24.12.15

#viski ja suklaa ne yhteen soppii

En mielelläni leivo kotiin syötäväksi kakkuja, ja kun leivon, en tykkää toistaa itseäni. Tämän sanottuani, tätä kakkua on nyt leivottu neljä kertaa ja aina on yhtä hyvää, joten uskallan jakaa reseptin. Eli jos etsitte samettisen pehmeää suklaakakkua pienellä twistillä, voin lämpimästi suositella:


Viski-suklaakakku

Pohjaan Bagestone-keksejä ja sulaa voita

4dl kermaa
200g turkkilaista jugurttia
200g tummaa suklaata
0,5dl kahvia
5cl viskiä
4 liivatetta


Valmistus sen normaalin hyydykekakun tapaan: Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Suklaa sulaksi vesihauteessa. Kerma vatkaten, jugurtti vaahdotetun kerman sekaan. Kiehautetaan kahvi ja viski kattilassa, lisätään puristellut liivatteet. Vatkataan kerma-jugurtti seokseen sula suklaa ja lirutetaan edelleen sekoittaen kahvi-viski-liivate-neste. Kaadetaan vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytetään useampi tunti tai mieluummin yön yli. Irroitetaan vuuasta ja koristellaan arkeen tai juhlaan sopivaksi.



Näistä kakuista taaimmainen on tehty ilman kahvia, korvaten ihan vedellä, ja etummaisessa on viskin tilalla Baileys-likööriä. Joulukoristelu murskatuista marengeista, granaattiomenan siemenistä, vadelmista ja suklaakoristeista, joihin en edes jaksanut temperoida suklaata tehdessäni.

Kakut ovat samalla reseptillä ja ainesmäärillä tehdyt, toinen melkein mahtui 20cm vuokaan piripintaan ja isompi on 24cm vuokaan, mutta ei täyttynyt yläreunaan asti. Melkein suosittelisin tuota isompaa kokoa, pienemmästä jäi noin desin verran täytettä yli.




Onko teillä leivontabravuureja?
Mahtuuko joulupöytään torttujen ja kuivakakkujen seuraksi muutakin?

4 kommenttia:

  1. Meillä ei ole leivontabravuureja, mutta ns. jälkiruokabravuuri on: aina silloin kun lapseni perheineen tulevat meille jouluksi (tänä vuonna eivät tulleet, näin sovittiin) niin silloin teen jälkkäriksi marjarahkaa. Se on kaikkien mielestä kivaa, koska vaihtelen marjoja ja mausteita. Sitä syödessä meillä (heillä) on tapana arvuutella mitä marjoja ja varsinkin mausteita siinä rahkassa on. Se on vähän kuin meidän joululeikki!

    Ihanaa Joulun jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaat tarjottavat herättävätkin keskustelua! Saimme tänä vuonna puolukkasinappia joulupöytään, se yllätti, siitä irtosi muutakin kuin hyvää jutunjuurta, nimittäin se aidosti passasi kinkun kanssa. :)

      Poista
  2. Oih! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Tätä täytyykin ehdottomasti kokeilla. Ei ehkä nyt, koska en pääse itse maistamaan.

    Mä en ole mitenkään erityisen hyvä leipomaan. Onnistun ehkä vain noin joka kolmannella kerralla. Ainoat leipomukset jotka tuntuvat onnistuvan jokaisella kerralla, ovat suolainen piirakka (se pohja) ja piparkakkutaikina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein mikä vaan leivonta onnistuu kun noudattaa ohjetta piirulleen kunnes on varma että osaa soveltaa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...