22.3.16

Harvinaista


Harvinaisia tälläiset. Hitaan oloiset aamut.

Lapsi heräsi omia aikojaan ja taapersi kanssani päiväkodille iloisesti pälätellen. Päiväkotipäiviä on vain kolme viikossa, ja päivän pituus alle neljä tuntia, joten kotiin jääminen ei neidin mielestä ole edes vaihtoehto.

Minä tulin kotiin, viimeistelin ystävälle menevän ison voileipäkakun ja koristelinpa meille jäävän yhden leipäpalan kokoisen jämäkakunkin nätisti. Mies on tutkimusvapaalla tämän viikon, ja keitti herättyään kahvia.





Kissa valtasi aurinkoisen paikan uudesta nojatuolista, minä katoin voileipäkakkuaamiaisen sohvapöydälle ja uusi perkolaattori pitää hassua upmffff -ääntä valmistaessaan kahvia. Istumme arkiaamuna ihan kaksin kotona, on niin hiljaista, että pitää laittaa vähän musiikkia.

Pitää ihan miettiä. Onkohan koskaan ennen ollut tälläistä päivää? Että olisi vaan syöty aamupalaa kaksin, juteltu, puuhailtu omiamme, annettu suukko ohimennen, ei kiire mihinkään. Aikaa ennen lasta ehkä. Nyt perheaamiaisetkin ovat viikonloppuerikoisuus, joten lapsettomia aamuja ei oikein raaski edes järjestää.

Pieninä annoksina tämä rauha on suorastaan ylellisyyttä. Kieltämättä silti pidän enemmän aamuista koko perheen kesken, pannarista, kippotiskistä ja tauotta puhuvasta lapsesta. Elokuun jälkeen ei ole enää poikkeus, että meidän kaikkien jalat ovat yhtä aikaa pöydän alla aamiaisella. Siinä vasta ylellisyyttä. En malttaisi enää odottaa.

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. EI nyt puhuta siitä että kuvien ulkopuolelle jäi hirrrrrveä kippotiski. :D Koska haluan vaan muistaa ihanan aamun..

      Poista
  2. Ihania kuulumisia, kevät, aurinko ja se rakkaus <3

    VastaaPoista
  3. Oioi, ihanan kuuloinen aamu. Vielä muistan ittekin tuommoiset harvinaiset, vaikka aika vanha jo oonkin ;D

    Mikähän siinäkin on, että vaikka olen mielestäni aika hyvä ruuanlaittaja ja leipoja, niin voileipäkakut on kyllä selkeesti jonkun muun heiniä...minulta ei vaan onnistu. Olen jo luovuttanut... Sinulta kyllä onnistuu; näköjään mikä tahansa! On niin herkullisen näköistä, nam!

    PS. Aivan mahtavat valokuvat Tirpasta virpomassa; olisittepa lähempänä, niin ehdottomasti olisin kutsunut meillekin! Onneksi meilläkin kävi peräti 10 lasta virpomassa, siitä olen iloinen! Hyvää kevään jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voileipäkakut ei ole miunkaan suosikki tehdä, eivät mielestäni ole leipomista alkuunkaan. Mutta, minkäs teet, veljeni, appiukkoni ja tuleva mieheni rakastavat voikkarikakkuja, joten teen kun kerran osaan. :D

      Meillä ei käynyt ketään virpomassa! Ensi vuonna askartelen kyltin missä lukee "MEIDÄT SAA VIRPOA" ja laitan sen ulko-oveen. :D

      Poista
  4. Ihanaa että pääsette pian elämään uudenlaista elämää :) Elokuu on ihan nurkan takana, ja sitä ennen on teillä tiedossa monta ihanaa etappia.
    E.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu ihan hullulta miten paljon voi olla muutoksia seuraavaan puoleen vuoteen, mutta toisaalta, olihan niitä tuossa jo aiemminkin. Elämä menee eteenpäin. <3

      Poista
  5. Olen ihastellut täällä hienoja leipomuksiasi ja kokkailuitasi. On ihanaa, kun välillä jaat reseptejäkin! Tuo voileipäkakku näyttää todella herkulliselta! Onko se samanlainen kuin postauksessasi 9.11.14 "Leipomista isälle"? Vaikka rakastan voileipäkakkuja, niin en itse ole ikinä sellaista tehnyt. Pitäisi löytää jokin hyvä ohje, että osaisi tumpelokin tehdä, en nyt koe että ulkoisesti tarvisi niin ihmeellistä tulla, mutta herkullinen. Voisitko kuvitella jakavasi täällä voileipäkakun teko-ohjeen, vai onko ammattisalaisuus? Tahdon toivottaa sinulle ja perheellesi joka tapauksessa oikein valoisaa ja ihanaa Pääsiäistä ja kaunista kevättä, kaikkea hyvää elämäänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heip. Tämä voileipäkakku on sellainen asia. :D Ihan identtinen on tuohon isien voileipäkakkuun verrattuna, hyväksi havaittu niin mitäpä sitä muuttamaan. Ohjetta miulla ei oikein ole antaa, mutta voin antaa suuntaviivat:

      -Sekä vaaleaa, että ruisvuokaleipää, pohjimmainen ja päällimmäinen on vaaleaa, koska kakku leikkaantuu paremmin niin.
      -1. täyteväli valmista italiansalaattia, sitä missä on spagettia
      -2. täyteväli meetvursti-paprika-paprika&chilituorejuusto-creme fraice
      -3. täyteväli tuorekurkku-suolakurkku-maustamaton tuorejuusto-creme fraise-ripsu sokeria
      -4. täyteväli kinkku-persilja-sinappi-maustamaton tuorejuusto-creme fraice.
      -kostutus lihaliemellä
      -pintaan tuorejuustoa notkistettuna joko kermalla tai creme fraisella jos sitä vielä jäi yli, justoraastetta kylkiin koska tämä kuorrute on ohkanen eikä peitä kylkiä täysin. Päälle mitä lystää, itse suosin kuvassa näkyviä koska pienellä vaivalla saa tosi runsaan näköisen.
      -kasaus edellisenä päivänä, kakku painuu yön yli jääkaapissa, sitten vasta koristelu ja tarjoilu

      Täytteisiin periaatteessa vain silppuan ainekset silpuksi, ei mössöksi. Tykkään että jää suutuntumaa. :)Monet leipomot korvaa ranskankerman vaahdotetulla kermalla tai majoneesilla, mutta tää on vaan miun kotiversio. Ainesmääriä en ikinä mittaa tehdessä, varmaan jostain muusta ohjeesta voisi etsiä suuntaa antavia määriä.

      Vastaan jos jää vielä ihmeteltävää. :)

      Poista
    2. Camilla ohje kuulostaa kyllä hyvälle! :)
      Täällä kuitenkin tumpelo, joka ainakin itse tarvitsee tarkat ohjeet uusiin juttuihin. Pakko vinkata Kinuskikissan lihavoileipäkakun ohjetta jolla olen itse onnistunut useamman kerran :) Ekalla kerralla oli ihana nähdä kuvista ihan jo että minkä kokoista leikata kasviksista ja muista. Että semmonen tumpelo täällä ilmoittautuu :D

      Poista
    3. Ja niinhän se linkkaus jäi :D
      http://www.kinuskikissa.fi/kinkku-salamivoileipakakku/

      Poista
    4. Juu, en väittänytkään antavani ohjetta. :D Tuo kinuskikissan on varmasti ihan pätevä aloittelijalle, on ainakin piirun päälle kerrottu!

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...