27.1.16

Päiväunitutkielma

Tyyne vasemmalla ja Sopu oikealla, jos katit ovat vielä tuntemattomia teille.

Päiväunet, miten minä kaipaankaan niitä. Lapsi lakkasi nukkumasta päiväunia vasta nyt viidennen syntymäpäivän huitteilla, varmaan osasyynä myöhäisemmät aamuherätykset. Samalla hävisi minun hellästi vaalimani sohvatorkut, pieni lepohetkeni keskellä (täytyy myöntää, täysin kiireetöntä) päivääni.

Karvalapset eivät luovu unistaan. Kissoille kuuluu lakisääteisesti ainakin kuudet päiväunet, jotta jaksaa taas koko illan ja alkuyön rallata räsymattoja rullalle.
Tänään otin kameran ja kuvasin loikoavia kissojani. Pörheitä turkkeja, väriseviä viiksiä ja venytettyjä haukotuksia, niistä on kissojen päiväunet tehty. Ehkä myös vähän kehräyksestä, kaverin pesemästä naamasta ja kärttyisistä ilmeistä, kun tätä pyhää hetkeä näin julkeasti kameran suljinäänellä häirittiin.

Pahoittelisin kissakuvasaastetta, mutta katsokaa niitä nyt! Näitä pitäisi määrätä apteekissa, tepsivät kipuun, särkyyn, unettomuuteen ja yleiseen pahaan mieleen.

12 kommenttia:

 1. Meillä ipanapa näytti tammikuun alussa 5v ja nyt alkaa uhkaavasti näyttää siltä että päikkäreitä ei enää aina nukutakkaan..Mennään arkena 06.00 tarhaan niin se varmaan osasyy meilläkin, että vielä nukutaan päikkärit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että meilläkin nukuttaisiin tuolla aikataululla. Mutta jos jotain positiivista tästä loputtomasta sairaslomasta, lapsi on oppinut nukkumaan aamulla jopa kasiin asti välillä :D

   Poista
 2. Hullu kissanainen täällä juuri sekosi! Ihan mahtavia! Seitsemäs alin on mun ehdoton suosikki! Mitkä ilmeet :D

  VastaaPoista
 3. No kyllä on suloinen kaksikko.:) Tyyne ja Sopu, onpa ihanat nimet! Kiitos päivän kissaterapiasta. Meidän poppoo taitaa olla unten mailla, jaksavat sitten yöllä riehua. :) Meillä on tällä hetkellä kolme kissaa. 6-vuotiaat sisarukset Kiti ja Tane ja nuorin tulokas Patu 1,5 vuotta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme <<3 Miekin oikeasti tahtoisin mutta a) crazy cat lady -raja likentyy nyt jo ja b) en usko että voisin saada kolmatta näin mahtavaa kissaa.

   Poista
 4. Vielä viikko sitten meillä oli kaksi kissaa, mutta nyt enää yksi. :'( Lokakuussa eläinlääkäri antoi elinaikaa max 6 kk ja sanoi että jossain vaiheessa pitää tehdä päätös, milloin on aika päästää irti. Se hetki oli viime perjantaina. Huomenna noudan uurnan. :'(

  3-vuotias sanoi kaikessa viisaudessaan, että "ei mitään hätää, toinen on taivaassa, mutta onhan meillä vielä toinen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :( Mie toivon että nämä meidän katit sinnaavat pitkään, toinen on 8- ja toinen 2-vuotias. Hyvällä tuurilla vanhemmankin kissan seurasta saisi nauttia vielä kymmenen vuotta.

   Poista
 5. Oih miten ihania kuvia, Tyyne & Sopu❤ Täällä myös yksi "crazy catlady", meidän perhettä "johtavat" Eugen ja Edwin. Kissat rocks! :D

  VastaaPoista
 6. Voi mitä ihania katteja! �� Meillä oli aikoinaan kaksi, mutta mun allergia pakotti luopumaan. Kymmenkunta vuotta sinnittelin,mutta kun hengittäminen alkoi olla öisin työlästä, oli pakko myöntää tosiasiat. Onneksi saivat hyvät kodit ja aina välillä tavataankin. ��

  VastaaPoista
 7. voi camilla, vielä on aikaa jäljellä. mein pikku-lillikisu täyttää kohta 20v ja on täysissä voimissaan, mitä nyt kuulo on mennyt ja aika ajoin ei taida muistaa oliko tulossa vai menossa... kissat on mitä parhainta lääkettä joka vaivaan, nimim. kokemuksesta kerron ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)