6.2.16

Jääprinsessan kruunu


Sain kunnian tehdä viime viikolla eräälle neljävuotiaalle neitokaiselle synttärikuvauksiin leivonnaisia, ja tänään kävimme juhlistamassa syntymäpäiväsankaria kahvitellen jätskikulhojen ääressä.

Lahjuksen näpräsin eilen, pienen kimaltavan turkoosin kruunun sinisellä jalokivellä.

Toteutin tämän vapaalla virkkauksella pylväitä, kiinteitä silmukoita ja ketjusilmukoita yhdistelemällä, mitään ohjetta miulla ei valitettavasti siis ole antaa. Lanka on Anchor Artiste Metallic, koukkuna minulla oli 2,5. Anoppi toi syksyllä Tallinan tuliaisina erilaisia ommeltavia "jalokiviä" ja yksi niistä pääsi tätä kruunua koristamaan.


Kaverisynttärikonsepti on miulle vielä suhteellisen vieras. Minkä arvoisia lahjoja kaverisynttäreille viedään? Vierailevatko viisivuotiaat jo ilman äitiä? Ja, milloin tuolle omalle ipanalle pitää järjestää ensimmäisen kerran synttärit kavereille ja sukulaisille erikseen?

10 kommenttia:

 1. Meillä on suht tiivis naapurustoporukka, jossa "kaikki tuntee kaikki". Lapset ovat samassa ryhmässä päikyssä ja paljon tekemisissä toistensa kanssa myös vapaa-ajalla. Nyt, kun lapset viettävät 5 v. synttäreitään on ensi kertaa juhlittu niin, et vanhemmat voivat joko jäädä tai lähteä. Useimmat ovat silti jääneet, sillä juhlat toimivat myös vanhempien porinapaikkana. Erilliset kaverisynttärit on meidän lapsella ollut jo kolmevuotiaasta. Sukulaisia on paljon ja naapurustoa paljon, joten eivät olisi mahtuneet samaan aikaan paikalle ja juhlat ovat muutenkin hyvin erityyliset. Vielä ei ole kokemusta siitä, että lapsi haluaisi kutsua lapsia joiden vanhempia en tunne. Ne on varmaan sitten sellaset ihan "viralliset" kaverisynttärit. Itselläni ehdoton maksimi lahjan hinnan suhteen on 10 e ja se tuntuu olevan nykypäivänä aika vähän se. Synttäreitä on paljon ja yritän aina lelualeista ym. löytää kaikenlaista kivaa varastoon odottelemaan tulevia juhlia. Ihana kruunu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen naapurustoporukka kuulostaa upealta! Täälläpäin saa kyllä etsiä kavereita kivien ja kantojen alta eikä silti löytäisi.

   Poista
 2. Meidän vajaa 4v.:llä on kokemusta yksistä kaverisynttäreistä (päivänsankari 4v.). Päiväkotikaveri, jonka vanhemmat tunnen silleen leikkipuistojutustelutasolla (ts. jos puistoon tai ratikkaan satutaan yhtä aikaa, niin mukavaa vaihtaa kuulumisia) ja lapset on olleet 2,5v. samassa pk-ryhmässä. Kutsu oli lapselle ja vanhempi sai tietty jäädä, jos lapsi tarvitsee. Puhuin tytön kanssa etukäteen ja hän oli vähän että äiti voisi jäädä...no, juhlapaikalle saapuessa kaverit saivat hihkumaan ja lapsi sanoi mulle painokkaasti "moimoi äiti" joten sinne jäi laps sit ilman äitiä juhlimaan ja äiti miettimään että mitä tekisi yhtäkkiä ilmaantuneella 2h vapaa-ajalla :D Lahjassa mulla oli periaate että alle 10 euroa ja ei mitään mikä jää nurkkiin pyörimään, joten ostimme lapsen kanssa yhdessä Tigeristä teippejä, tarroja ja muuta ihanaa. Kahden tunnin kuluttua hain iloisen lapsen ja seuraavia synttäreitä odotellessa (ja huoh, kaipa ne kaverisyndet on nyt sit järjestettävä, ei voi mitään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirpalla on nyt ollut kahden päiväkotikaverin synttärit, mutta molempiin meidät oli kutsuttu molemmat, sukulaisten ja muiden sekaan, ja mikäs siinä kun me äiditkin tullaan hyvin juttuun. <3

   Ehkä sitten ensi vuonna on meilläkin kaverisynttäreiden aika..

   Poista
 3. Ihana lahja!

  Meillä on ekat kaverisynttärit pidetty 5-vuotiaana. Sääntönä meillä on, että vieraita saa kutsua yhtä monta kuin on ikävuosia (tästä on kyllä joustettu tarpeen mukaan). Kavereille me ostetaan yleensä n. kympin arvoisia lahjoja, parhaille kavereille vähän arvokkaampia. Paino sanalla arvoisia. Koluan kaikki alelaarit läpi ja ostan piiloon kivoja lahjoja tosi halvalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun eskari ja koulu alkaa niin tarvii varmaan miunkin hamstrailla leluja lahjakaappiin, jos nämä itse tehdyt ei enää päde niin isoille. :)

   Poista
 4. Ihana uniikki lahja! Meillä tytöllä oli ekat kaverisynttärit 4-v. Hänen isoveljensä ovat myös juhlineet ko. kekkereitä n. 4-10-v. Tuntuu olevan tärkeä asia noilla ikävuosilla.. Samalla tutustuu muuten päiväkotikavereiden vanhempiinkin, kun vähintään ovensuussa tulee juteltua. Ja ai niin - vanhemmat harvemmin jääneet juhliin mukaan. Ehkä noissa nuorempien kemuissa jonkun vähän ujomman lapsen vanhempi joskus jäänyt seuraksi. Ja mikäs siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ehkä vaikuttaa sekin, että T on vuoropäiväkodissa, kaikkien lasten vanhempia en ole nähnyt koskaan, ja lapset ovat harvoin porukalla kaikki yhtä aikaa hoidossakaan. Saa nähdä miten uudella kotipaikkakunnalla käy. :)

   Poista
  2. Koskas olette muuttamassa ja minne :)? Tuleeko lisää neliöitä? Teidän nykyinen koti on kyllä niin kivasti sisustettu..

   Poista
  3. Elokuun lopulla muutetaan napapiirille, ja yhtään pienempään luutakomeroon ei kyllä suostuta :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)