14.1.16

Helmikuun 2015 tautiruletti

Selasin tuossa kesken ja julkaisematta jääneitä blogipostauksiani.

Viime vuoden helmikuussa, kaksi päivää ennen syöpädiagnoosia, olin kirjoittamassa näiden kuvien kera blogiin tautiruletista jota pelattiin päivähoidon kanssa. Meille osui parvorokko ja täit, ja mietin, että mitä nyt vielä.

Melkoinen ruletti.


5 kommenttia:

 1. Olen alkanut miettimään tätä rulettia. Muistan kun olin lapsi, että silloin oli täitä ja vesirokkoa. Nyt tuntuu, että joka tuutista puskee uutta tautia! Perheessäni on paljon opettajia ja kouluissa liikkuu täiden ja enteron lisäksi myös kihomatoja ja syyhyä! KÄSITTÄMÄTÖNTÄ! Olenko jotenkin antiseptisessä kuplassa kasvanut, kun sanon, että eikö kotona hoideta enää perus hygieeniaa, kun tällaiset taudit pääsevät valloilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oisin aina tosi varovainen sen kanssa minkä leimaa hygieniaan liittyväksi. Kulkutaudit leviää, varsinkin päiväkodin pienissä tiloissa. Ja jos näihin tulee negatiivista latausta, niistä ei välttämättä uskalleta kertoa esim just koulussa/päiväkodissa eteenpäin, ja taudit jatkaa leviämistään kun muut ei osaa varautua ja tarkkailla.

   Mutta tosiaan, kun itse oli pieni, niin en muista tälläisiä. Järvisyyhy saatiin joskus joltain huonolta uimarannalta, ja se oli kauhea! :D

   Poista
  2. Ja näiden lisäksi oli joo tuollakin syyhyä, kihomatoja ja märkärupea. Kerää koko sarja. :D

   Poista
 2. Huh, teille osui kyllä isompi ruletti kuin ikinä olisi uskonut! 🙄 muistan tuon kuvan Instassa ja sitten ne seuraavat, kylmiä väreitä tuli jo ruudun toisellakin puolella. Olet melkoinen selviytyjä ja blogisi on niin ihana!

  VastaaPoista
 3. Pakko sanoa, että minäkään en muista lapsuudesta, mutta juuri puhuin äitini kanssa, ja kuulemma on kaikenlaista ollut silloinkin. Ilmeisesti ne kuitenkin on jonkin verran myös lisääntyneet, mutta lapsen muisti ei myöskään kaikkea sille epäolennaista tallenna.

  En tiedä sitten kokonaisuutena miten paljon yleistyminen johtuu hygieniasta, mutta sen olen todennut, että hyvälläkään hygienialla ei tartunta ole aina vältettävissä. Nimim. Jonkunasteista bakteerikammoa kokeva, siitäjohtuen aikamoinen käsienpesunatsi ja silti meillä on ollut mahatautia ja kihomatoja ja ties minkälaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)