14.1.16

DIY - merenneitopuku


Synttärijärjestelyihin tuli niinsanotusti pari muuttujaa kun ensin sain synttäriviikolle leikkausajan naistenpolille ja sitä odotellessani rikoin omia sääntöjäni, juoksin sisällä ja laskeuduin rysähtäen nimettömäni päälle. Muista järjestelyistä ja tarjottavista en tiedä mitä saan aikaan, mutta tämän puvun sain viimeisteltyä ennen kuin oikea käteni mustui ja turposi käyttökelvottomaksi. 

Pieni merenneito -synttärit ovat siis suunnitteluasteella, vaikka sunnuntaina pitäisi juhlia, mutta ainakin yksi pieni merenneito saadaan paikalle. 
Neidin oma suunnitelma puvuksi sisälsi sukkamaisen pyrstön jonka kanssa "uida" lattiatasossa ja simpukkabikinit. Minä muokkasin pyrstön malliksi kietaisutulppaanihameen kiinteällä vyötärökuminauhalla, ja bikinit kiinnitin vaaleanpunaiseen t-paitaan. Kaavat tein asettamalla lapsen makaamaan joululahjapaperin päälle, piirtämällä ääriviivat ja lisäämällä saumavarat.
Hieman tyytymättömänä lapsi totesi, ettei hän ole oikea merenneito kun varpaat näkyvät, mutta pystön keikutteluominaisuudet voittivat neidinkin puolelleen. Etuosan kietaisumaisuus antaa mahdollisuuden ottaa ihan reippaita askeleita, mutta jalat vierekkäin seistessä hame on kapoinen kuin oikea pyrstö.

Helmet napattiin olemassa olevista koruista, bikinien ja evän kankaat ovat Elsan kruunajaismekon leikkuukantteja, teeppari H&M alerekistä 3€ ja muihin kankaisiin (levyvanu, vyötärökumppari, hameen paljettikangas ja trikoo jolla vuoritin hameen) upposi n. 15 euroa.Työvaiheita ja pyrstön keikuttelua voi käydä vakoilemassa blogin Instagrammista.  


Onnea Tirppis 5 vuotta,
pieni merenneitoni.

6 kommenttia:

 1. Onnittelut Tirpalle! Ihana asu :)

  VastaaPoista
 2. Todella hieno asu! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, saanko minäkin tuollaiset synttärit? <3

  Mahtava on tuo puku. Juuri tänään meidän 3v neiti sanoi haluavansa Ariel-asun. Saatanpa siis lainata ideaasi joku päivä:)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana hymy onnellisella merenneidolla! <3

  VastaaPoista
 5. Onnea 5 vuotiaalle. Ihana puku, olet kyllä todella taitava :))

  E.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)