - jo kynttilöillä ja valkoisilla liinoilla saa todella paljon juhlan tuntua kun itse paikka on kiva. Pompomitkin ovat edullisia tehdä. Me teimme pöytien kukka-asetelmat itse, ostimme kukat kukat edullisesti torilta, lisäksi käytimme mustikanvarpuja. Kalleintahan on ruoka ja juoma, mutta olen ollut superkivoissa ja juhlavissa kirkkohäissä, jossa pääruokana tarjottiin parin lempiruokaa, lasagnea. Tehkää oman näköisenne juhla. Hyviä häävalmisteluja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aika moni juttu varmaan järjestyy kaverin kaverin kautta, esimerkiksi hääkuvauksen tulee tekemään Lapsellista blogin Anna omaa portfoliotaan varten. <3 Ilman tälläisiä apuja me ei varmaan juhlittaisikaan, vaan käytäisiin vain vihittävänä.

   Poista
 11. Hääsuunnitelmia, ihanaa, varmasti seuraan <3 Kuten joku vinkkasi facebookissa on hääryhmä joka vuodelle (itse 2017 ryhmään kuuluvana) josta saa ihanasti vinkkejä ja vertaistukea ja ideoita <3 Siunausta hääsuunnitelmille ja budjetillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liityinkin, ja ehkä vähän kauhistuin, kun alle 10 000 budjetit on vähemmistössä. Ehkä pieneenkin budjettiin tulee ideoita, mutta vähemmän.

   Poista
 12. Mä menin naimisiin keväällä ja aikamoisella työllä ja puuhastelulla saatiin hääbudjetti pysymään alle 2000 euron, vaikka summasta melkein viisisataa oli sulhasen vaatteita :D Karsittiin pois aivan kaikki meille epäoleellinen (esim. kukat eli morsiamen seppele maksoi 25 e, pöytäkukat kerättiin vanhoihin lasipulloihin tienposkesta). Ruuat tehtiin itse ja ostettiin osittain valmiina, pari tuttua palkkasin juoksutytöiksi. Saatiin silti rahalla kaikkea kivaa ja ne jutut, jotka haluttiin (hääkuvat, ruokaa, siistit vaatteet, läheiset juhlimaan, apua juhlapäivänä). Karsittiin pois kaikki epäolennainen, sormukset ei olleet meille tärkeitä, ei teemavärit, hienot vaatteet, hääauto tai hääkarkit. Askartelu ei ole mun juttu, joten siltäkin vältyttiin tai se delegoitiin kavereille. Lopulta oli ihan kivat juhlat, vaikka muutaman jutun saattaisin tehdä nyt toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kuulostaa ihan samalta mitä me lähdetään yrittämään. :) Tosin sulhasen ja muiden miesten puvut maksaa valtio, ne kun ei saa päättää mitä pukee. :D

   Poista
  2. Meillä oli kaikki yhteisessä Google drive -tiedostossa, myös 3 eri budjettiversiota. Eka budjetti oli 3500 e, mutta pihistelyllä saatiin se tippumaan. Silti meillä oli esim. tuottajatorilta lihatiskistä ostettua lihaa tarjolla ja paikallisesta leipomosta tuotteita. Inspiroivin hääblogi, jota luin, oli http://2000dollarwedding.com

   En ole koskaan ollut mikään häähaaveilija ja prinsessatyyppi, mut silti ahdisti paljon suunnittelun aikana se, mitä muut on mieltä meidän juhlista. Vaikutti lopulta olleen turha huoli, kukaan ei marissut edes siitä ettei tarjottu alkoholia (ei mahtunut meidän budjettiin, koska olisi haluttu tarjota vain sellaisia juomia, joita itse nautitaan. Ei mitään peruskeppanaa Tallinnasta haettuna.). Sukulaisille juhlissa oli luultavasti tärkeintä vain olla koolla ja tavata, sellaisia tilaisuuksia kun on harvoin lopulta tarjolla.

   Poista
  3. Alkoholi tulee varmaan olemaan meilläkin se kompastuskivi budjetissa. Tietyt seremoniat jotka kuuluvat noiden perinteisiin vaativat alkoholia, tarkemmin ottaen skumppaa ja kirkasta viinaa. Ruuan kanssa varmaan tarjotaan jotain juotavaa ja kun lapset on lähetetty kotiin nukkumaan juovat sitten ne jotka juoda aikovat. Varmaan jotain tarjotaan mekin, mutta aateltiin laittaa hääinfoon että ne jotka haluaa yrittää hukkua humalassa Kymijokeen saa kustantaa känninsä itse :D eli kohtuullinen määrä boolia ja mietoja juomia on tarjolla, ettei kuivin suin tarvi olla, mutta humalahakuista juomista en haluaisi mie ainakaan kattella..

   Poista
 13. Täällä myös eräs joka juhli häitä pienellä budjetilla, 1500€ oli meillä loppusumma ja siihen sisältyi kaikki mekkoa ja kampausta myöten. Vieraslistaa pienentämällä (meillä oli alle 50) ja joitain asioita pois jättämällä tai vaihtokaupalla saatuna (kuten bändi, kuvaus..) saatiin budjetti pieneksi, mutta juhlissa ei ollut silti köyhäilyfiilistä. Alkoholia oli meilläkin tarjolla, mutta rajoitetusti, ettei kaikki raha mennyt siihen. (Päätettiinkin tarjota sitten tyylillä se määrä, mihin oli varaa.) Eipä raha kaikkea ratkaise, vaan kekseliäisyys! :) Ihanaa hääsuunnitteluaikaa teille!

  VastaaPoista
 14. Hääjuttuja, jei!
  Ilmeisesti teille tulee kadettihäät? Meilläkin oli 9 vuotta sitten. Kadettiperinteet on mukavia mutta nekään ei ole "pakollisia". Meillä ei esimerkiksi nostettu ja rikottu maljoja, koska MUN mielestä siinä lasien viskomisessa ei ollut mitään hienoa :D Miekanpolttoa varten bestman hankki tarvittavat litkut, joten sekin oli plussaa omaan kukkaroon. Mihene vieheestäkään ei tarvinnut maksaa, koska oikeaoppisesti 22:n kanssa ei saisi kai semmoista edes käyttää...
  Mutta kuten aiemmissa kommenteissa on jotullut esiin - kaikki on mahdollista.
  Innolla jään seuraamaan valmisteluja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)