4.1.16

Balettia elokuvateatterissa


Tirppa pitää baletista kovasti, niinkuin varmasti moni muukin viidettä ikävuotta lähestyvä tyttölapsi. Tarkoitus oli, että neiti olisi saanut aloittaa baletin viime kaudella, mutta niinkuin tiedätte, tuli vähän muuta. Mielelläni olisin myös vienyt lapsen katsomaan balettia ihan paikan päälle, vaikkapa Helsinkiin, mutta liput olivat paitsi suolaisen hintaisia, myös loppu hyvin nopeasti.

Täällä Kouvolassakin on mahdollista nähdä kansainvälistä huippubalettia, hyvillä paikoilla ja kohtuuhinnalla. Nimitäin elokuvateatterissa. Kuusaankoskella Studio 123 esittää balettien laadukkaita videotaltiointeja, myös 3D:nä, ja balettinäytöksen fiilikseen pääsee myös väliajalla, kun tarjolla on pientä hyvää joka kuuluu lipun hintaan.


Voitte vain kuvitella miten innoissaan lapsi oli kun joululahjapaketista ilmaantui kultaiset liput lapsen lempparibalettiin. Ja miten himputin pettynyt lapsi oli, kun tajusimme elokuvateatterilla, että olin tonttuillut vallan surkeasti. Kirjoitin lippuihin väärän kellonajan, kun ajattelin että tulostettu sähköpostivarmennus ei ole se juhlavin tapa lahjoa balettilipuilla. 

Olimme elokuvateatterilla kuusi tuntia liian myöhään. Liian myöhässä vuoden viimeiseen näytökseen jouluista Pähkinänsärkijä-balettia. Ajattelin kysyä lipunmyyjältä, olisiko tämän kerran mahdollista vaihtaa lippuja vaikka keväällä pyörivään Pieni merenneito -balettiin, tai edes tavan leffalippuihin. Tiesin kyllä ostaneeni liput joilla ei ole mitään vaihto- tai palautusoikeutta. 

Saimme ehkä parasta asiakaspalvelua ikinä! Kuulemma, jos saleja olisi ollut yksikin vapaana, olisimme saaneet nähdä esityksen vaikka heti, mutta hyvänä kakkosena saimme luvan tulla muutamaa päivää myöhemmin pidettävään suljettuun näytökseen. Lapsen myrtynyt ilme saatiin iloisemmaksi muutamalla väliajalta jääneellä kermatuulihatulla, ja lipputiskin alta löytyneellä pigviinien joulu -dvd:llä, ja minä sain käydä vuoden hersyvimmän keskustelun elokuvanörtteilyn hengessä. Lähtiessäni sain lämpimän halauksen, eikä jäänyt ollenkaan olo, että olisimme olleet vaivaksi, vaikka ihan varmasti olimme.Kävimme katsomassa balettiesityksen muutamaa päivää myöhemmin, ja siitä puhutaan meillä kotona edelleen. Esitys teki vaikutuksen neljävuotiaaseen, mutta kieltämättä olin itsekin yllättynyt miten kiva katselukokemus tämä oli, vaikken baletista juuri mitään ymmärräkään. Musiikki soi salissa mahtipontisesti ja tanssia (ja pukuja!) oli hyvä katsoa isolta valkokankaalta. Samalla tämä oli matalan kynnyksen balettiesitys, tulla sai vaikka toppahousuissa, kukaan ei katsonut pahasti kun lapsi halusi esityksen ajaksi popcornia, ja lapsikin uskalsi esityksen aikana kuiskutella kysymyksensä jos tippui tarinassa kärryiltä.
En pysty vieläkään viemään lasta balettitunneille kulkemisen takia, mutta taidanpa varata meille liput Pieneen merenneitoon. Tiesivät elokuvateatterilta kertoa, että se on kovin moderni, lavastettu upeasti ja että merenneitojen esittäjillä on valjaat joilla he uivat, siis oikeastaan lentävät, tanssiessaan lavasteissa.

Ei tarvitse olla balleriina tai kulttuuritäti että voi nauttia baletista.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla noin hyvästä palvelusta. Minä olin pienenä myös suuri balettifani ja silloin meidän nurkilla oli teatterissa balettia useammin kuin nykyään. Vielä kun serkkuni tanssi esityksissä niin esitys oli aina suuri tapaus. Itse harjoittelin uunin luukun edessä röyhelöissäni mutta koskaan en tanssitunneille päässyt

    VastaaPoista
  2. Hei! Kyttäile jonkun paikallisen balettikoulun kevätnäytökseen lippuja, kysy vaikka suoraan koululta. Olisi varmaan elämys Tirpalle, ja kohtuuhintaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)