21.1.16

"Niin kylmä, että silmämunat jäätyy"Nämä superpakkaset koettelevat minua ihan tosissaan.  Keuhkoissani on infarktiarpia, joten ne eivät toimi normaalisti. Hengästyn todella nopeasti, ja pakkanen tuntuu neuloilta sisäänhengittäessä.

Ei toivoakaan, että saisin lasta tällä kelillä vietyä päiväkotiin, 8km (päiväkotiin, kotiin, päiväkotiin, kotiin) kävelyä tai pyöräilyä on sula mahdottomuus, eikä  minulle tai lapselle myönnetä kulkemiseen mitään apua. Koska lapsi kuitenkin hyppii sisällä seinille, yritän ulkoilla päivän aikana edes kerran neidin kanssa. Kotipihaa pidemmälle emme pääse, emmekä voi viipyä puolta tuntia pidempään, mutta riittänee sekin, paremman puutteessa.
Onneksi meillä on sekä etu- että takapihalla kelvolliset pienet liukurimäet, joita laskea, ja paljon koskematonta hankea missä tehdä lumienkeleitä.

Keuhko-ongelmaa lukuunottamatta näillä -25 pakkasillakin tarkenemisessa on kyse vain pukeutumisesta. Sisävaatteet, välikerrastot villaa, tuulenpitävät toppavaatteet, jalkoihin ja käsiin merinovillaa ihoa vasten, nahkarukkaset, pipot ja kaulurit ja kunnolla lämpimät kengät. Melkoisen tukeva olo tuossa paketissa kyllä on, ja liikkuminen kaikkea muuta paitsi sulavaa, mutta eipähän palele.

Tällä reissulla minulla oli kamera mukana, koska olimme menossa Tirpan tarhakaverin synttäreille. Pakettiin kääräisin itse tehdyn pienen villaisen barbiemekon. Jostain syystä tuo muovinukkekin onnistuu näyttämään viluiselta toimiessaan mallinukkena parvekkeen oven raossa.Tarkenetteko te ulkoilla -25 pakkasilla?
Onko aikuisillakin kunnon talvitamineet?

12 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja aina niin söpöisen näköinen tyttö sinulla :)

  Olisiko sinulla mahdollista saada tytölle kuljetuksia jonkun päiväkotivakerin vanhemman kyydillä (jos sattuu asumaan lähellä)? Jos itse asuisin lähellänne, koppaisin ilman muuta tytön ainakin muutamana päivänä kyytiin, jotta äitee saisi vähän omaakin aikaa ja lepoa.

  VastaaPoista
 2. Siis "päiväkotikaverin" piti kirjoittamani.. :)(terv. Ano 11:39)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sellaista kaveria vielä toistaiseksi löytynyt. :(

   Poista
 3. Tarkenee jotenkuten tosiaan kun kerrospukeutuu kunnolla :) Koirat vaatii kuitenkin lenkin x3 päivässä oli pakkasta -29 tai -9. Toki tassut noillakin tuppaa palelemaan joten tasaisen reipasta tahtia mentävä, ettei ole yksikään jalka turhan pitkään maassa niin selvitään jotenkuten noista noin 3km pakkaslenkeistä sen pidemmälle ei kyllä enää mittarin laskiessa yli -20 asteen, lähdetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrrr. Tämä on aina se kohta kun tajuan mitä uhrauksia vaatii että saa perheenjäsenekseen koiran. :D

   Poista
 4. Hieno mekko! teetkö ihan "omasta päästä" vai onko sulla joku ohje? Aloitatko alhaalta? Oma tytär (5v) olisi varmasti onnellinen moisesta mekosta barbilleen, voisin koittaa vääntää tuollaisen.

  E.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä mekossa on itseasiassa hauska aloitus! Luodaan 48s. Sitten neulotaan 6, päätellään 12, neulotaan 12, päätellään 12 ja neulotaan 6. Seuraavalla kierroksella noiden pääteltyjen kohdalle luodaan vain 6 silmukkaa tilalle. = nuo olkaimet muodostuu näin, kerroksenvaihtumiskohta tulee selkään. Rintamus muotoillaan nostamalla etupuolen 2 keskimmäistä silmukkaa neulomatta useamman kierroksen ajan. Loppu onkin sitten ihan omasta päästä. :)

   Poista
  2. Tosiaan, lanka on abaut nallen vahvuista ja puikkokoko 2,5.

   Poista
 5. Kuinka ihanaa olisikaan saada tällaisia itsetehtyjä lahjoja lapsille! Ihan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjan saajakin tykkäsi, vaikka lasten kohdalla ei voi laskea sen varaan että arvostavat itse tehtyä...

   Poista
 6. Toimisiko hengitysilmaa lämmittävä hengityssuojain sinulla. Kuukkeloimalla löysin esimerkiksi tällaisen: http://www.jonas.fi/

  -Minna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)